Laisvės alėjoje pasirodė neįprasti triračiai

Aktyvų poilsį mėgstančių kauniečių dėmesį Kaune šią vasarą patraukė Lietuvoje nauja pramoga – galimybė pasivažinėti triračiais motociklais. Šios variklio ir paminų neturinčios triratės transporto priemonės juda tik dėl žmogaus jėgos.

D.Anužė (viduryje) tikino, kad važinėjant triračiais motociklais galima ir papramogauti, ir palaikyti dailią figūrą.<br>P.Mantauto nuotr.
D.Anužė (viduryje) tikino, kad važinėjant triračiais motociklais galima ir papramogauti, ir palaikyti dailią figūrą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 17, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:51 PM

Maždaug prieš mėnesį Kauno aikštėse ir dviračių takuose pasirodę triračiai motociklai (angliškai „trike“) sudomina neįprasta konstrukcija, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Daugeliui kauniečių sunku suprasti, kaip nesispiriant koja ir neminant paminų įmanoma važiuoti bemotore transporto priemone, kuri pasiekia 20 kilometrų per valandą greitį.

Triračiai vis dažniau sulaukia ir svečių iš užsienio susidomėjimo. Jais važiuodami turistai gali apžiūrėti net atokesnes Kauno vietas.

Šių transporto priemonių šeimininkė kaunietė ekonomistė Diana Anužė pasakojo, kad pirmąkart jas pamatė ir išmėgino pernai keliaudama po Pietų Ispaniją.

Moterį neįprasti triračiai taip sužavėjo, kad ji nutarė keletą jų įsigyti aktyviam laisvalaikiui su šeima.

Tačiau vėliau kaunietė nutarė šių transporto priemonių užsakyti gerokai daugiau – kad smagiai galėtų pramogauti kartu su bičiuliais ir suteikti galimybę juos išbandyti visiems pageidaujantiems.

„Šie triračiai buvo sukurti Amerikoje prieš trylika metų. Jie juda jais važiuojančių žmonių dėka. Tai primena šliuožimą slidėmis ir kartu judėjimą paspirtuku.

Tie, kurie šiuos triračius mato pirmąkart, paaiškiname, kaip jais važinėti. Yra žmonių, kurie juos jau būna matę internete.

Vos užlipus ant neįprastos transporto priemonės greitai ir manevringai važiuoti kiek sudėtinga. Tačiau jau po keliolikos minučių daugelis žmonių mėgaujasi malonia pramoga“, – sakė D.Anužė.

Triračius motociklus spėjo pamėgti įvairaus amžiaus žmonės. Vaikai ir ypač paaugliai džiaugiasi galėdami išmėginti naują transporto priemonę, o suaugusieji ją renkasi dėl progos judėti, treniruoti raumenyną ir net sulysti.

Valdant šią transporto priemonę dirba dauguma kūno raumenų. Atsižvelgiant į važiavimo intensyvumą ir greitį, per valandą sudeginama iki 700 kilokalorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.