Ką verta pamatyti Estijos sostinėje, kad susižavėtumėte ja per 24 valandas?

Ekskursiją geriausia pradėti centre nuo Šv.Olafo bažnyčios. Į jos bokšto varpinę veda net 258 laipteliai, o pasiekus viršų pats laikas išsitraukti fotoaparatą, nes nuo čia atsiveria nuostabi miesto panorama. Remdamiesi į varpinės turėklus galite įžiūrėti seniausią Talino vaistinę „Raeapteek“. Kalbama, kad anksčiau čia būdavo prekiaujama jaunystę puoselėjančiomis mumijų sultimis, vienaragio milteliais ar vaistais nuo sudaužytos širdies, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:40 AM

Netoliese, Talino rotušėje, aptiksite viduramžių laikus menančią kavinę „Trečias drakonas“. Čia vaišinama legendine briedienos sriuba ir pagal senąsias tradicijas iškeptomis bandelėmis. Viduramžių apdarais vilkinti padavėja gali paprašyti jūsų padainuoti mainais į šaukštą prie sriubos. Išlaikant senąsias tradicijas, visas maistas čia kainuoja vieną pinigą (eurą), svaigieji gėrimai – po du, o piligrimiškas popiečio miegas ant suoliuko – pusę pinigo.

O traukdami uosto link aplankykite „Hidrolėktuvų uosto“ muziejų, kuriame neišdildomą įspūdį paliks interaktyviai pristatomi eksponatai. Be to, nuo lapkričio 15 d. čia bus galima pamatyti autentiškus daiktus iš nuskendusio „Titaniko“ ir pasijusti legendinio laivo keleiviu.

1912 m. balandžio 14-osios naktį Atlanto vandenyne įvykusią „Titaniko“ tragediją, nusinešusią daugiau nei 1,5 tūkst. žmonių gyvybę, atskleidžia parodos sumanytojų įrengtos 10 autentiškų kajučių. Siekiant perteikti „Titaniko“ nelaimės siaubą, lankytojai pajus stingdantį šaltį, kokį juto Šiaurės Atlanto vandenyne skęstantys keleiviai.

Muziejuje kartu su bilietu bus įteikta įlaipinimo kortelė – originalaus „Titaniko“ bilieto kopija. Kitoje jos pusėje rasite aprašytą vieno iš laivo keleivių istoriją: vardą, amžių, kajutės klasę, iš kur ir iki kur keliavo. Paskutiniame ekspozicijos kambaryje sužinosite, ar jums tekęs keleivis liko gyvas, ar žuvo tragedijos metu.

Parodos lankytojai galės apžiūrėti įgulos nariams ir laivo keleiviams priklausiusius daiktus: iš 4 kilometrų gylio ištrauktus porcelianinius indus, juvelyrinius dirbinius, metraščius, keleivių papuošalus, drabužius, interjero detales. Parodoje taip pat eksponuojama maldaknygė, iš kurios, kaip spėjama, buvo meldžiamasi iki paskutinės laivo grimzdimo minutės.

Laivu į Niujorką keliavo ir keli lietuviai, trys estai. Iš viso kiek daugiau nei 2,2 tūkst. žmonių. Pakliūti į gelbėjimo valtis laimė nusišypsojo vos trečdaliui jų.

Aptarti šią ekskursiją siūlyčiau užsukus į restoraną „Chedi“. Jį įsteigė Honkonge gimęs, o Didžiojoje Britanijoje išgarsėjęs Alanas Yau, „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų vadovas. Jo pasiūlyti skrudintos antienos, krabų ir karamelizuotos kiaulienos patiekalai tikrai patiks, kaip turėtų patikti ir visas Talinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.