Ko nori ji ir ko nori jis: patarimai keliaujančioms poroms

Amerikiečiai Annie ir jos ilgametis draugas Andy kartu jau dešimtmetį. Pirmųjų metinių sukaktį minėjo Paryžiuje ir nuo tada tęsia kelionių tradicijas. Aplankė Teksasą, traukiniu leidosi po Europą, lėktuvu – po vidurio Europą.

Nepaisant to, kas nutiktų kelionės metu, pasimestų lagaminas ar nerastumėte galimybių iškeisti valiutą, tai jūsų abiejų problema.<br>123rf
Nepaisant to, kas nutiktų kelionės metu, pasimestų lagaminas ar nerastumėte galimybių iškeisti valiutą, tai jūsų abiejų problema.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:32 PM

Aplankę 15 šalių ir maždaug trečdalį Jungtinių Amerikos Valstijų, juokauja, kad keliaujančių porų kategorijoje galėtų tapti lyderiais. „Niujorke, kuriame gyvename, mūsų kelionių drauge grafikas gan ribotas, kadangi dėl darbo sąlygų tenka pakeliauti atskirai. Tad tuo metu, kuomet tyrinėjame pasaulį ne kartu, bet atskirai, susimąstome, kaip gera tai daryti drauge. Žinoma, kelionės drauge gali sukelti tiek džiaugsmo, tiek netikėtų nepatogumų. Tačiau tiesa ta, kad turėdama lagaminų pakavimo meistrą – nuostabųjį vyrą, kuris man neleidžia rūpintis mano kelionių daiktais – dar neiškeliavusi iš namų jaučiuosi puikiai“, - pasakoja Annie ir dalinasi dešimties metų draugystės kelionių patirtimi:

Atraskite savo nišą

Andy: Annie yra visų lankomiausių vietų vadas. Jos pagalba dieną galima maksimaliai išnaudoti spėjant aplankyti kiek tik įmanoma daugiau. Kuomet pradėjome keliauti, nespėjau žymėti jau aplankytas vietas, o ką jau kalbėti apie tolimesnį kelionės planą. Tačiau dabar stengiuosi atrasti tai, kas man patinka. Pavyzdžiui vietines autentiškas aludes, kurių kitoje šalyje nėra.

Annie: Vietų rezervavimas restorane mano mėgstamiausia užduotis, ypatingai, jei lankomės dideliuose miestuose, pavyzdžiui, Londone arba Paryžiuje. Tačiau taip pat man patinka leistis į gido organizuojamas ekskursijas, lankytis muziejuose, renginiuose, viešbučiuose.

Išbandykite save

Andy: Kuomet pradėjome keliauti, supratome, kad mums labiau patinka išbandyti naują ir nepatirtą veiklą, negu džiaugtis pirkiniais ir kitais suvenyrais.

Annie: Labai svarbu atitrūkti nuo rutinos ir bent trumpam palikti užnugaryje „komforto zoną“. Žinoma, tai neturėtų būti ilga kelionė į negyvenamą salą. Tačiau organizuokite dieną trunkančias keliones, piknikus. Puikūs prisiminimai, kupini nuotykių, palieka didesnį įspūdį, negu įsigyti suvenyrai.

Grįžkite į mylimą vietą

Andy: Kai atrandate vietą, kuri jums labai miela, nesijaudinkite, dėl to, kad norite ten vėl sugrįžti vietoje to, kad atrastumėte kažką nauja. Jauki vietovės atmosfera, kuri primena kelionę namo, kartais yra tai, ko labiausiai reikia.

Annie: Dievinu lankyti panašias vietas, tokias kaip Los Andželą, Ilgąją salą ir, žinoma, Arizoną, kurioje užaugau. Kuo dažniau lankomės egzotiškuose kraštuose, tuo labiau vertinu tas vietoves, kurios man artimos širdžiai.

Mėgaukitės kelione

Annie: Negaliu sakyti, kad mėgaujuosi tuomet, kai kažkas netikėto atsitinka kelionės metu. Tačiau esame pripratę prie netikėtumų, todėl turime atsarginių variantų. Pasitikiu Andy, kadangi jo nebaugina nei oro sąlygos nei skrydžių atidėliojimai. Papildome vienas kitą.

Atraskite laiko pabūti atskirai

Andy: Mažiausiai vieną arba du kartus per savaitę išvykos metu mėgstame pabūti atskirai. Man tai gali būti puiki galimybė pažaisti golfą, tuo tarpu mano sužadėtinei – sportas. Kartais tariamas buvimas atskirai gali reikšti skanios kavos paiešką mieste, kol Annie dar miega. Taigi, kai abu pajausite, kad norite pabūti šiek tiek atskirai, skirkite laiko sau.

Annie: Sutinku su tuo, kad kartais reikia pabūti atskirai, ir tai akivaizdu, kadangi man laisvo laiko reikia daugiau nei Andy.

Prisiminkite, kad esate komanda

Andy: Štai ką patariu poroms, kurios keliauja kartu: atminkite, kad jūs esate viena komanda. Nepaisant to, kas nutiktų kelionės metu, pasimestų lagaminas ar nerastumėte galimybių iškeisti valiutą, tai jūsų abiejų problema.

Nešnekėkite apie darbą

Annie: Šį būdą išbandysime patys kitą savaitę bent keturių dienų išvykos metu.

Parengė Jurgita Linkevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.