Smiltynės keltai jau kursuoja ir be grafiko

Į Kuršių neriją plūstantys poilsiautojai keičia „Smiltynės perkėlos“ keltų tvarkaraščius. Šią vasarą per marias į Smiltynę keliasi kur kas daugiau žmonių nei pernai. Didelio keleivių srauto sulaukiama ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis. Vien birželio mėnesį į abi puses perkelta trečdaliu daugiau automobilių nei pernai per tą patį laikotarpį.

Keltai šią vasarą dažnai nebesutalpina visų automobilių, tad vienu metu išplaukia du ar net trys laivai.<br>E. Petkutė
Keltai šią vasarą dažnai nebesutalpina visų automobilių, tad vienu metu išplaukia du ar net trys laivai.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 18, 2013, 9:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:24 PM

Siekiant sureguliuoti keleivių srautus ir išvengti spūsčių perkėlos prieigose, koreguojami keltų tvarkaraščiai. Nors vasaros sezono metu skelbiama, kad keltai pėsčiuosius ir transportą kelia kas 15-20 minučių, pastarosiomis savaitėmis iš Smiltynės į Klaipėdą ir atgal vienu metu plaukia po du ar net tris laivus. Sprendimas koreguoti grafikus pagal keleivių srautus pasiteisino – eilės prie keltų trumpėja, o bendrovė „Smiltynės perkėla“ po daugelio metų pertraukos skaičiuoja pelną.

„Bus gera vasara“, - prognozuoja bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas, peržiūrėjęs birželio mėnesio rezultatus.

Laukti kelto bus jaukiau

Per pirmąjį šios vasaros mėnesį perkelta 272 tūkst. keleivių – trečdaliu daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tokia pat dalimi daugiau perkelta ir transporto priemonių, iš viso - 131 tūkst.

Skaičiuojama, jog pirmasis pusmetis bendrovei atneš apie pusę milijono litų pelno.

Dar šią vasarą keliaujantiems pėsčiomis ar dviračiu į Smiltynę atsiras daugiau patogumų. Šiaurės rage iki liepos pabaigos duris atvers naujai pastatytas keleivių terminalas.

Stiklinis dviejų aukštų pastatas iškilo ant krantinės. Jame įrengta jauki laukimo salė, kavinė, administracinės patalpos, bilietų kasos.

Atviroje terasoje ant stogo bus galima grožėtis marių vaizdais ir saulėlydžiais. Tikimasi, jog terasa taps nauja erdve netradiciniams renginiams.

Keleivių terminalas po stogu turėjo pradėti veikti dar pernai, tačiau statybos konkursą apskundus vienam iš dalyvių, bendrovė įsivėlė į ilgai trukusius teisminius ginčus, kuriuos galiausiai laimėjo.

Nauju keltu-tiesiai į Nidą

Į kitą vasarą teko nukelti planus paleisti greitaeigį keltą į Nidą. Iš pradžių įmonė ketino laivą statyti, tačiau galiausiai apsisprendė jį įsigyti. „Buvome gavę kelis pasiūlymus iš statytojų, tačiau vienas pasirodė mums per brangus, kitą atmetėme kaip neatitinkantį konkurso sąlygų, tada prasidėjo teismai. Dabar apsisprendėme eiti kitu keliu, paskelbėme tarptautinį konkursą laivui pirkti, šiuo metu laukiame pasiūlymų“, - aiškino D. Butvydas.

Bendrovė ieško ne mažesnio kaip 130 vietų katamarano, kuriame būtų įrengtos ir vietos dviračiams laikyti. Greitaeigis keltas vasarą plaukiotų į Nidą ir atgal, kelionėje užtrukdamas porą valandų. Neabejojama, jog ši nauja paslauga bus itin patraukli poilsiautojams, vis dažniau į Kuršių neriją keliaujantiems dviračiais.

Žiemą šis keltas pakeistų didįjį pėsčiųjų keltą ir plaukiotų tarp Klaipėdos ir Smiltynės. Šaltuoju metu laiku keleivių pastebimai sumažėja, o didieji keltai sunaudoja nemažai kuro, tad šitaip tikimasi sutaupyti lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.