Mėnesį Tartu praleidęs M. Vitulskis susižavėjo antikvariniais daiktais ir šautuvais

Jaukiame ir vaizdingame mieste, tokiame kaip Tartu Estijoje, smagu pasivaikščioti pėsčiomis netgi visą parą, žinoma, prisėdant ant suoliuko atsipūsti ar pasistiprinus kavinėje.

Merūnas apsilankė prieš du šimtus metų įkurtame botanikos sode.<br>Asmeninio albumo
Merūnas apsilankė prieš du šimtus metų įkurtame botanikos sode.<br>Asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas”)

May 10, 2013, 12:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:25 PM

Taip leisti laisvalaikį susiruošusiems į antrą pagal dydį Estijos miestą patarė operos solistas Merūnas Vitulskis (30 m.), neseniai Tartu teatre „Vanemuine” sukūręs pagrindinį vaidmenį Piotro Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas”.

Mėnesį Tartu praleidęs trisdešimtmetis operos tenoras dažnai užsukdavo į antikvariatus. Pasigrožėti senoviniais daiktais, bet nieko nepirkti – tokio tikslo vedamas M. Vitulskis lankosi antikvariatuose bet kurioje šalyje. Antikvariate dainininkas jaučiasi atitrūkęs nuo miesto šurmulio ir nors trumpam radęs ramybę.

Dėl ramumos pojūčio tenorą traukia ir muziejai. Tad lietuvis nepraleido progos apsilankyti ir Tartu miesto muziejuje, kurį pėsčiomis pasiekė perėjęs per tiltą virš Emajegio upės.

Vyro dėmesį patraukė ginklų kolekcija. M. Vitulskis aptiko daug senųjų lietuvių ir estų ginklų panašumų.

Tuo metu, kai tenoras repetavo Tartu, gatves dar klojo sniegas. Jam kilo mintis apsilankyti prieš du šimtus metų įkurtame botanikos sode – dainininkas pasijuto atsidūręs šiltuosiuose kraštuose, nes apžiūrint ryškiaspalvius nepažįstamus atogrąžų augalus teko nusivilkti paltą.

M.Vitulskį Estijos mieste traukė ne tik ramybės oazės, bet ir šurmulys. Tartu – studentiškas miestas, tad jaunimas kone ištisą parą zuja, būriuojasi centre esančioje Rotušės aikštėje. Net kavinių ir restoranų patiekalų kainos pritaikytos prie studentų piniginės. Tad atvykėliui papietauti Tartu centre irgi nėra brangu.

M.Vitulskis pastebėjo, kad patiekalai ir Tartu, ir Vilniuje kainuoja panašiai. Tartu žuvų restorane lašišos kepsnys su daržovėmis operos solistui atsiėjo 5 eurus (apie 17 litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.