Atlikėjos D.Virbilaitės patarimai: ką nuveikti Turkijos Ankaroje?

Turkijos sostinė Ankara septynias dienas per savaitę beveik visai nemiega. Kiekvieną vakarą restoranuose, baruose, naktiniuose klubuose groja popmuzikos ir roko grupės. „Čia niekada neskamba fonogramos, klubų su didžėjų sukamomis plokštelėmis nė su žiburiu nerasite“, – apie naktinėmis pramogomis alsuojančią Ankarą pasakojo dainininkė Donata Virbilaitė (26 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-12-09 10:52, atnaujinta 2018-02-19 22:15

Visi geriausi Turkijos muzikantai rengia pasirodymus Ankaroje. Tad šiame mieste galite pasirinkti, kur praleisti vakarą.

Jeigu esate solidaus amžiaus ir jums nerūpi šėlti per naktį, susipažinkite su Ankara dienos šviesoje. Sukite į senamiestį, kuriame apstu muziejų, kavinių, parduotuvių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Senamiestyje sunku nepastebėti didingos Ankaros pilies. Čia pat – keletas nacionalinių muziejų ir, be abejonės, Ankaros pasididžiavimas – tūkstančius lankytojų sutraukiantis ir nemažą plotą užimantis Ataturko mauzoliejus (nepriklausomybės kovų lyderio, respublikos įkūrėjo ir pirmojo prezidento Mustafos Kemalio Ataturko atminimo vieta).

Senamiestyje tikrai neatsispirsite prieskonių ir gardaus turkiško maisto aromatams. Čia rasite įvairių rūšių kebabų, gardžių sriubų.

„Pilies papėdėje rekomenduočiau paragauti gozleme – ant akmeninės skardos keptų turkiškų blynelių su bulvių, špinatų ar sūrio įdaru. Taip pat paskanaukite tradicinio turkų gėrimo airano ir pagal specialią virimo technologiją paruoštos turkiškos kavos. Nepraleiskite progos paskanauti sluoksniuotos tešlos pyragėlių su riešutais ir medumi – baklavos“, – susipažinti su tradicine turkų virtuve siūlė D.Virbilaitė. O vienas populiariausių užkandžių naktį – midijos.

Prieš išvykdami iš Ankaros draugams nupirkite lauktuvių. Tačiau D.Virbilaitė patarė jas įsigyti ne turistams skirtose parduotuvėse, o tose, kuriose dažniausiai lankosi vietos gyventojai. Mat pastarosiose lauktuvės kainuos pigiau.

„Nors ir turistų lankomose vietose suvenyrų kainos nesikandžioja, kokybe galite nusivilti“, – patikino dainininkė.

Ką iš Ankaros parvežti artimiesiems ir draugams? Kas praverstų sau ir namams? D.Virbilaitė išvardijo nemažą galimų pirkinių sąrašą: turkiški saldumynai iš vaisių, arbata, odos dirbiniai, bambukų pluošto rankšluosčiai, chalatai, staltiesės, užuolaidos, vietinės gamybos kvepalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.