Aktoriaus A. Mickevičiaus patarimai keliaujantiems į Barseloną

Šiam Ispanijos miestui pažinti paros nepakaktų, bet jeigu turite tik tiek laiko, nesiblaškykite.

Radijo laidų vedėjas Aistis Mickevičius pasidalino patarimais vykstantiems į Barseloną.<br>Asmeninis archyvas
Radijo laidų vedėjas Aistis Mickevičius pasidalino patarimais vykstantiems į Barseloną.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jul 5, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:23 PM

Per pirmą pažintį su Barselona aktorius ir radijo laidos vedėjas 37 metų Aistis Mickevičius patarė apsiriboti pagrindine senamiesčio arterija La Rambla. Ji prasideda pačioje miesto širdyje Katalonijos aikštėje (Placa Catalunya) ir driekiasi iki senojo uosto, rašo „Lietuvos rytas“.

„Šis bulvaras savo atmosfera ir žavesiu primena Paryžių“, – 1 kilometro ir 200 metrų ilgio pėsčiųjų gatvę, kurioje išsitenka daugybė senovinių pastatų, restoranų, vyninių ir prabangių parduotuvių, apibūdino A. Mickevičius.

Vos keli žingsniai nuo La Ramblos į dešinę ir atsidursite Carrer Nou de la Rambla gatvėje, kurioje pastebėsite vieną ankstyvųjų Barselonos simboliu tapusio architekto Antonio Gaudi pastatų – Gvelio rūmus (Palau Guell).

Ne veltui šie vienos šeimos užsakymu statyti ir įrengti prašmatnūs rūmai įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. „Nepagailėkite 20 eurų (apie 70 litų) ir apžiūrėkite rūmus iš vidaus. Tikrai įspūdinga. Dėmesio verti ir garsieji A. Gaudi kaminai ant šių rūmų stogo“, – įsitikino tarp kaminų nusifotografavęs vilnietis aktorius.

Beveik ties La Ramblos viduriu, dešinėje pusėje, aptiksite vietos gyventojų ir turistų mėgstamą garsiausią Barselonos turgų – La Boqueria.

Jame akys raibsta nuo vaisių ir daržovių piramidžių, prieskonių, žuvų, jūrų gėrybių, tradicinių kumpių. Šie produktai – kokybiški ir švieži, atvežti iš geriausių Katalonijos ūkių.

„Nepraleiskite progos išgerti šviežių vaisių sulčių ir nusipirkti juostelėmis pjaustyto kumpio. Vaikščiodami tarp prekystalių turėsite kuo užkandžiauti. Be to, turguje gausu užeigų ir vyninių, kur galėsite degustuoti visas šio regiono gurmaniškas gėrybes. O dovanų nusipirkite tradicinių katalonietiškų saldėsių „Turon“ ir prieskonių“, – patarė aktorius.

Katalonijos regiono sostinėje labai smagu ir patogu apsipirkti. Kiekvienas visko gali rasti pagal savo kišenę. Jeigu atvykote į Barseloną tik tokiu tikslu, susiraskite miesto žemėlapyje Gotikinį kvartalą (Barri Gotic). Čia gausu mažų stilingų parduotuvių, išsibarsčiusių siaurose gatvelėse.

Šalia Katalonijos aikštės rasite neįtikėtino dydžio prekybos centrą „El Corte Ingles“. Prašmatnusis bulvaras Paseo de Gracia garsėja firminėmis dizainerių parduotuvėmis. Šiame bulvare jūsų žvilgsnį prikaustys net du A. Gaudi šedevrai: Batlo (Casa Batllo) ir Milos (Casa Mila) gyvenamieji namai.

„Man labai patinka ispanų dizainerio Adolfo Dominguezo kurti drabužiai. Kai tik pasitaiko proga, aplankau vieną jo parduotuvių Paseo de Gracia bulvare“, – apie savo maršrutus užsiminė A. Mickevičius. Tačiau jei pasišovėte eiti La Rambla, tęskite savo maršrutą iki galo – apsilankę turguje vėl grįžkite į pagrindinę miesto arteriją.

Kodėl verta pagrindinę Barselonos gatvę įveikti į galo, netrukus įsitikinsite išvydę didingą keliautojo Kristupo Kolumbo, rodančio ranka į atrastosios Amerikos pusę, skulptūrą. Barselonos gyventojai, nestokojantys saviironijos, šįmet aprengė K. Kolumbą didžiuliais savo mėgstamo futbolo klubo „Barcelona“ marškinėliais.

Ši skulptūra – vienas Barselonos simbolių. Monumentas pastatytas šalia senojo uosto, kur savaitgaliais šurmuliuoja sendaikčių turgus. Jame galite įsigyti autentiškų antikvarinių smulkmenų.

„Kai pabos vaikštinėti, nusipirkite porciją ledų ir pasigrožėkite didingais kruiziniais laivais“, – atgaivos receptą po vaikštinėjimo Barselonos centre pasiūlė A. Mickevičius.

O tiems, kurie nemėgsta daug vaikščioti, aktorius rekomendavo sėsti į dviaukštį turistinį autobusą, kuris per tris valandas pavežios po įvairias įžymias vietas. Tokia pažintis su Barselona – patogi, nes galima išlipti tam tikrose stotelėse, apžiūrėti patinkančius objektus ir po to įlipti jau į kitą atvykusį turistinį autobusą. Už 25 eurus (apie 87 litus) įsigiję turistinio autobuso bilietą, galėsite po Barseloną važinėti visą parą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.