Kur šią vasarą atostogavo lietuviai?

Sveiki sulaukę gražiausio vasaros mėnesio pabaigos! Žinau, kad ne visiems jis toks, bet asmeniškai man rugpjūtis visuomet buvo išskirtinis.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Bytautė

Aug 28, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:07 PM

Ir ne tik todėl, kad būtent jis atsakingas už mano gimtadienio šventes.

Rugpjūtis – tarsi vasaros pokylio finalas, apdovanojantis romantikus žvaigždžių lietumi, skeptikus – temperamentingais orų pokyčiais, planuotojus – rudens darbų vizijomis, besidominčias mada džiuginantis naujausiomis ateinančio sezono kolekcijomis, o nespėjusius pailsėti – nelietuviška saule.

Lengvų vasaros pokalbių metu ne kartą girdėjau klausimą: kur mėgsta atostogauti lietuviai?

Kad ir kaip keikčiau pigias oro linijų bendroves už iki gramo tikslumu sveriamus lagaminus, beveik 6 eurus (maždaug 21 litą) kainuojančią prasto vyno taurę ar neatsilenkiančias kėdes lėktuve, esu joms be galo dėkinga už tiesioginius skrydžius, išplečiančius mūsų keliautojų maršrutų geografiją.

Net ir Vakarų Europos kelionių tendencijų tyrėjai pripažino, kad šiuolaikiniam keliautojui, nesvarbu, kokios jo finansinės galimybės, skrydžio patogumas yra vienas svarbiausių veiksnių renkantis kelionę.

Šiais metais lietuviai atrado Siciliją, Sardiniją ir Maltą. Tiesa, pigūs aviabilietai visiškai nereiškia pigių atostogų. Šią klaidą ypač skaudžiai savo kailiu pajuto pasirinkę atostogoms Sardiniją – vieną madingiausių ir brangiausių salų visoje Europoje.

Pigiai ir gerai šioje saloje tikrai nepailsėsite, ypač rugpjūtį, kai atostogauja visa Italija.

Tiesą sakant, rugpjūtį iš viso nepatarčiau atostogauti užsienyje, nes ne tik Italijos tarnautojai susikrauna atostogų lagaminus – masiškai ilsėtis išvyksta beveik visa senoji Europa.

Tad rugpjūtis gali nudžiuginti nebent mėgstančius turistų spūstis ir trečdaliu aukštesnes viešbučių kainas. Ir nieko tokio – juk Lietuvoje vasaros pabaiga taip pat džiugina saulėtomis dienomis ir maloniomis maudynėmis ežeruose ar jūroje.

Užtat vasaros pabaiga ir rudens pradžia puikiai tinka kelionėms planuoti.

Norintys prasitęsti vasarą tai puikiai galės padaryti rudenį išsiruošę į Pietų Europos kraštus, kur šiltas vėjelis maloniai glosto veidą iki pat spalio pabaigos. O ir viešbučių kainos tampa daug draugiškesnės keliautojų kišenei.

Be to, būtent dabar reikėtų rimtai pagalvoti apie Kalėdų keliones ir slidinėjimo sezoną.

Tiesą sakant, kai kurių oro linijų kalėdinio laikotarpio bilietai jau pasiekė verslo klasės bilietų aukštumas, o populiarių egzotiškų kraštų geriausi viešbučiai jau nebeturi laisvų kambarių.

Tokia padėtis išmokė keliautojus, nelabai mėgstančius planuoti, apie roges pagalvoti vasarą.

Tad nespėję prisėsti prie savo kelionių planų tai turėtų padaryti kuo greičiau, kad paskui nereikėtų tenkintis variantu „prastai ir brangiai”.

Jeigu jūsų šeimos kelionių biudžetas ištuštėjo per vasarą, išsiruoškite bent jau savaitgalio išvykai į kokį simpatišką Europos miestą.

Tiesioginių skrydžių šią vasarą dar labiau padaugėjo. Tad ne tik Roma, Barselona, Londonas ir Berlynas, o tuoj ir Amsterdamas bus pasiekiami tiesioginiais skrydžiais.

Juk turbūt sutiksite, kad net ir trumpa kelionė suteikia naujos energijos, praturtina įspūdžiais, iššluoja iš galvos susikaupusius juodulius ir pagaliau leidžia į save ir savo gyvenimo bendrakeleivį pažvelgti kitomis akimis.

Argi nepakankamai argumentų įsigyti aviabilietus ar tiesiog išsiruošti į kelionę automobiliu po kaimynines šalis?

Palikime bent trumpam savo rūpesčius lietuviškam rudens vėjui, mamai kartu su katinu ar visą vasarą 8 valandą žadinantiems kaimynų butą remontuojantiems meistrams. Išskleiskite sparnus ir pakilkite – bent trumpam ar bent mintimis – virš savo kasdienybės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.