Atostogaudami Paryžiuje J. Nainys ir S. Šermukšnytė mėgavosi gurmaniškais patiekalais

Pasibaigus renginių ir projektų maratonui viena žavingiausių Lietuvos pramogų pasaulio porų, Jonas Nainys ir Simona Šermukšnytė, nuo darbų pailsėti nusprendė įsimylėjėlių miesto vardą pelniusiame Paryžiuje. Tai buvo Simonos kalėdinė dovana Jonui.

Paryžiuje Jonas su Simona atostogavo vos kelias dienas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Paryžiuje Jonas su Simona atostogavo vos kelias dienas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2013-01-19 19:04, atnaujinta 2018-03-13 16:26

„Taip, Paryžius yra romantikų miestas, tačiau nepasakyčiau, kad Eifelio bokšte, kai aplink pilna žmonių ir fotoaparatų blyksčių, buvo labai romantiška“, – jau į Lietuvą grįžęs naujienų portalui lrytas.lt pasakojo J. Nainys.

Jis kartu su sužadėtine nusprendė, kad piršlybos Eifelio bokšte – niekam tikęs reikalas. Aplink zujantys turistai jiems visai nesužadino romantiškų jausmų.

„Įsivaizduoju, priklaupčiau ir mane kaip kokiame konvejeryje nustumtų. Romantikos ir kažkokių prasmingų žodžių nebeliktų. Nesuprantu, kaip žmonės gali ten pirštis“, – svarstė Jonas.

„Radistas“ pridūrė, kad, jo galva, Prancūzijos sostinė yra romantiška dėl visai kitų dalykų. Ten galima surasti savo mūzą, pasisemti įkvėpimo ir meilės tik tuomet, jei lankaisi grynai prancūziškose vietose. Anot radijo laidų vedėjo, turistams pritaikytos vietos yra per daug komerciškos, todėl jose sunku pajausti tikrą miesto dvasią. Jis su Simona ieškojo vietų, kuriose besilankantys žmonės net nemokėtų angliškai. Tokios vietos lietuviams atrodė daug įdomesnės nei tos, kuriose pateikiama turistinė Prancūzija.

Vis dėlto Jonas prisipažino, kad nors ir mokėsi mokykloje prancūzų kalbos, šių žinių ne ką telikę. Todėl su aplinkiniais kalbėjosi angliškai. Kai nepavykdavo angliškai susikalbėti, sužadėtiniams padėdavo Jono pusseserė, gyvenanti Paryžiuje.

Pirmą kartą Paryžiuje apsilankęs J. Nainys daug kalbėjo apie neturistinį miesto veidą, tačiau prisipažino, kad keliavo maršrutu: „Dešimt vietų, kurias turėtumėte aplankyti Paryžiuje“. Taigi, sužadėtiniai apsilankė Eifelio bokšte, Luvre, Mulen Ruže, Eliziejaus laukuose bei keliautojų pamėgtose vietose.

Puikius įspūdžius porai paliko aplankyti restoranai, kuriuose lietuviai ragavo jūros gėrybių. Jonas juokėsi, kad jiedu valgė tokius gyvius, kurių gyvenime nebuvo nei ragavę, nei matę.

Radijo laidų vedėjas pasakojo, kad jų viešnagės metu oras buvo ne itin geras. Tačiau optimistiškai nusiteikęs J. Nainys ir šioje situacijoje įžvelgė gerąją pusę – mieste buvo ne itin daug žmonių, todėl lietuvių pora išvengė spūsčių. Simona ir Jonas Paryžiuje atostogavo vos keturias dienas, tačiau, anot „radisto“, tų kelių dienų pakako, kad rastų įkvėpimo naujai veiklai.

„Jei būtume atostogavę ilgiau, nė nežinau, ką būtų reikėję veikti. Gal lovoj gulėti? Juk aš jau po kelių dienų pasiilgstu Lietuvos ir imu galvoti apie radiją. Galvoju, ką grįžus reiks toliau veikti. Kažkaip galvoje visada dūzgia įvairios mintys tam, kad neapleisčiau savo mėgstamos veiklos, savo klausytojų ir neužmigčiau ant laurų“, – kalbėjo J. Nainys.

Vis dėlto radijo laidų vedėjas prasitarė norėjęs paatostogauti Prancūzijoje ilgiau. Tačiau greit pasitaisė, pridurdamas, kad iš tiesų į Paryžių išvyko ne miesto tyrinėti.

Kelionės esmė – pabūti kartu. Daugiau nei pusę metų abu buvome tiek įsukti į įvairiausius darbus ir projektus, kad vienas kitą matydavome tik tada, kai guldavomės į lovą. Todėl, aišku, norėjosi pabūti dviese kažkur toli nuo namų, nuo kitų akių, ramiai pasivaikščioti, pasikalbėti, pasidžiaugti ta ramybe ir paplanuoti, ką veiksime“, – atviravo Jonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.