Tenerifė: amžina šiluma, nuostabūs parkai ir lankytinos vietos

Egzotiškas, svetimą planetą primenantis Tenerifės salos peizažas mirga į vandenyną smengančiais juodais vulkaniniais krantais ir smėlio paplūdimiais, kuriuose galima įgyti patį gražiausią įdegį. Romantikos ieškotojas gali klaidžioti tarp bananų plantacijų, apirusių kolonijinių vilų ir kalkėmis baltintų kaimelių, o linksmybių mėgėjas kasnakt gali pasinerti į klubų ir diskotekų maratoną.

Tenerifė – egzotiškas kraštas, kuris savo peizažais neretai panašus į svetimą planetą.<br>flyout.lt nuotr.
Tenerifė – egzotiškas kraštas, kuris savo peizažais neretai panašus į svetimą planetą.<br>flyout.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Sep 26, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:52 PM

Tenerifė garsėja savo karnavalu, kuris rengiamas vasario mėnesį ir tęsiasi iki kovo vidurio. Tai pati populiariausia šventė Kanarų salose, jungianti Venecijos karnavalo puošnumą ir Brazilijos karnavalo aistringumą. Karnavalo iškilmėse, trunkančiose visą vasario mėnesį, dalyvauja ir suaugusieji, ir mažieji salyno gyventojai. Prasidėjus iškilmėms, salos miestų gatvės ir aikštės pasipuošia šventiniais atributais ir prisipildo nesulaikomų linksmybių, kurios nepalieka nuošalyje nė vieno iš dalyvių.

Tenerifė yra ideali vieta mėgstantiems golfą. Švelnus Tenerifės klimatas, kai žiemą ir vasarą vidutinė temperatūra neviršija 23–25 laipsnių, pritraukia šio sporto profesionalų ir mėgėjų iš viso pasaulio. Golfo aikštelių rasite ir pietinėje, ir šiaurinėje salos dalyse, o daugelis aukščiausios kategorijos viešbučių siūlo visas paslaugas, reikalingas golfo žaidėjams. Kiekvienas metais Tenerifėje yra rengiami svarbūs tarptautinio lygio turnyrai.

Teidės parkas. Parkas įsikūręs aplink Teidės ugnikalnį, kuris yra aukščiausia vieta Atlanto vandenyne. Šis parkas nacionaliniu paskelbtas 1954 m. sausio 22 d. ir tai yra vienas seniausių nacionalinių parkų Ispanijoje. Teidės parkas yra didžiausias nacionalinis parkas šalyje.

La Gomeros sala. Ji vadinama žaliąja sala, nes čia gausu vešlios augalijos, todėl joje mėgsta atostogauti gamtos mylėtojai. Saloje apstu laurų giraičių. O Garachonajaus nacionalinis parkas yra net įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Kadangi dėl dažnos sausros čia dažnai užsidega pušys, neišsigąskite lankydamiesi parke sutikę budinčius gaisrininkus.

Apskritai, ši Kanarų sala pasižymi netolygiu reljefu ir slėniais. Kraštovaizdis tikrai skiriasi nuo mums įprastos žalios, šiek tiek kalvotos lietuviškos žemės. Čia visus pasitinka vešli augmenija, auga palmės, o vietomis galima rasti bananų arba ananasų medžių. Tikra egzotika! Siūloma pasinerti ir pereiti per kvapniųjų lauramedžių plantacijas bei visiškai kitokių, mums neįprastų, augalų miškus. Juose galite pamatyti išsikerojusių kaktusų, sustingusios lavos gabalų, kerpių ir samanų. Saloje retai lyja, todėl augalai drėgmės prisisotina iš oro, t.y. iš debesų. Sakoma, kad per metus ši Kanarų sala sulaukia vos 20 lietingų dienų. Viena iš turistų mėgiamų atrakcijų – golfas.

La Orotava – tai gražus miestelis šiaurės vakarų Tenerifėje, kuriame daug didingos architektūros, pavėsingų aikščių ir kolonijinių namų. Vienas tokių – Balkonų namas (La Casa de los Balcones), kuris tapęs miesto simboliu. Be jo, svečiuojantis La Orotavoje reikėtų aplankyti gotikinę bažnyčią La Iglesia de la Concepcion, puošnius Viktorijos sodus, Konstitucijos aikštę ir botanikos sodą „La Hijuela del Botanico“. O atvykus į La Orotavą birželio pradžioje galima pasigrožėti įspūdingais smėlio ir gėlių kilimais, kuriais miestas puošiamas per Jėzaus kūno šventę.

Icod de los Viňos. Lankomiausia šio vieno seniausio Tenerifės miestelio vieta – tai Drakono medis. Sakoma, kad šiam medžiui per 1000 metų. Čia taip pat galima aplankyti drugelių fermą.

Lansarotės sala. Tai unikali veikiančių ugnikalnių sala. Aplankysite UNESCO saugomą nacionalinį Timanfajos parką. Ten pamatysite veikiančius ugnikalnius, geizerius, susipažinsite su nepakartojamu vynuogių auginimo būdu vulkaniniame dirvožemyje. Po pietų pervažiuosite į šiaurinę salos dalį, kur nusileisite į „Jameos del Agua“ urvus ir pamatysite gamtos stebuklus – baltuosius krabus.

Guimaro piramidės. Tai žemos ir retos piramidės, pastatytos iš lavos akmens. Be šių piramidžių, čia taip pat yra muziejus, kino teatras, kavinė ir ekologiškų suvenyrų parduotuvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.