Dainininkė J. Starinskaitė į Portugaliją vyko pailsėti nuo meilės

„Buvo metas, kai mane kankino meilės reikalai. Tačiau dabar jaučiu ramybę, lengvumą”, – prisipažino grupės „Saulės kliošas” vokalistė Justė Starinskaitė (21 m.), išvykusi studijuoti į saulėtą Portugaliją.

„Portugalijoje žmonės laimingesni – šiltesni, labiau atsipalaidavę. Tačiau vis tiek myliu Lietuvą, nes tai mano namai. Vasarą grįšiu kupina įkvėpimo, pailsėjusi ir iš naujo įsimylėjusi viską, ką turiu gimtinėje”, – įsitikinusi pašnekovė.<br>Asmeninis archyvas
„Portugalijoje žmonės laimingesni – šiltesni, labiau atsipalaidavę. Tačiau vis tiek myliu Lietuvą, nes tai mano namai. Vasarą grįšiu kupina įkvėpimo, pailsėjusi ir iš naujo įsimylėjusi viską, ką turiu gimtinėje”, – įsitikinusi pašnekovė.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė ("Lietuvos rytas")

2013-03-26 15:35, atnaujinta 2018-03-09 07:11

Vilniaus Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentė J. Starinskaitė pagal mainų programą pasirinko studijas Portugalijos sostinėje Lisabonoje.

Portugalija – viena iš nedaugelio šalių Europoje, kurioje nebuvau viešėjusi. Ramybės nedavė ir aiškinimai, kad svetur yra geriau. Norėjau tai išbandyti savo kailiu. Be to, nuostabu ilgiau pabūti šalyje, kur geri orai ir graži gamta”, – pasakojo Justė.

Ji jau kurį laiką brandino norą pagyventi savarankiškai kitoje šalyje, kad galėtų pažinti save, gyvenančią be komforto, – niekas nelauks sugrįžtančios namo, niekas ja nepasirūpins.

J.Starinskaitė ne pirmą kartą pasirenka neįprastą sprendimą. Nuo vaikystės dainuojanti mergina, regis, turėjo pasirinkti muzikines studijas. Bet ji panoro išbandyti save kitoje srityje.

Gyvenant kitoje šalyje dar labiau justi, kokia Lietuva maža.

„Portugalijoje žmonės laimingesni – šiltesni, labiau atsipalaidavę. Tačiau vis tiek myliu Lietuvą, nes tai mano namai. Vasarą grįšiu kupina įkvėpimo, pailsėjusi ir iš naujo įsimylėjusi viską, ką turiu gimtinėje”, – įsitikinusi pašnekovė.

Nauja patirtis tik dar labiau sustiprino įsitikinimą, kad reikia nebijoti būti kitokiam nei daugelis. Kuo daugiau savitumo, išskirtinumo, tuo daugiau galimybių būti pastebėtam ir išgirstam. Išvykimas į nežinią atneša naujos patirties.

Lisabonoje visas laikas priklauso Justei, tad ji daug vaikštinėja po miestą, skaito, mokosi dainuoti ir portugalų kalbos. Gal dar myli, kenčia, draugauja ir eina į pasimatymus?

„Su niekuo nesusitikinėju, tačiau neliūdžiu”, – patikino lietuvė.

Koncertavo su savo tautiečiais

● Kadangi progos padainuoti Portugalijoje J. Starinskaitė neturėjo, pasinaudojo kvietimu išeiti į sceną Londone.

● Praėjusį šeštadienį Justė su muzikuojančiais vyrais – „radistais” Jonu Nainiu ir Rolandu Mackevičiumi bei Linu Adomaičiu – pasirodė elektroninės muzikos renginyje „Spring Awakening” klube „Electric Brixton”. Dar labiau džiaugėsi turėjusi galimybę dainuoti ir viena.

● Tai pirmas Justės pasirodymas Londone, ji tikisi, kad pavyks padainuoti ir Lisabonoje.

● Grįžusi į Lietuvą atlikėja kartu su grupe „Saulės kliošas” planuoja parengti naują programą ir išleisti albumą „Energy” skaitmeniniame formate.

● „Taip pat norisi nufilmuoti muzikinį klipą – turime daug dainų, norisi, kad žmonės jas išgirstų, pajustų ir net pamatytų. O asmeniškai aš noriu judėti pirmyn, tobulėti, keliauti ir tyrinėti pasaulį”, – savo planus dėstė J.Starinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.