Panevėžio valdžia paplūdimį kelia į kitą Nevėžio marių krantą

Panevėžiečiai, pamėgę paplūdimį prie „Ekrano“ marių, po 1-2 metų greičiausiai turės persikraustyti į kitą marių krantą. Dabartinė miesto maudykla netoli „Ekrano“ užtvankos veikia privataus savininko žemėje, todėl oficialus miesto paplūdimys projektuojamas kitame marių krante.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jul 3, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:26 PM

Šiuo metu jau baigiamas rengti paplūdimio techninis projektas, kuriam iš miesto biudžeto skirta daugiau kaip 22,1 tūkst. litų. O paties paplūdimio įrengimas naujoje vietoje kainuos apie 1 mln. litų. Kol kas dar neaišku, ar jam pinigų bus skirta iš skylėto Panevėžio miesto biudžeto, ar bus gauta Europos Sąjungos finansinė parama.

„Dabar panevėžiečiai maudosi Piniavoje, Kultūros ir poilsio, Skaistakalnio parkuose, privataus savininko žemėje prie „Ekrano“ marių. Panevėžys iki šiol neturi vietos, kurią galėtume vadinti tikru miesto paplūdimiu su visa jam reikalinga infrastruktūra. Dabar kaip tik ir pradėjome spręsti šią problemą. Tam, kad galėtume pradėti statybos darbus, pirma turime parengti techninį projektą. Šiuo metu jis kaip tik ir baigiamas. Naujasis paplūdimys turėtų atsirasti kitoje „Ekrano“ marių pusėje, priešais dabar panevėžiečių mėgstamą maudynių vietą“, – oficialiame Panevėžio miesto savivaldybės pranešime cituojamas Savivaldybės administracijos Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Andrius Aukštakalnis.

Viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi uždaroji akcinė bendrovė „Urban line“ paplūdimio įrengimo projektą rengia dviem statybos darbų etapams. Per pirmąjį etapą 9,8 tūkst. kv. m sklype planuojama įrengti paplūdimį.

Šiuo metu betoninėmis plokštėmis išklotas užtvankos kranto šlaitas bus suprojektuotas taip, kad būtų galima saugiai patekti į vandenį, vandenyje suformuotas tolygus gilėjimas. Taip pat bus numatytos persirengimo kabinų, šiukšlių dėžių, suoliukų, tualetų, informacinio stendo ir kt. įrengimo vietos, vaikų žaidimų, sporto aikštelės, antrinių žaliavų konteinerių aikštelė, pėsčiųjų ir dviračių takas iki paplūdimio su apšvietimu.

Per antrąjį darbų etapą būtų rengiamas privažiavimo kelias, automobilių stovėjimo aikštelė ir kt.

Parengti paplūdimio techniniam projektui ir prižiūrėti jo vykdymą iš miesto biudžeto jau skirta daugiau kaip 22,1 tūkst. litų. Manoma, kad paplūdimio įrengimo darbai kainuos apie 1 mln. litų. Įrengti paplūdimį ketinama miesto biudžeto arba ES lėšomis. Pasak savivaldybės atstovų, panevėžiečiai naujuoju paplūdimiu galės džiaugtis ne greičiau kaip po 1-2 metų.

Kol kas toje vietoje, kur miesto valdžia numačiusi įrengti miesto oficialų paplūdimį – žvejų karalystė. Kartu su anūku Martynu čia žvejojantis panevėžietis Aloyzas stebisi miesto valdžios planais.

Puikiai šią vietą pažįstančio vyriškio teigimu, tai ne pati geriausia maudynėms – vos už kelių metrų nuo kranto prasideda upės vaga, kurioje – 3-4 metų gylis. „Nebent įrenginėdami paplūdimį dugną išlygins, smėlio daug pripils“, – svarstė panevėžietis.

Netoliese žvejoję nenorėję prisistatyti vyrai pajuokavo, kad įrengti naują paplūdimį miesto valdžia greičiausiai sugalvojo tik norėdama papildyti savo asmenines kišenes. „Jau tikriausiai visi tie pinigai seniai pasidalinti“, – sakė jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.