Kalėdos ir Naujieji metai – kur smagiausia juos švęsti?

Kelionių agentūros pastebi tendenciją, kad vis daugiau žmonių kelionėms išnaudoja kiekvieną progą – ne tik kasmetines atostogas, bet ir valstybines šventes, ilgus savaitgalius, vaikų atostogas. Ne išimtis ir artėjančios žiemos šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Šiuo laikotarpiu jaučiama tikra kelionių karštinė. Švęsti originaliai siekia ne tik lietuviai, bet ir visas pasaulis, todėl artėjant šventėms ne taip ir paprasta surasti laisvų vietų lėktuvuose, laivuose, viešbučiuose.

West Express
West Express
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:41 AM

Kelionių agentūros „West Express“ ekspertai rekomenduoja ilgai nelaukti ir šventes planuotis iš anksto, o taip pat pristato keletą kelionių idėjų.

Šventine nuotaika persismelkti galite jau lapkričio - gruodžio mėnesiais, apsilankydami tradicinėse Kalėdinėse mugėse įvairiuose Europos miestuose. Pastaruoju metu mugės vyksta ir Lietuvoje, tačiau kol kas nei mastu nei pramogų įvairove jos dar negali prilygti senosios Europos mugėms. Nors dabar mugės vyksta ir Briuselyje, Paryžiuje, Milane, net Barselonoje, vis tik ilgiausiai mugių tradicijas puoselėja Vokietijos ir Austrijos miestai. Čia jaučiasi ypatinga atmosfera: skamba gatvės muzika, vyksta kalėdiniai vaidinimai, iš visur sklinda nuostabūs kvapai, išpuoštuose mediniuose namukuose–prekyvietėse galima įsigyti originalių kalėdinių rankų darbo dovanų, o gatvės kavinukėse - paskanauti įvairių tradicinių patiekalų, sušilti skanaujant kalėdinį vyną. Mugių „sostines“ lengvai galite pasiekti tiesioginiais skrydžiais iš Lietuvos. Klaipėdos regiono gyventojams galima rekomenduoti ir kelionę keltu į Kylį, iš kur savo automobiliu galima patogiai pasiekti norimą Vokietijos miestą. Tokios kelionės patogios tuo, kad galima savo automobiliu Vokietijoje apvažiuoti ir keletą miestų.

Naujųjų metų sutikimui kone populiariausios yra išvykos į įvairius Europos miestus. Vieniems tai puiki proga aplankyti užsienyje gyvenančius draugus, kitiems – tiesiog smagus pabėgimas ten, kur šventinis šurmulys, fejerverkai, dekoracijos, pramogų pasiūla užburia taip, kad tiesiog negali nešvęsti. Londonas, Paryžius, Praha yra populiariausios Naujųjų metų sutikimo vietos. Šiais metais dėl tiesioginių skrydžių iš Vilniaus atsiradimo į švenčių miestų ratą įstojo ir Stambulas. Spalvingame, aromatingame, gyvybingame Stambule jūsų dėmesiui - architektūros ir meno šedevrai, linksmybės, pramogos, ir, be abejo, puikūs pirkiniai. Miestas unikalus tuo, kad jis išsidėstęs dviejuose kontinentuose – europietišką miesto dalį nuo azijietiškos skiria Bosforo sąsiauris. Nors miestas ir priklauso musulmoniškai šaliai, šurmulingų šventinių atrakcijų nepritrūksite, o fejerverkai – nepakartojami. Naujųjų metų naktį organizuojami kruizai Bosforo sąsiauriu su šventine programa, gyva muzika, pilvo ir kitų tradicinių šokių pasirodymais. Jei mėgstate miesto šurmulį, naujus metus sutikti galite viename iš Nişantası arba Kadıköy gatvių restoranų, prieš vidurnaktį prisijungdami prie vakarėlio gatvėje. Jei idėja sutikti Naujuosius metus pasirodo įdomi, galite pasinaudoti „West Express“ kelionės pasiūlymu (išvykimas 2013 m. gruodžio 28 d., 5 dienų kelionės lėktuvu į Stambulą kaina 1749 Lt).

Smagi idėja – karštas naujametinis vakarėlis Baltijos jūroje. Tai trumpas, bet daug įspūdžių žadantis kruizas iš Rygos į Stokholmą. Šis kruizas - puiki galimybė susipažinti su viena gražiausių šiaurės Europos sostinių, kurioje atrakcijų – daugybė, įskaitant šių metų naujienas – „Absolut“ ir ABBA muziejus. Plaukiant laivu laukia tikras vakarėlis su šventine vakariene, šokiais, karaoke, žaidimais, loterijomis. Keliautojų iš Lietuvos antplūdžiu labai džiaugiasi ir pati kruizinė įmonė, kuri keletą metų iš eilės per Naujus metus rengė pramoginę programą lietuvių kalba, kurią vedė žinomas dainininkas Edgaras Lubys. Šių metų naujametinio kruizo tema - „Black & White Glamour“ – ypatingai atmosferai palaikyti keliaujančiųjų prašoma pasipuošti baltu arba juodu akcentu.

Žiemos šventės labiau asocijuojasi su šaltuku, sniegu? Tokiu atveju idealus variantas - kelionė į kalnus, kur šventę suderinsite su aktyviu laisvalaikiu. Naujieji metai slidinėjimo kurortuose švenčiami įvairiai. Viešbučiai, kurie ima papildomą mokestį už šventinę vakarienę, organizuoja programas, ruošia ypatingesnius patiekalus. Keliautojai, kurie gyvena pensionuose, apartamentuose ar viešbučiuose be maitinimo, dažniausiai Naujuosius metus pasitinka miesto kavinėse ar restoranuose.

Naujus metus slidinėjimo kurortuose galima sutikti pasinaudojus Lietuvos kelionių organizatorių pasiūlymais - būtent nuo gruodžio pabaigos prasideda tiesioginiai skrydžiais į Austrijos ir Italijos slidinėjimo kurortus.

Nenorite rištis prie kitų? Skriskite savarankiškai – daugelis oro bendrovių slidininkams turi specialius tarifus, kai kurios bendrovės (pavyzdžiui, „Austrian Airlines“, su kuria patogiai nuskrisite į Zalcburgą, Isnsbruką) leidžia nemokamai vežtis slidinėjimo įrangą. Galite važiuoti ir savo transportu, o agentūra parinks slidinėjimo kurortą pagal jūsų poreikius, užsakys apartamentus arba viešbutį.

Norite prisiminti vaikystę? Idėja specialiai jums – kelionę į Kalėdų senelio gimtinę – Laplandiją. Iš Lietuvos organizuojamos 4-8 dienų kelionės autobusu arba lėktuvu. Kelionės metu ne tik kertate poliarinį ratą, aplankote Kalėdų senelio kaimelį, bet ir galite užsukti į šunų, elnių fermas, ledo pilį, vykti į naktinį safarį sniegomobiliais, grožėtis gamta, aktyviai pramogauti. Jei pasiseks, išvysite ir Šiaurės pašvaistę.

Tiems, kas nemėgsta šalčio, siūlomas tradicinis poilsis šiltuose kraštuose. Tiesioginiais skrydžiais iš Lietuvos galite pasiekti Italijai priklausančią Sardinijos salą arba Kiprą – abiejose salose net ir žiemą klimatas išlieka šiltas, daugelis Kipro viešbučių turi šildomus baseinus, o palankiai susiklosčius aplinkybėms net per Naujus metus galėsite išsimaudyti jūroje.

Kas nenori rizikuoti ir nori šilto oro garantijų, turėtų nusiteikti ilgesnei kelionei ir keliauti iš Lietuvos į Egiptą arba Kanarų salas, arba iš Varšuvos ar Vokietijos oro uostų – į įvairius pasaulio kurortus, kur visada šviečia saulė. Populiariausi - Dominikos Respublikos, Kubos, Indonezijai priklausančios Balio salos, Kenijos kurortai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.