Premjero A.Butkevičiaus šeimos atostogų ritmą diktavo anūkė

„Mums atostogos – tai reta galimybė visiems pabūti kartu, nes kitu metu vyras nuolat būna paniręs į darbą”, – „Stiliui” kalbėjo Palangoje praėjusią savaitę praleidusi premjero Algirdo Butkevičiaus (54 m.) žmona Janina Butkevičienė (54 m.).

Linksmoji Janinos Butkevičienės atostogų kompanionė – anūkė Kamilė.<br>R.Ziabkutės nuotr.
Linksmoji Janinos Butkevičienės atostogų kompanionė – anūkė Kamilė.<br>R.Ziabkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 7, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:52 AM

Premjero žmona jau įprato, kad ir per atostogas jos vyrui tenka padirbėti. Ir praėjusį ketvirtadienį A.Butkevičius buvo išvykęs į Vilnių susitikti su Izraelio prezidentu Shimonu Peresu.

Janina juokavo svajojanti apie tai, kad per atostogas vyras į spintą pasikabintų ne tik kostiumą, bet ir pareigas kartu su mobiliuoju telefonu.

Nuo užpraeito penktadienio „Vanagupės” viešbutyje kartu su premjeru ir jo žmona ilsėjosi ir duktė Indrė, žentas Evaldas bei vienų metų ir keturių mėnesių anūkė Kamilė.

Būtent vietoje nenustygstanti mažylė ir diktavo visą Butkevičių šeimos atostogų Palangoje ritmą.

Visi keldavosi tuomet, kai pabusdavo Kamilė – apie 8 valandą.

„Nors per atostogos galime miegoti be žadintuvo, ilgiau pamiegoti nepavyktų”, – teigė Janina.

Papusryčiavusi šeimyna esant geriems orams traukdavo į paplūdimį arba keletą valandų praleisdavo prie viešbučio atviro lauko baseino.

Janina mėgsta plaukioti ir su pertraukomis vandenyje gali praleisti kelias valandas, tačiau Baltijos jūroje maudytis neišdrįso – vanduo buvo vėsokas.

„Algirdas jūroje jau maudėsi, o kol jis pliuškenosi, mėginau pasideginti saulėje. Bet kur ten ramiai pagulėsi, kai nuolat akimis reikia sekioti mūsų gyvąjį sidabrą”, – juokėsi J.Butkevičienė.

Moteris pasakojo, kad anūkę Kamilę, lyg mažą viščiuką, pasikeisdami ganė visi šeimos nariai.

Kai prieš pietus mažylė keletą valandų miegodavo, net pietauti eidavo pasikeisdami po du, nes kas nors nuolat turėdavo budėti prie jos lovos.

Tačiau anūkės priežiūra premjero žmonos nevargino, o priešingai – buvo maloni.

Pavakare visa šeima patraukdavo į miestą, apsilankydavo ir J.Basanavičiaus gatvėje. Čia yra jų mėgstama kavinė su erdviu kiemu, kur Butkevičiai susitinka su draugais ir pažįstamais.

Ar šeimos nevargina aplinkinių rodomas dėmesys premjerui?

„Mūsų žmonės yra santūrūs. Be abejo, Algirdą atpažįsta, drąsesnis pasisveikina, tačiau įkyrių kalbintojų gatvėje dar nepasitaikė”, – sakė premjero žmona.

Visų šeimos narių dėmesį prikaustanti Kamilė pakeitė J.Butkevičienės atostogų planus. Moteris į Palangą buvo atsivežusi sportinį kostiumą – ketino pasimankštinti treniruoklių salėje.

Tačiau sportinis kostiumas taip ir liko nepanaudotas, o atsivežtas Hilary Mantel sukurtas istorinis romanas „Vilko dvaras” – neatverstas.

„Pasportuoti tenka ir be treniruoklių salės, nes reikia bėgioti paskui anūkę ir ją nuolat kilnoti ant rankų”, – nenusiminė Janina.

Į Palangą atsivežtą knygą ji ketina paskaityti pratęsdama atostogas Koso saloje, į kurią dvylikai dienų kartu su vyru išvyko pirmadienį.

Nors šiltuosiuose kraštuose geri orai yra labiau garantuoti nei Palangoje, Butkevičių šeima Lietuvos pajūryje kasmet atostogauja daugiau nei 25 metus.

Į Palangą Butkevičiai veždavosi savo vaikus, dabar – anūkę.

Janina jau žino, kad kitąmet atostogaujant Palangoje didesnę laiko dalį teks praleisti prie vaikiškų pramogų. Jau šįkart į karuseles smalsiai žvelgusi anūkė bus ūgtelėjusi ir norės jas išbandyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.