Sigirija: liūto uolos paslaptys

Didžiulė monolitinė uola, kurios viršūnėje slepiasi tvirtovė, stūkso ašarą primenančios Šri Lankos salos centre. Seni statūs per amžius nugludinti laiptai veda į uolos viršų, kur pasitinka ne tik kvapą gniaužiantis apylinkių vaizdas, bet ir tvirtovės griuvėsiai su išlikusiais senoviniais piešiniais.

Daugiau nuotraukų (1)

kelioniumanija.lt

Jan 3, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:12 AM

Sigirijos pavadinimas reiškia „Liūto nasrai“ – toks vardas šiai vietai prigijo dėl uoloje iškaltų liūto nasrų, kurie yra vienintelis kelias, vedantis į uolos viršūnę. Uolos papėdėje išlikę buvusių sodų, vandens griovių bei fontanų liekanos. Jie buvo įrengti naudojant itin pažangias to meto technologijas. Sigirijos uolą supa džiunglių žaluma, netoliese įsikūręs to paties pavadinimo miestelis.

Sigiriją V a. pabaigoje įkūrė karalius Kasiapas, kuris į šią, jo manymu, saugesnę vietą, perkėlė sostinę iš Anuradapūros. Tačiau šiai sostinei nebuvo lemta ilgai gyvuoti. Vėliau Sigirijoje įsikūrė budistų vienuoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.