Alytiškius subūrė vidurnakčio eitynės

Alytiškiai, išlydėdami vasarą, paskutinę jos naktį pasitiko miesto

Fontaną Alytaus miesto parke nušvietė žvakutės su laiškais išėjusiems Anapilin.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Fontaną Alytaus miesto parke nušvietė žvakutės su laiškais išėjusiems Anapilin.<br>Z.Šilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Aug 31, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:28 PM

Senamiesčio ir Ulonų gyvenamosios teritorijos bendruomenės ir kitos Alytuje veikiančios visuomeninės organizacijos pakvietė alytiškius į pirmą kartą Lietuvoje vykusias vidurnakčio eitynes.

Temstant daugelio kartų pamėgtame miesto sode prie rožyno, gaivinamo ir trykštančio fontano, apie meilę gimtajam miestui, prisiminimuose saugomus brangius praeities įvykius ir išėjusius žmones, pritardamas gitara, savo kūrybos dainas atliko Albertas Antanavičius-Šekspyras.

Į jaukų susitikimą susirinkę apie 300 įvairaus amžiaus alytiškių ir svečių plojimais pritarė, kad Alytuje būtų įsteigti namai, kuriuose beviltiškus ligonius slaugyti padėtų kuo daugiau savanorių.

Tuo jau rūpinasi „Tėviškės namų“ savanorių centras, bendradarbiaujantis su Mančesterio vadinamuoju hospisu - slaugos paramos namais, ir Didžiojoje Britanijoje populiarias vidurnakčio eitynes savanoriams pritraukti pasiūlęs surengti ir Alytuje.

Už simbolinę auką šios akcijos dalyviams buvo įteiktos ant akmenuko pritvirtintos žvakutės ir ažūriniai krepšeliai iš balto popieriaus, ant kurio kiekvienas rašė laišką su linkėjimais išėjusiems Anapilin brangiems žmonėms ir pirmiausia juos sudėjo aplink fontaną.

Po koncerto iš miesto sodo pajudėjusi eisena žvakutes su krepšeliais nunešė prie šv.Angelų Sargų bažnyčios ir jais apjuosė Laiminančio Kristaus paminklą.

O toliau vidurnakčio eitynės tęsėsi į Nemuno pakrantę, sveikatingumo centrą „Prieplauka“ kartu pasiklausyti muzikos ir pasidžiaugti žvaigždėtu iškeliaujančio rugpjūčio dangumi. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.