Vilniaus Vokiečių gatvės suoliukai suspindo naujomis spalvomis

Įpusėjus ketvirtadieniui sostinės centras nušvito ryškiomis spalvomis – į Vilniaus Vokiečių gatvę sugužėjusi minia vilniečių nudažė net 38 pėsčiųjų alėjos suoliukus. Vilniaus miesto savivaldybės ir dažų gamintojo „Sadolin“ iniciatyva organizuota akcija – tarptautinio projekto „Let‘s Colour“ dalis.

Vilniaus Vokiečių gatvės suoliukai suspindo naujomis spalvomis.
Vilniaus Vokiečių gatvės suoliukai suspindo naujomis spalvomis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-25 16:28, atnaujinta 2018-03-02 14:55

Visą savaitę pliaupęs lietus baigėsi kaip tik renginio dieną, tad žaliais, mėlynais, violetiniais ir geltonais dažais buvo galima nudažyti sostinės gyventojų ir svečių pamėgtus suoliukus. Daugiau kaip 150 atėjusių savanorių čiupo teptukus ir sparčiai margino suoliukų lentas. Darbas buvo baigtas vos per valandą. Penkiems suoliukams buvo skirtas ypatingas dėmesys – jiems suteikti simboliniai pavadinimai: nuo šiol Vokiečių gatvėje prisėsti kvies dangaus mėlynumo Svajonių, geltoni Džiaugsmo ir Muzikos suoliukai, pasimatymo nekantriai lauksime prie fontano ant violetinio Pirmojo pasimatymo suoliuko, o įsimylėjėliai prisės ant žalio Meilės suoliuko.

Viena iš renginio organizatorių Edita Bruzgė džiaugėsi, kad pavyko pranokti užsibrėžtus rezultatus. „Svarbiausia, kad mus pasitiko puikus oras ir daugybė dažytojų. Laukėme nemažai ateisiančių žmonių, bet susirinkusi minia mus maloniai nustebino. Tai įrodo, kad žmonės noriai prisideda prie projektų, skirtų viešųjų erdvių ar mėgstamų objektų atnaujinimui. Vilnius – nuostabus miestas, todėl jam ir miestiečiams norėjome suteikti dar daugiau spalvų“, – sakė ji.

Nors jau nuo praėjusios savaitės savanoriai dažymui buvo kviečiami registruotis, dauguma žmonių, į šurmulį įsitraukė tiesiog vietoje. Netikėtai prie dažymo prisijungę Mindaugas ir Rasa tikino negalėję praleisti progos: „Tiesiog išėjome pasivaikščioti ir Vokiečių gatvėje pamatėme besibūriuojančius žmones. Sužinoję, kas vyksta, iškart nutarėme prisidėti. Buvo tikrai labai smagu. Gatvė bus linksmesnė su spalvotais suoliukais, o ir mes galėsime visiems sakyti, kad padėjome vieną jų nudažyti“, – sakė Mindaugas. Su visa šeima violetinį suoliuką dažiusi Aurelija sakė, kad tokių akcijų žmonėms labai reikia: „Vaikams tai buvo tikra pramoga. Labai džiugiai nuteikia tokia minia besišypsančių žmonių. Suoliuką dažėme su krūva nepažįstamų žmonių ir visi kartu daug prisijuokėme ir puikiai padirbėjome. Būtinai ateisime ant suoliuko pasėdėti, kai tik jis išdžius.“

Spalvingi suoliukai – ne vienintelė dažų gamintojo dovana miestui: pernai Lietuvos vėliavos spalvomis nudažė Vingio lauko estrados suoliukus, o užpernai toje pačioje Vokiečių gatvėje pasodino 50 alyvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.