„Virtuvės mitų griovėjai“ Vietname ne tik dažė margučius, bet ir gėrė gyvatės kraują

Antrąjį Velykų rytą, balandžio 1-ąją, kai daugumą žiūrovų dar palaimingai drybsos sočiais pilvais ir virškins kietai virtus kiaušinius, TV3 laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas mokys... dažyti margučius.

„Virtuvės mitų griovėjai“ (iš kairės) Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvas
„Virtuvės mitų griovėjai“ (iš kairės) Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Mar 30, 2013, 10:41 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:51 AM

Atrodo, kad jie nusprendė įrodyti – tai, kad kiaušinius reikia dažyti prieš Velykas, tėra mitas.

Vos prieš porą dienų iš ilgos kelionės po Vietnamą grįžę kulinarai A. Ivanauskas ir A. Gadžijevas skubiai montuoja reportažus, kuriuos savo laidai filmavo tolimoje šalyje. Vienas iš jų – papasakojimas, kaip Vietnamo paplūdimyje sekėsi marginti kiaušinius vietinėmis šaknimis ir žolėmis, bus parodytas tiesioginėje interaktyvioje laidoje „Virtuvės mitų griovėjai. Po Velykų!“.

„Kiaušinių dažymas šioje laidoje bus tik akcentas, kad kitais metais nereikėtų sukti galvos, – juokėsi vienas iš laidos vedėjų A. Ivanauskas. – Laidoje parodysime ir daugybę kitų įdomių dalykų, kurie bus naudingi ir virtuvėje ir gyvenime. Papasakosime, kokius patiekalus galima pagaminti iš margučių, kurių po Velykų paprastai lieka labai daug“.

Dviejų valandų trukmės transliacijoje kulinarai tikrins, ką antrąją švenčių dieną savo virtuvėse gamina žinomi Lietuvos žmonės ir parodys specialiai šiai laidai Azijoje ir Lietuvoje kurtus kulinarinius reportažus.

„Ši laida mums bus savotiška premjera, kadangi nuo balandžio 7-osios septynis sekmadienius iš eilės kulinarinius mitus griausime tiesioginėje laidoje „Virtuvės mitų griovėjai“. Po šio laidų ciklo gegužės mėnesį prasidės egzotiškasis televizijos laidų sezonas, kuriam reportažus rengėme keliaudami po Vietnamą“, – apie savo planus pasakojo vienas kūrybingosios trijulės narių – A. Ivanauskas.

Būsimajame laidų cikle žiūrovų lauks įdomūs, spalvingi ir net šiurpūs reportažai. Pavyzdžiui, apie tai, kaip viename iš restoranų kulinarai valgė jų akivaizdoje nudobtos gyvatės dar tebeplakančią širdį ir iš taurių gėrė jos kraują. Arba apie tragišką varlių, laukiančių kol iš jų bus pagamintas troškinys, likimą.

A. Ivanauskas tikino, jog nesistengs šiurpinti žiūrovų, bet rodys, kaip, pritaikius pakaitalus, egzotiškus patiekalus pasigaminti Lietuvoje.

„Vietoj gyvatės, kurios mėsa šiek tiek panaši į ungurio, troškiniui galima naudoti net ir paprasčiausią žuvį, – aiškino kulinaras. – O varlieną gali puikiausiai atstoti vištiena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.