Toks aplinkinių dėmesys nustebino lietuvę. Anot jos, tiek dėmesio ir komplimentų ji nebuvo sulaukusi jau seniai.
„Gatvėse žmonės mane sustabdydavo, prašydavo fotografuotis, norėdavo bent porą žodžių pasakyti. Paaugliai sekiodavo paskui mane, klykdavo, kai su jais pasikalbėdavau. Juokingiausia tai, kad lankant istorines vietas dauguma kinų fotografavo ne eksponatus, o mane! Gerbėjų buvo pilnos gatvės ir jie sekdavo kiekvieną mano žingsnį“, – šypsojosi S.Milinytė.
Anot Simonos, už gerbėjų antplūdį keistesnis buvo faktas, kad per visas atostogas ji nesutiko nė vieno aukšto žmogaus. Tačiau tai atlikėjai buvo nesvarbu, nes visi vietiniai gyventojai jai pasirodė labai malonūs žmonės.
„Šias dvi savaites praleidome labai intensyviai. Viešbučius mes keitėme kasdien, nes naktimis keliaudavome iš vieno miesto į kitą. Atvykę jame būdavome iki vakaro, o po to – į traukinį arba lėktuvą ir į kitą miestą. Nepaprastai pavargau, bet buvo be galo įdomu. Pamačiau Didžiąją kinų sieną, įvairių pagodų, šventyklų, Šaolino vienuolyną, terakotinę kapavietę, buvau kalnuose ir olose, imperatoriaus rezidencijose, įvairiuose kaimukuose, plaukiau per keletą upių, pasimėgavau naktiniu gyvenimu“, – pasakojo S.Milinytė.
Dainininkė spėjo apsilankyti ir ryžių bei arbatos plantacijose. Kinijoje gyvenantis lietuvis papasakojo Simonai, kad kaimu laikoma tokia vietovė, kuri neturi 3 mln. gyventojų.
Azijoje pirmą kartą viešėjusią Simoną labiausiai stebino kinų virtuvė ir vietinių įprotis daug valgyti. S.Milinytei gidas papasakojo, kad anksčiau Kinijoje itin trūko maisto, todėl dabar kinai visada nešiojasi maisto su savimi.
Atlikėją taip pat stebino tai, kad kiekvienas produktas pateikiamas atskiroje lėkštėje. Todėl pietaujant dviem žmonėms atnešamos 8–10 lėkščių.
„Restoranai ten įrengti prie gatvės, o narvuose sudėtos gyvos gyvatės, žuvys, žiurkės, vėžliai, paukščiai ir panašiai. Prie tavo akių tą gyvūną užmuša ir neša į virtuvę iškepti. Buvo labai šlykštu! Labiausiai džiaugiausi, kad nevalgau mėsos ir nemėgstu žuvies. Nebūčiau galėjusi tų gyvūnų valgyti. Taip pat gatvelėse pilna įvairių kioskelių, kur vietiniai pardavinėja kirminus, vabalus, skorpionus, balandžius, jūros ežius, žvaigždes ir t.t. Virtuvė ten be galo keista“, – stebėjosi Simona.