Pavojus likti be atostogų – poilsį užsienyje prieš pusmetį planuoja 32 proc. lietuvių

Pastaruosius dvejus metus vis daugiau poilsiautojų atostogomis pasirūpina gerokai iš anksto. Bendrovės „Spinter tyrimai“ atliekamo visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, maždaug trečdalis poilsiautojų – 32 proc. - kelionę renkasi prieš pusmetį, 23 proc. – prieš 3 mėnesius, o 22 proc. – iki kelionės likus 1-2 mėnesiams.

Turkija - viena populiariausių atostogų krypčių.<br>Organizatorių nuotr.
Turkija - viena populiariausių atostogų krypčių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:15 PM

Atsižvelgdamas į keliautojų įpročius atostogas planuoti kuo anksčiau, „Tez Tour“ prieš pusantro mėnesio pradėjo išankstinį vasaros kelionių pardavimą. Kelionių organizatoriaus atstovės Ingos Aukštuolytės teigimu, stebina išankstinio pardavimo intensyvumas – iki šios dienos parduota daugiau nei 30 proc. visų vasaros sezono kelionių.

„Vertindami kelių pastarųjų metų rezultatus, fiksuojame išskirtinį susidomėjimą vasaros kelionėmis. Per pirmąjį išankstinių pardavimų mėnesį jau pardavėme trečdalį visų kelionių. Jei toks tempas išsilaikys ir toliau, kyla reali grėsmė, kad nesuskubę suplanuoti atostogų dabar, gali likti be jų arba tenkintis lūkesčių neatitinkančiais viešbučiais, kurortais . Kita vertus, džiugu, kad keliautojai suprato išankstinio kelionių pirkimo naudą – sutaupo pinigų, turi didesnę pasirinkimo laisvę“, - sakė I.Aukštuolytė.

Specialistės žodžius patvirtina ir žinomi pramogų pasaulio atstovai. Ne tik su muzika, bet ir su kelionėmis kone gyvybiškai jam svarbiais saitais susijęs Linas Adomaitis įsitikinęs: tam, kad kelionė eitųsi sklandžiai, ją reikia planuotis iš anksto. Šiuo metu jis jau turi įsigijęs kelionę artėjančiam šiltajam sezonui. „Nes taip ir pigiau, ir sykiu apsidraudi, kad tavo kelionė tikrai įvyks“, - sakė atlikėjas.

„Pinigai patys savaime nėra turtas, o kelionės – yra. Tai turtas, kurį pasiimi ir niekas iš tavęs jo nebegali atimti. Vis dėlto mudu su žmona Irma nesame išlaidūs ir stengiamės ten, kur nereikia, pinigų netaškyti. Keliones visuomet planuojamės iš anksto ir tada už viską sumokame žymiai mažiau. Kelionę šiltajam sezonui stengiamės įsigyti jau prieš Kalėdas“, - sakė L.Adomaitis.

Iš „Spinter tyrimų“ duomenų matyt, kad per pastaruosius dvejus metus šalies gyventojai apskritai keliavo daugiau nei anksčiau. Rugsėjo mėnesio atlikta apklausa parodė, kad 39 proc. respondentų bent kartą per dvejus metus yra keliavę lėktuvu į pažintinę arba poilsinę kelionę. 2012 m. tokių buvo 32 proc. Populiariausiomis šalimis lietuviams tradiciškai išlieka Turkija, Bulgarija, Graikija, Ispanija.

„Tokį poilsiautojų pasirinkimą galėčiau paaiškinti tuo, kad šiose šalyse yra geras kainos ir kokybės santykis, puiki kurortų ir viešbučių infrastruktūra, aukštas aptarnavimo lygis. Pavyzdžiui, Bulgariją dažnai renkasi šeimos, nes, keliaujant su mažamečiais vaikais, nevargina ilgas skrydis. Graikijai priklausančias salas mielai renkasi vandens sporto entuziastai. Žinoma, vasaros atostogautojų taikiklyje yra ir Ispanijos kryptys, pavyzdžiui, Tenerifė, Maljorka. Kalbant apie Turkiją, dėl savo ypatingo populiarumo išskirčiau Antalijos regioną“, -pastebėjo I.Aukštuolytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.