Šokėjos L.Chatkevičiūtės patarimai keliaujantiems į Tailandą

Apie 10 milijonų gyventojų turinčioje Tailando sostinėje dvidešimt keturios valandos ištirpsta staiga tarsi smiltys smėlio laikrodyje. Todėl Bankoke nešvaistykite laiko svarstymams, ką aplankyti, ko – ne. Griebkite jautį už ragų!

Šokėja Lina Chatkevičiūtė ne kartą viešėjo Tailando sostinėje Bankoke.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Šokėja Lina Chatkevičiūtė ne kartą viešėjo Tailando sostinėje Bankoke.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Aug 17, 2013, 10:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:39 PM

„Rinkitės pažintį su Karalių rūmais arba turgumi. Šie apsilankymai užima kone visą dieną“, – tokį patarimą davė Tailando sostinėje ne kartą viešėjusi sportinių šokių klubo „Sūkurys“ šokėja 32 metų Lina Chatkevičiūtė, rašo „Lietuvos rytas“.

Jeigu domitės tajų šalies istorija, Bankoke verta apsilankyti Karalių rūmuose, kurie buvo oficiali Tailando karalių rezidencija XVIII–XX amžiais. Tačiau įsiminkite, kad į rūmus įleidžiami tik tinkamai apsirengę turistai – jokių nuogų pečių ir kojų! Šios vietos turi būti uždengtos drabužiais.

„Ansamblis užima didelę teritoriją: pamatysite ne tik pačius rūmus, bet ir budistų šventyklų, auksinių Budos statulų. Šiame komplekse įspūdį daro viena didžiausių Tailande gulinčio Budos skulptūrų“, – tvirtino daugkartinė Lietuvos standartinių šokių čempionė ir pasaulio čempionatų prizininkė.

Jeigu esate istorijos faktų mėgėjai, patartina Karalių rūmuose užsisakyti gidą. Bet jei nenorite kvaršinti sau galvos Tailando istorijos datomis, klaidžiokite vieni po rūmus arba visai aplenkite šį didingą objektą ir pasirinkite dviejų valandų kelionę taksi į maždaug 130 kilometrų nuo Bankoko esantį Kančanaburio miestą, garsėjantį turgumi ant vandens.

L.Chatkevičiūtė patarė su taksistu susitarti dėl kelionės į abi puses kainos, kad ji būtų prieinama. Derėkitės ne tik sėsdami į taksi, bet ir atvykę į turgų. Tai įprasta Tailande, o vietos gyventojai linkę nuleisti paslaugų ir prekių kainas turistams.

Kančanaburis lietuvei priminė Veneciją, išraižytą vandens kanalų. Skirtumas tik toks, kad plaukiodami motoriniais laiveliais tailandiečiai prekiauja savo šalies gėrybėmis: vaisiais, daržovėmis, arbata, prieskoniais, bukmedžio dirbiniais, o venecijiečių valtys – susisiekimo priemonė ir pramoga turistams.

Kančanaburyje vietos gyventojai siūlo dviejų valandų plaukimą motorine valtimi į turgų ant vandens. Tai – smagi pramoga, nes ir apsipirksite, ir išvysite, kaip ant pastolių pastatytuose mediniuose namukuose gyvena tailandiečiai.

„Kiaurai matyti pašiūrėse gyvenančių šeimų buitis: atrodo, jog daugelis jų visą dieną sėdi ir nieko neveikia dėl to, kad karšta. Bet galima pamatyti ir kitokių vaizdų: kaip vietos gyventojai toje pačioje upėje maudosi, skalbia ir semia vandenį maistui ruošti“, – pasakojo šokėja.

Po išvykos į egzotišką turgų L.Chatkevičiūtė patarė nepraleisti progos laivu nuplaukti į dramblių fermą. Galėsite 20 minučių pajodinėti drambliais. Tik laikykitės stipriai įsitvėrę, nes sėdėdami ant gyvūno nugaros jausite kratymą.

„Gal pradžioje reikėtų pabendrauti su drambliu: būtų gerai, jeigu šeimininkai leistų gyvūną palepinti vaisiais, gal jis ne taip kratytų. O dabar tarsi nematai to dramblio, nes užlipi į balną – bokštelį, pritaisytą jam ant nugaros, ir joji. Kelyje gali sutikti kitą dramblį, bet norėtųsi susidraugauti su tuo, ant kurio nugaros sėdi“, – šyptelėjo šiek tiek adrenalino gavusi kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.