Lankytinos vietos Osle - muziejai ir slidinėjimo trasos

Oslas – tai šalies sostinė bei daugiausiai gyventojų Norvegijoje turintis miestas. Nepaisant beveik tūkstančio metų istorijos, Oslas pasižymi viena moderniausių miesto infrastruktūra bei architektūra: šiuolaikiška transporto sistema, finansiniai rajonai ir centrai, naujas operos ir baleto teatras. Vos šiek tiek pavažiavus nuo centro galima rasti gražius miškus, ežerus, o atvėsus orams aplinkiniai rajonai pasidengia sniegu, todėl laisvalaikį prasmingai galima leisti slidinėjimo zonose bei gerėtis gamta bei gaiviu ir švariu oru.

Daugiau nuotraukų (1)

flyout.lt

Nov 22, 2013, 5:05 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:15 AM

Norvegų virtuvėje karaliauja patiekalai iš sumedžiotos žvėrienos bei žuvies. Visgi žuvis turbūt populiariausias maistas visoje šalyje. Lašiša tapusi viena pagrindinių eksporto prekių, todėl viešėdami Norvegijoje pasistenkite jos nusipirkti. Norvegijoje lašiša patiekiama su plakta kiaušiniene, krapais, garstyčiomis ar sumuštiniais. Kitas populiarus žuvies patiekalas – tai Rakfisk – raugintas upėtakis.

Be abejo, Osle rasite ne tik kur skaniai pavalgyti žuvies, bet ir įvairiausių tarptautinių virtuvių.

Lankytinos vietos Osle

Munch muziejus – tai žymaus norvegų dailininko Edvardui Munch‘o darbams skirtas meno muziejus, kuris duris atvėrė 1963 m.

Vikingų laivų muziejus – svarbiausi muziejaus objektai – Oseberg, Gokstad ir Tune laivai. Čia taip pat galima išvysti Vikingų laikų rogutes, lovas, medžio drožinius, arklių tempiamus vežimus ir kitus radinius.

Astrup Fearnley muziejus – tai privati modernaus meno galerija, atidaryta 1993 m. Čia eksponuojami tokių menininkų kaip Jeff Koons, Richard Prince, Cindy Sherman bei kitų darbai.

Frogner parkas – tai viešasis parkas, esantis Frogner rajone. Šiame parke yra skulptoriaus Gustavo Vigelando sukurtos statulos, todėl parkas kartais klaidingai vadinamas „Vigelando parku“. Šios gana keistos, bet įdomios skulptūros ypač vilioja užsukti į Oslą atvykusius turistus.

Operos ir baleto teatras – tai ypač modernus statinys, kuris buvo baigtas tik 2007 m. Jį verta pamatyti bent iš išorės.

Holmenkollen – tai Vestre Aker rajone esanti slidinėjimui skirta zona. Holmenkollen pasieksite metro (stotelė vadinasi Hollmenkollen). Čia įrengtos slidinėjimo trąsos, dažnai vyksta įvairios varžybos bei slidinėjimo festivaliai.

Nordmarka – tai šiaurinėje Oslo dalyje esantis miškų ruožas, puoštas vaizdingais ežerais bei kalvomis. Čia taip pat galima slidinėti, rengti žygius pėsčiomis ar dviračiais. Norint jį pasiekti, reikia važiuoti metro iki Sognsvann ar Forgnerseteren stotelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.