Nelegalūs atrakcionai bastosi po pajūrį

Iš Palangos centro pernai per vargus išguiti 55 metų vilniečio Vytauto Murausko atrakcionai šią vasarą nelegaliai įsikūrė Šventojoje, rašo „Lietuvos rytas”.

Vilnietis V. Murauskas su savo atrakcionais Šventojoje atsikraustė į privatų sklypą, kuriame leidžiama statyti tik mažaaukščius gyvenamuosius namus.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Vilnietis V. Murauskas su savo atrakcionais Šventojoje atsikraustė į privatų sklypą, kuriame leidžiama statyti tik mažaaukščius gyvenamuosius namus.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-07-10 07:50, atnaujinta 2018-03-03 04:40

Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vėl laukia nelengva kova su V. Murausko neteisėtai įrengtais atrakcionais.

Šį kartą vilnietis prieglobstį rado privačiame sklype Šventojoje.

Net neprašius kurorto savivaldybės leidimo tuščioje laukymėje prie Jūros gatvės pastatyti atrakcionai pradėjo veikti jau praėjusią savaitę.

Vakar prieš pietus čia pasirodę savivaldybės atstovai V. Murausko neužtiko.

Pievoje buvo matyti tie patys atrakcionų įrenginiai, kurie praėjusiais metais buvo atvežti į kurorto centrą, šalia Vasaros koncertų estrados.

Netoli ant žolės stovėjo krovininis automobilis ir vilniečio įmonei „Korida” priklausantis mikroautobusas.

Nelegalūs atrakcionai pradeda veikti pavakare, kai savivaldybė baigia darbą. Tuomet pripučiami įvairūs batutai ir nusileidimo kalneliai.

„Šioje vietoje savivaldybės leidimo V. Murauskas ir negaus, nes žemės sklypas, kuriame atsirado atrakcionai, skirtas ne komercijai, o mažaaukščių gyvenamųjų namų statybai”, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė.

Apšnerkštame gyvenamajame namelyje užtiktiems dviem jaunuoliams buvo įteiktas kvietimas V. Murauskui atvykti į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

Tačiau savivaldybės pareigūnai nelabai tikisi, kad vilniečio sulauks, ir neabejoja, jog su juo vėl teks ilgai kovoti teismuose.

Praėjusią vasarą savivaldybė bandė stabdyti palangiškio Jono Valužio žemės sklype atsiradusių atrakcionų veiklą, tačiau to nepavyko pasiekti nei su teismo nutarimais, nei reikalaujant antstoliams.

V. Murauskas su savo atrakcionais išsikraustė tik vasarai baigiantis.

Už savavališką atrakcionų veiklą praėjusią vasarą jis buvo baustas 4 kartus, tačiau visos baudos siekė vos 310 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.