Čeburekų verslą paplūdimyje inspektoriai užgniaužė tik vasaros pabaigoje

Palangos paplūdimiuose nelegaliai čeburekais prekiavusiems asmenims produkciją tiekusį cechą Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai pavyko aptikti tik baigiantis vasarai.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 27, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:42 PM

Palangos policija ir kurorto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius visą vasarą po paplūdimius gainiojosi vaikinus, kurie prie jūros nelegaliai prekiauja čeburekais ir kepta duona.

Dėl antisanitarinių prekybos sąlygų tokiai veiklai leidimo nėra išdavusi nei Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, nei Palangos savivaldybė.

Vytauto gatvėje veikęs cechas, kuris nelegaliems prekiautojams kepė čeburekus ir duoną, buvo uždarytas tik praėjusį ketvirtadienį. Anot Mokesčių inspekcijos, šis cechas buvo stebimas jau seniai. Inspektoriai užfiksavo, kad vaikinus su čeburekais prie pat paplūdimio priveža cecho savininkė 34 metų verslininkė iš Palangos.

Prekiautojus prie jūros savo automobiliu atvežanti verslininkė aiškino šitaip jiems suteikianti paslaugą: „Krepšiai sunkūs, o vaikinai neturi mašinos.”

Per patikrinimą ceche buvo rasta daugiau nei 800 šaldikliuose laikomų čeburekų pusgaminių, kuriuos ji perka iš vienos Kauno įmonės.

Čia pat buvo rasta ir keliasdešimt šaltkrepšių, kuriuose prekiautojai čeburekus išnešioja į paplūdimius.

Nors palangiškės individualios įmonės cechui yra išduotas maisto tvarkymo pažymėjimas, Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai čia aptiko nemažai pažeidimų.

Iš rastų čeburekų pusgaminių gausos galima spėti, kad prekyba vyko su užmoju.

Dabar inspektoriai mėgina nustatyti nuslėptų ir į apskaitą neįtrauktų pajamų dydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.