Kulinarinėje kelionėje A.Ivanausko laukė akistata su rykliu

Kulinaro darbas, pasirodo, gali būti ne tik smagus, bet ir pavojingas. Virėjas gali pagaminti patiekalą iš ryklio mėsos, tačiau šis gali virėją praryti. Taip Maldyvuose vos nenutiko projekto „Virtuvės mitų griovėjai” vienam kūrėjų Alfui Ivanauskui (29 m.).

Alfas Ivanauskas ir Ingrida Navickaitė Šri Lankoje patys skynė arbatą, lankėsi fabrikuose.<br>S.Morkūnienės ir asmeninio archyvo nuotr.
Alfas Ivanauskas ir Ingrida Navickaitė Šri Lankoje patys skynė arbatą, lankėsi fabrikuose.<br>S.Morkūnienės ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-04 15:26, atnaujinta 2018-02-21 11:59

Lietuvio akistata su rykliu įvyko tuomet, kai A.lvanauskas prieš filmuodamas paniro patikrinti vandens skaidrumo.

„Išvydau į mane atplaukiantį ryklį ir stulbinamu greičiu iššokau iš vandens!” – įspūdžiais dalijosi išsigandęs virėjas.

Visa tai matęs nardymo instruktorius juokėsi ir tikino, kad toje vietoje gyvenantys tam tikros rūšies rykliai žmogui nepavojingi, su jais galima kartu plaukioti, nardyti.

Išgąsdintas lietuvis netrukus buvo pamalonintas. Šalia esančio viešbučio vadovai, pamatę Alfo reakciją į stresinę situaciją ir tai, kaip jis moka tvardytis, pasiūlė jam likti darbuotis.

Pasiūlymo A.Ivanauskas nepriims, nes su savo bendražygiais ne tik įrenginės modernias kulinarijos klases ir mokys Lietuvos moksleivius gardžiai bei sveikai maitintis.

Neseniai vyras kartu su kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage” vadove Ingrida Navickaite (27 m.) keliavo po Šri Lanką ir Maldyvus ieškodamas filmavimo vietų naujam jo prodiusuojamam tarptautiniam kulinariniam realybės šou.

Dairantis tinkamų vietų Maldyvuose jiems teko apsistoti viešbutyje „Anantara Dhigu Resort and Spa”, kuris patenka į geriausių pasaulyje paplūdimio viešbučių 50-uką.

Sezono metu šio viešbučio teritorijoje esančios vilos su vonios kambariu, trimis dušais, masažo kambariu ir privačiu paplūdimiu nuoma parai kainuoja apie 2000 JAV dolerių (apie 6000 litų).

Kelionės metu Ingridai ir Alfui tenka dalyvauti susitikimuose su viešbučių ir restoranų vadovais.

Per savo kulinarinę karjerą A.Ivanauskas yra gaminęs maistą ant vandens ir jo gelmėse, lėktuve, olose, mašinoje, prie žymiausių miestų objektų. Kur dar jis gali atsidurti ir nutempti kulinarinio realybės šou dalyvius? Gal atiduos rykliams?

Pavojaus žmonėms tikrai nekils – greičiau jie apsvaigs nuo Maldyvų ir Šri Lankos grožio. Mat filmavimai vyks išskirtiniuose viešbučiuose, pavyzdžiui, vienas jų Šri Lankoje įkurtas arbatos plantacijoje, kitas yra 2 kilometrų aukštyje virš jūros lygio kalnuose.

Realybės šou dalyvių lauks užduotys ne tik „Michelin” žvaigždutėmis besipuikuojančiuose restoranuose, bet ir arbatos plantacijose bei gamyklose, cinamono medžių giraitėse, užeigoje po vandeniu, nacionaliniuose parkuose su drambliais ir leopardais.

Keliautojai domėjosi Šri Lankos ir Maldyvų gyventojų kultūra, lankė vietos mokyklas, nes į projektą bus įtraukti ir vietiniai Azijos gyventojai.

Projektui greičiausiai talkins BBC komanda, filmavimai prasidės žiemą.

„Džiaugiuosi sutikęs Ingridą. Mes su kolegomis esame griovėjai kulinarijos srityje, o Ingrida – kelionių.

Turbūt dėl to taip puikiai vienas kitą suprantame. Mus sieja atidumas smulkmenoms. Man niekada nereikėjo galvoti, ar filmuoti parinkto viešbučio įrankiai bus tobuli, nes iš karto įsitikinu, kad jie būtent tokie. Su Ingrida esame pamišėliai, kurie visą naktį gali susirašinėti ir pasitikti rytą su naujai sukurtu projektu”, – džiaugėsi Alfas.

Nors yra prisiekusi keliautoja, Ingrida nėra nutolusi nuo virtuvės. Ji vegetarė, mėgsta azijietišką, indišką, tailandietišką virtuvę. Keliaudama nepamiršta parsivežti prieskonių, o atradusi laiko baigė azijietiško maisto ruošimo kursus.

„Maisto estetika man labai svarbi, štai kodėl atkreipiau dėmesį į „Virtuvės mitų griovėjų” veiklą. Kelionės metu Alfas mane vis stebino tai patiekdamas sriubą kokose, tai ant palmės lapo iškepdamas pyragą. Labiausiai nustebau, kai iš lagamino jis išsitraukė elektrinį smulkintuvą”, – dalijosi įspūdžiais I.Navickaitė.

„Stiliaus” inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.