Laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėja D. Žeimytė su mylimuoju gėrėjosi Sicilijos gamta

Prisiekę keliautojai, „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėja Daiva Žeimytė (33 m.) ir verslininkas Dainius Mankauskas (35 m.) atostogų vyksta dukart per metus. Žiemą pora ilsisi tolimuose egzotiškuose kraštuose, o vasarą saule mėgaujasi arčiau Lietuvos. Prieš kelias savaites Daiva ir Dainius grįžo iš Sicilijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 18, 2013, 4:25 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:38 PM

Septynių dienų išvyką į Italijai priklausančią Sicilijos salą D. Žeimytė vadina trumpa. Televizijos laidos kūrėja su mylimuoju jau seniai yra „susirgę“ keliavimo liga. „Jeigu anksčiau kildavo klausimų, ar vykti, ar ne, dabar kitaip net nesvarstome“, – nusišypsojo moteris.

Daiva ir Dainius yra aplankę daug pasaulio šalių, todėl sukdami galvą, kur išvykti savaitės poilsio, jie prisiminė Siciliją – šioje saloje jie dar nė karto nebuvo lankęsi, todėl draugų pasakojimais apie gražų salos kraštovaizdį sužavėjusi pora nedvejojo ir nusipirko lėktuvo bilietus.

Lietuviai Sicilijoje įsikūrė Trapanio miesto senamiestyje. Planuodami atostogas į kelionių organizatorius jiedu nesikreipė, todėl gyvenamuosius apartamentus išsirinko patys, lankytinus objektus – taip pat. Labiausiai Dainius ir Daiva norėjo išvysti vis dar aktyvų Etnos ugnikalnį, kuris pastarąjį kartą buvo išsiveržęs šių metų balandį.

„Labai pasisekė, kad galėjome pakilti į pačią ugnikalnio viršūnę, o tai pavyksta ne visiems. Mes buvome įspėti, kad dėl blogų oro sąlygų galime likti nieko nepešę, tačiau tikslą įvykdėme.

Bičiuliai, išvydę Etnos ugnikalnio nuotraukas, šypsodamiesi sakė, kad vaizdas toks, lyg kas mus būtų išsiuntę į Marso planetą“, – portalui lrytas.lt kalbėjo D. Žeimytė. Moteris patikino, kad saulės voniomis paplūdimiuose mažai mėgavosi. Beveik visą atostogų laiką pora keliavo, gėrėjosi gamta, miestų ir miestelių architektūra.

Laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėja ir kūrėja pasakojo, kad infrastruktūra puikiai pritaikyta turizmui, todėl susisiekimas tarp miestelių tiesiog puikus. Tiesa, Daiva įspėja, kad internetu nuomojantis automobilį keliautojai atidžiau perskaitytų sutarties sąlygas. Mat porai atvykus į automobilių nuomos punktą, paaiškėjo, kad teks už transporto priemonę primokėti papildomai.

„Privalėjome arba papildomai susimokėti už automobilio draudimą, arba palikti didelę pinigų sumą užstatui. Italai mėgsta prisigalvoti įvairių papildomų sąlygų, todėl verta viską kruopščiai išsiaiškinti iš anksto. Keliuose jie taip pat ne itin kultūringi, mažai paiso kelių eismo taisyklių, agresyviai vairuoja. Galbūt todėl tiek daug buvo matyti aplamdytų transporto priemonių“, – prisiminimais dalijosi Daiva.

Italų virtuvė lietuvių nenuvylė. Pora ragavo įvairių patiekalų iš makaronų, picų, kurios, jų teigimu, labai skiriasi nuo skanaujamų gimtojoje šalyje. Bene labiausiai televizijos laidų vedėjai įsiminė itališki saldumynai ir ledai. Lieknų kūno formų D. Žeimytė patikino, kad dietomis savęs nevaržo, todėl smaguriauti per atostogas galėjo kiek nori.

„Smagi, saulėta ir nebrangi kelionė. Tikrai rekomenduoju atostogas Sicilijoje. Ar jau pradėjome svajoti apie žiemos atostogas? O kaipgi kitaip! Tikėtina, kad krausime lagaminus į Šri Lanką“, – nusišypsojo Daiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.