Iš Azerbaidžano grįžę sužadėtiniai E. Bžeskas ir R. Kandelienė kels ramias ir kuklias vestuves

Garsūs pramogų verslo atstovai, sužadėtiniai Reda Kandelienė (30 m.) ir Egmontas Bžeskas (38 m.) jau žino, kokių nori vestuvių. Neseniai iš tolimojo Azerbaidžano grįžusi pora ten lankėsi tradicinėse vestuvėse. „Savo šventės norėtume kur kas ramesnės ir kuklesnės”, – juokėsi sužadėtiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Oct 25, 2012, 2:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:20 PM

Daug legendų apie azerbaidžaniečių vestuves girdėjęs prodiuseris E. Bžeskas, gavęs kvietimą, apsidžiaugė puikia proga viską pamatyti iš arti.

„Ten pasijutau lyg būčiau serbų režisieriaus Emiro Kusturicos filme. Emocijos liejosi per kraštus, skambėjo tranki muzika, daugybė svečių.

Vyro šeima sėdi vienoje salės pusėje, nuotakos – kitoje. Vestuvės filmuojamos keliomis kameromis, kaip pas mus – televizijos laidos. Visada žavėjausi jų šeimos tradicijomis.

Juk kadaise iš ten ir parsivežiau suvokimą, kaip reikia vertinti šeimą, artumą ir brangius žmones. Juk ir mūsų močiutės panašiai pasakojo. Kartais lėkdami tai pamirštame, o azerbaidžaniečiai visada galvoja apie šeimą”, – prisiminė garsus vyras.

Azerbaidžane svečiai atlieka visą programą, o jaunieji sėdi sostuose ir mėgaujasi vaizdais. Jų pareiga – tradicinis jaunųjų šokis ir ilga fotosesija. Įsiamžinti privalu su visais giminaičiais.

Pasidžiaugę siautulinga švente Reda ir Egmontas suprato, kad savo vestuvių norėtų slaptų ir paprastų. Reda kartą jau vilkėjo baltą suknelę, nes buvo ištekėjusi, o Egmontui tradicinė ir didelė šventė neįdomi.

Pora tolimoje šalyje viešėjo Azerbaidžano ambasadoriaus Lietuvoje Hasano Mammadzados kvietimu. Per keletą viešnagės savaičių Reda ir Egmontas spėjo ne tik pasigrožėti Baku miestu. Jie kartu su kadenciją baigusiu Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi bei legendiniu krepšininku Arvydu Saboniu dalyvavo ir tarptautiniame humanitariniame forume.

Diskusijose apie žmoniškumą, kultūrą, meną, verslą vyravo draugiška ir demokratiška atmosfera. Forume E. Bžeskui įdomiausi buvo pranešimai kultūros temomis, nes politika vyro nedomina.

„Azerbaidžanas moka priimti svečius. Gyvenome prabangiuose viešbučiuose, mėgavomės įvairiausiais patiekalais, buvo pasirūpinta ne tik oficialia mūsų dienotvarke, bet ir laisvalaikiu bei įvairiomis smulkmenomis”, – pasakojo E. Bžeskas.

Baku Egmontas buvo prieš pusantrų metų ir nustebo, kaip greitai miestas pasikeitė. Pažįstamos vietos tapo neatpažįstamos – iškilo nauji pastatai, kuriuos statė garsiausi architektai, suspindo ryškus apšvietimas.

Su Arvydu ir Ingrida Saboniais sužadėtiniai apsilankė ir keliuose vietos restoranuose, mat krepšininkas su žmona norėjo paragauti azerbaidžanietiškų patiekalų.

„Kartu pasižvalgėme po miestą, o Ingridai užsiminus, kad norėtų paragauti tradicinio maisto, pasijutau naudingas. Žinau visas skanaus tikro maisto vietas Baku, todėl nukeliavome į vieną restoraną.

Prabanga jis netviska, tačiau maistas – nuostabus. Saboniai buvo sužavėti. Buvome ir gruzinų maisto restorane – paskanavome mažutėlaičių koldūniukų, užsisakėme jų vyno”, – pasakojo E.Bžeskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.