T. Barščio sraigtasparniui - speciali aikštelė Palangoje

Į pajūrį savo sraigtasparniu dažnai atskrendantis bendrovės „Kauno

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jul 10, 2013, 8:30 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:57 AM

Pagal visus reikalavimus sraigtasparnių nusileidimo aikštelė įrengta šiaurinėje Palangos miesto dalyje, Vanagupės kvartale, šalia buvusio„Lino“ baseino.

Nušienautame apie 20 arų ploto sklype šaligatvio plytelėmis buvo nužymėta sraigtasparnių nusileidimo vieta, atsirado vėjarodė ir apie galimą orlaivio nusileidimą įspėjantis skelbimas.

Leidimą vieniems metams eksploatuoti šią aikštelę išdavė Civilinės aviacijos administracija.

Gavę aikštelės naudotojos - bendrovės „Kauno grūdai“ - ir žemės sklypo savininko sutikimą čia galės leistis ir kiti sraigtasparniai.

Tokios aikštelės įrengimui neprieštaravo ir kaimynystėje, vos už poros šimtų metrų, esantis 5 žvaigždučių viešbutis „Vanagupė“. „Pagrindinė mūsų sąlyga - kad didelį triukšmą ir vėjo gūsius sukeliantys sraigtasparniai nesileistų pernelyg dažnai. Tai erzina mūsų svečius ir sukelia jiems nepatogumų.

Šį pavasarį orlaivis čia tūpė keletą kartų per dieną. Dėl to jau teko įspėti aikštelės naudotojus.

Artimiausiu metu aikštelė intensyviau bus naudojama šį savaitgalį Palangoje prasidėsiančių 1000 kilometrų lenktynių metu. Stebėsime, ar nusileidimais nebus piktnaudžiaujama“, - sakė viešbučio „Vanagupė“ direktorė Giedrė Kvedaravičienė.

Aikštelės įrengimu rūpinęsis Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas pasakojo, kad prie „Vanagupės“ viešbučio sraigtasparniai leisis tik laikinai, nes žemės sklypo savininkai kitais metais čia ketina pradėti statybas.

Todėl nuolatinę sraigtasparnių nusileidimo aikštelę ketinama statyti paplūdimyje, virš gelbėjimo stoties.

Ant metalinių konstrukcijų virš stoties garažų bus įrengta erdvi apvalios formos aikštelė. Ji bus apšviesta, todėl sraigtasparniai čia galės leistis ir naktį.

Ja galės naudotis ir skubiai medicinos pagalbai skirti sraigtasparniai. „Prieš kelerius metus buvo atvejis, kai pliaže sunkią traumą patyręs vokietis į Vokietijos gydymo įstaigą buvo išgabentas sraigtasparniu, kuris tą kartą nusileido Palangos oro uoste. Iki jo nukentėjusįjį teko vežti automobiliu“, - sakė paplūdimių gelbėjimo tarnybos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.