Dešimt populiarių ir turistų pamėgtų nemokamų lankytinų objektų

Viešint užsienyje ir ketinant aplankyti pasaulio įžymybes kartais vien tik už įėjimą tenka pakloti ne vieną dešimtį litų. Tačiau yra ir tokių visame pasaulyje garsių vietovių, kurios yra nemokamos, tačiau ne mažiau žavios.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Dec 3, 2012, 6:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:02 PM

Barselona: Park Guell

Lankytojus į Guell parką traukia ne tik galimybė nemokamai pasigėrėti nuostabiais Antonio Gaudi kūriniais, bet ir proga pasėdėti ant ilgiausio pasaulyje suoliuko. Katalonijos sostinėje įkurtas Guell parkas sužavi keistais pastatais, kuriuos puošia keramikos mozaikos, spalvingos kolonos bei kitos netikėtos detalės.

Londonas: Bekingemo rūmų sargybos pasikeitimas

Stebėti karalienės sargybos pasikeitimo ceremoniją paprastai susirenka nemažas būrys smalsuolių. Bekingemo rūmų kieme ši ceremonija vyksta kasdien (gegužės-liepos mėnesiais) arba kas antrą dieną 11.30 val. Ceremonijos metu gali skambėti įvairi muzika – nuo tradicinių karinių maršų iki populiarių šiuolaikiškų dainų. Sargybos pasikeitimą galima stebėti ir Vindzoro pilyje, tai vyksta kiekvieną arba kas antrą dieną 11 val.

Roma: Panteonas

Geriausiai išsilaikęs antikinis statinys Romoje, Panteonas, yra magiška traukos vieta, priverčianti susimąstyti. Kadaise buvusi romėnų „visų dievų šventykla“, esanti Piazza della Rotonda aikštėje, iki šių dienų taip gerai išliko vien dėl to, kad žlugus Romos imperijai joje buvo įkurta katalikų bažnyčia.

Niujorkas: Centrinis parkas

Manhetene esančią žaliąją oazę, Centrinį parką turbūt galima vadinti žymiausiu pasaulyje miesto parku. Niujorkiečiai čia ateina norėdami pasprukti nuo dangoraižių miesto triukšmo, o metropolio svečiai – trokšdami savo akimis išvysit legendinį parką. 1858 m. įkurtas Centrinis parkas yra viena svarbiausių vietų Niujorke, kur galima pasivaikščioti, pabėgioti ar pavažinėti dviračiais.

Paryžiaus Dievo Motinos katedra

Įspūdingoji Paryžiaus Dievo Motinos katedra atvira visiems norintiems užsukti ir pamatyti šį viduramžių stebuklą iš vidaus. Žinoma, nereiktų stebėtis, jei kurį laiką teks prakiūtoti eilėje. Be to, nemokamai organizuojamos ir trumpos ekskursijos, kurių metu galima sužinoti šiek tiek daugiau apie šios šventovės istoriją, architektūrą ir religinę reikšmę. Pavyzdžiui, anglų kalba tokios ekskursijos rengiamos trečiadieniais ir ketvirtadieniais 14.00, taip pat šeštadieniais 14.30.

Praha: Karolio tiltas

Prahos senamiestį su Mažuoju miestu (Mala Strana) jungiantis Karolio tiltas yra vienas iš Čekijos sostinė simbolių. Sklando legenda, kad XIV a. statant didingąjį tiltą į skiedinį buvo įmaišoma kiaušinių – kad šis tvirtesnis būtų. Daugiau nei 500 m besidriekiantį tiltą puošia įvairias biblines figūras ir šventuosius vaizduojančios statulos. Nors kadaise šiuo tiltu riedėdavo karietos, dabar čia įsikūrę savo kūrinius parduodantys menininkai, gatvės muzikantai bei suvenyrų pardavėjai.

Berlynas: Brandenburgo vartai

Berlyno simboliu tapę Brandenburgo vartai iškilo XVIII a. pabaigoje. Didingas šio statinio kolonas puošia gausybė bareljefų ir pompastiška kvadriga – keturių arklių tempiamas kovos vežimas. Šaltojo karo metu šie vartai buvo Berlyno sienos, skyrusios Rytų ir Vakarų Vokietiją, dalimi. O po istorinio Berlyno sienos griuvimo 1989 m. Brandenburgo vartai tapo suvienytos Vokietijos simboliu.

Vatikanas: Šv. Petro bazilika

Svarbiausia katalikų bažnyčia, San Pietro, į kurią kasdien plaukia minios lankytojų – tai Šv. Petro bazilika Vatikane. Bazilikos požemiuose palaidota daugelis popiežių.

Stambulas: Didysis turgus

Didysis Stambulo turgus, Kapali Carsi, arba Grand Bazaar – tai tikras spalvų, kvapų ir skonių margumynas, kuriam savo dydžiu bei istorine verte vargu ar prilygsta kokia kita turgavietė. Didysis turgus Stambule veikia jau nuo XV amžiaus ir yra laikoma viena didžiausių dengtų turgaviečių pasaulyje. Didžiajame turguje, kuris išsidėstęs 58 gatvelėse, yra daugiau nei 4000 prekybos vietų bei parduotuvėlių.

Maskva: Raudonoji aikštė

Raudonoji aikštė yra pati garsiausia aikštė Maskvoje, iš kurios pagrindinės gatvės ir keliai išeina spinduliais. Dėl to ši aikštė vadinama ne tik Maskvos, bet ir visos Rusijos širdimi. Nors dažnai aikštės pavadinimas siejamas su raudonos spalvos plytomis, iš kurių pastatyti aikštės statiniai arba raudona spalva kaip komunizmo simboliu, tačiau iš tikrųjų aikštės pavadinimas turi kitą reikšmę. Rusų kalbos žodis „красная“ turi reikšmę „gražus“. Čia išvysite ir kitas Maskvos įžymybes – Kremlių bei Vasilijaus Palaimintojo soborą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio