S.Milinytės atostogos Kinijoje: kasdien naujas viešbutis ir persekiojantys gerbėjai

Atlikėjos Simonos Milinytės (17 m.) gyvenimas primena filmą – vos dešimties ji pradėjo savo solinę karjerą, jos dainos grojamos populiariose Lietuvos radijo stotyse, o populiarumu socialiniame tinkle „Twitter“ ji lenkia net garsiąją Gwen Stefani. Ne ką mažiau išskirtinės būna ir dainininkės atostogos – per dvi savaites S.Milinytė aplankė 12 Kinijos miestų, kasdien keitė viešbučius, o gerbėjai nuo atlikėjos nesitraukė nė per žingsnį.

Kinijoje viešėjusi Simona per dvi savaites spėjo aplankyti 12 miestų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kinijoje viešėjusi Simona per dvi savaites spėjo aplankyti 12 miestų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Nov 5, 2013, 6:21 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:49 PM

Toks aplinkinių dėmesys nustebino lietuvę. Anot jos, tiek dėmesio ir komplimentų ji nebuvo sulaukusi jau seniai.

„Gatvėse žmonės mane sustabdydavo, prašydavo fotografuotis, norėdavo bent porą žodžių pasakyti. Paaugliai sekiodavo paskui mane, klykdavo, kai su jais pasikalbėdavau. Juokingiausia tai, kad lankant istorines vietas dauguma kinų fotografavo ne eksponatus, o mane! Gerbėjų buvo pilnos gatvės ir jie sekdavo kiekvieną mano žingsnį“, – šypsojosi S.Milinytė.

Anot Simonos, už gerbėjų antplūdį keistesnis buvo faktas, kad per visas atostogas ji nesutiko nė vieno aukšto žmogaus. Tačiau tai atlikėjai buvo nesvarbu, nes visi vietiniai gyventojai jai pasirodė labai malonūs žmonės.

„Šias dvi savaites praleidome labai intensyviai. Viešbučius mes keitėme kasdien, nes naktimis keliaudavome iš vieno miesto į kitą. Atvykę jame būdavome iki vakaro, o po to – į traukinį arba lėktuvą ir į kitą miestą. Nepaprastai pavargau, bet buvo be galo įdomu. Pamačiau Didžiąją kinų sieną, įvairių pagodų, šventyklų, Šaolino vienuolyną, terakotinę kapavietę, buvau kalnuose ir olose, imperatoriaus rezidencijose, įvairiuose kaimukuose, plaukiau per keletą upių, pasimėgavau naktiniu gyvenimu“, – pasakojo S.Milinytė.

Dainininkė spėjo apsilankyti ir ryžių bei arbatos plantacijose. Kinijoje gyvenantis lietuvis papasakojo Simonai, kad kaimu laikoma tokia vietovė, kuri neturi 3 mln. gyventojų.

Azijoje pirmą kartą viešėjusią Simoną labiausiai stebino kinų virtuvė ir vietinių įprotis daug valgyti. S.Milinytei gidas papasakojo, kad anksčiau Kinijoje itin trūko maisto, todėl dabar kinai visada nešiojasi maisto su savimi.

Atlikėją taip pat stebino tai, kad kiekvienas produktas pateikiamas atskiroje lėkštėje. Todėl pietaujant dviem žmonėms atnešamos 8–10 lėkščių.

„Restoranai ten įrengti prie gatvės, o narvuose sudėtos gyvos gyvatės, žuvys, žiurkės, vėžliai, paukščiai ir panašiai. Prie tavo akių tą gyvūną užmuša ir neša į virtuvę iškepti. Buvo labai šlykštu! Labiausiai džiaugiausi, kad nevalgau mėsos ir nemėgstu žuvies. Nebūčiau galėjusi tų gyvūnų valgyti. Taip pat gatvelėse pilna įvairių kioskelių, kur vietiniai pardavinėja kirminus, vabalus, skorpionus, balandžius, jūros ežius, žvaigždes ir t.t. Virtuvė ten be galo keista“, – stebėjosi Simona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.