Gražiausios vietos Kaune: kur skirti pasimatymą?

Parduotuvėje galima nusipirkti lankstinuką, kuriame aprašytos lankomiausios Kauno vietos. Tačiau niekur neįsigysi žinyno, kuriame būtų nurodyta populiariausia pasimatymų ar šiaip susitikimų vieta.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Dirmeikytė

Sep 22, 2013, 9:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:25 PM

Nors mieste apstu lankomų vietų, kauniečiai romantiškiems susitikimams išskiria tik kelias pagrindines. Pasimatymus, kaip ir prieš kelis dešimtmečius, jauni ir vyresni kauniečiai dažniausiai skiria prie Laisvės alėjoje veikiančio fontano.

Su išskirtine susitikimų vieta konkuruoja nebent populiarusis „Akropolis“, rašo "Lietuvos rytas".

Pasigenda romantiškų žmonių

„Prieš 30 metų, pamenu, jaunimas susitikdavo prie fontano, pašto ar kino teatro „Romuva“. Tuomet romantiškai pasivaikščiodami Laisvės alėja užsukdavo į kavinę ar į patį kino teatrą“, – pasakojo Virginija Tvisienė.

Pensininkės Elenos manymu, šiuolaikiniam jaunimui trūksta kūrybiškumo. Jauniems žmonėms dabar pakanka nueiti į prekybos ir pramogų centrus ar į kavinę Laisvės alėjoje.

„Mano laikais nebuvo „Akropolio“, rinkdavomės prie fontano. Manau, retas jaunuolis skiria laiko pasivaikščiojimui Laisvės alėjoje ar Santakoje. Jiems reikia pramogų“, – su nusivylimu kalbėjo kaunietė.

Fontanas vis dar traukia

Studento Simono Vaškevičiaus manymu, Laisvės alėjos fontanas yra populiariausia visų laikų pasimatymų vieta Kaune. Čia iki šiol ne dėl pramogų renkasi daug jaunų žmonių, ir pasimatymus esą skirs dar ne viena karta.

„Tai strategiškai labai patogi vieta. Ji yra visiems gerai žinoma. Susitikęs prie fontano gali nueiti į kavinę, kurių Laisvės alėjoje daug. O norintiems pasimatymą pradėti nuo pasivaikščiojimo – tinkamas atstumas iki Rotušės“, – kalbėjo studentas.

Senamiestis ir Rotušė taip pat yra pamėgtos kauniečių vietos. Vyresnio amžiaus žmonės prisimena pasivaikščiojimus Nemuno saloje. Tačiau į nuošalius parkus ar miesto vietas šiais laikais kauniečiai vengia eiti. Saugiau jaučiasi susitikę viešose erdvėse.

Jaunimas renkasi „Akropolį“

Dauguma kalbintų jaunų žmonių pasimatymą skiria ar skirtų prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Pasak jų, tai labai patogi vieta, kurią dauguma žino. „Akropolyje“ esą yra įvairių pramogų ar kitokių užsiėmimų, ko reikia geram pasimatymui.

„Čia viskas vienoje vietoje. Nuėjęs į pasimatymą gali užsukti į piceriją, papietauti. Vėliau pažaisti boulingą, o pasimatymą užbaigti žiūrėdamas filmą. Nereikia daug galvoti. Lengva rasti kompromisą su pasimatymo partneriu“, – savo patirtimi dalijosi dvidešimtmetė Gintarė Dangoriūtė.

Nemažai jaunimo susitinka įvairiose miesto vietose esančiose kavinėse.

Norėtų pašokti ir susipažinti

Jaunimas žino, kur linksmintis bei gerai leisti laiką. O kur susitikti vyresnio amžiaus žmonėms?

Kauno kultūros centre ne vieną dešimtį metų gyvavo šokiai vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau jau penktus metus tokios vietos, kur galima būtų pašokti ir susipažinti, pasigendama.

„Nusprendėme neberengti savaitgaliais šokių vakarų, nes finansiškai jie neapsimokėjo. Bilietas kainuodavo vos 3 litus. Surinktų pinigų vos pakakdavo sumokėti muzikantams.

Tačiau ateities planuose turime idėją atnaujinti šokius, tik gal šį kartą orientuosimės į žmones, pajėgius sumokėti už šokių vakarą daugiau nei 3 litus“, – sakė kultūros centro metodininkė – organizatorė Loreta Raudonikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.