Ką turėtų žinoti jaunavedžiai, nutarę susituokti atogrąžų pliaže

Pats šios įmantrios procedūros neišmėginau. Kadaise laimingai susituokėme ne tokioje tolimoje ir egzotiškoje šalyje, be palmių ir kokosų kokteilių. Bet buvo puiku. Kiekvienam – savas pasirinkimas. Pagal fantaziją ir išteklius.

Šventosios Onos saloje - vienintelis viešbutis, smėlio paplūdimiai ir džiunglės.<br>L.Dapkaus nuotr.
Šventosios Onos saloje - vienintelis viešbutis, smėlio paplūdimiai ir džiunglės.<br>L.Dapkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

2013-12-20 15:44, atnaujinta 2018-02-19 18:04

Per keliones po šią planetą teko matyti įvairių vestuvių, laidotuvių ir šiaip tautų papročių. Šįkart – apie vakariečių tuoktuves atokiose ir labai gražiose vietovėse. Viena nuo mūsų tolokai, o kita – dar toliau, bet pasiryžusiems nuveikti gyvenime ką nors nepaprasta tie tūkstančiai kilometrų – vieni niekai.

Ta artimesnė vieta – pasakiško grožio granitinės kilmės salos Indijos vandenyne, keli laipsniai žemiau pusiaujo. Kadaise prancūzų atrasta, o vėliau britų atimta ir puoselėta kolonija – Seišeliai. Dabar tai vos 90 tūkstančių gyventojų turinti respublika, gyvenanti iš turizmo ir žvejybos.

Šventosios Onos sala

Tobuli paplūdimiai su granito bokštais ir rieduliais, prancūziškų tradicijų prisodrinta kreolų virtuvė, visus metus geri orai ir jokių uraganų. Aukščiausios klasės kurortai ir viešbučiai. Laiko skirtumas su Lietuva – tik dvi valandos. Susisiekimas nesudėtingas – per Dubajų arba Abu Dabį.

Kelis dešimtmečius garsėjusios prabanga, šios salos pastaruoju metu atsiveria ir kuklesnių galimybių turistams, steigiami svečių namai, nuomojamos vilos. Tačiau pagrindiniai klientai čia tebėra vokiečiai, prancūzai ir britai. O populiariausia vieta vestuvėms – privati Šventosios Onos sala, kurioje yra viešbutis „Sainte Anne Resort & Spa“.

Viskas, ko reikia per medaus mėnesį, yra čia. Beveik visos vestuvės – stresas nuotakai ir jaunikiui, todėl čia darbuojasi ne tik pokylių specialistai, bet ir psichologas. Jo paslaugų prireikia dažniau, nei galėtumėte pamanyti.

Kaip pasakojo šneki kaimyninio Mauricijaus pilietė, jau porą metų dirbanti šiame viešbutyje, kartais nuotakos susinervina dėl to, kaip atrodo suknelė, o juodais kostiumais vilkintys jaunikiai kartais alpsta dar nesibaigus ceremonijai.

Rusai - turtingi, bet ne visur pageidaujami

Geriausi klientai – vokiečiai, kurie paprastai renkasi brangesnį vestuvinių paslaugų paketą (5,8 tūkst. litų porai neįskaičiuojant nakvynės) ir dar palieka arbatpinigių.

Pigesnį variantą už 2,5 tūkst. litų dažniau renkasi lenkai, čekai ir kiti Rytų Europos jaunavedžiai, jau atradę ir pamėgę šią vestuvių vietą. Rusai taip pat čia užsuka, bet jų šventės būna labai triukšmingos, trukdo kitiems svečiams, todėl ši atvykėlių kategorija Seišeliuose vertinama dviprasmiškai. Kai kur apie juos atsiliepiama netgi labai neigiamai.

Kas tie vestuvinių paslaugų paketai? Tai paslaugos, apimančios dokumentų sutvarkymą, taip pat santuokos registracijos mokestis, kateris iš pagrindinės salos ir atgal, tortas dešimčiai asmenų, nuotakos puokštė ir jaunikio gėlė atlape, šukuosenos, pusryčiai į lovą ir kitos malonios smulkmenos.

Brangesniame pakete yra masažai, šampanas ir kiti malonumai, kuriuos verta sau leisti bent kartą gyvenime (bent jau taip tikina vestuvių organizatoriai).

Kaina už naktį šiame kurorte – nuo pusantro tūkstančio litų. Už vilą su privačiu baseinu teks pakloti dvigubai daugiau. Nutaikę arabų avialinijų bilietų išpardavimą ir anksti suplanavę kelionę atskristi nuo Vilniaus iki Seišelių galite už du su puse tūkstančio litų.

Brangoka? Tuomet toliau galite neskaityti – nusigauti iki toliau aprašomų salų bus dar sunkiau.

Į kitą pasaulio pusę

Iš esmės tai yra taip toli nuo Lietuvos, kad nuskridęs šiek tiek toliau jau imi artėti mūsų šalies link – tiesa, jau iš kitos rutulio pusės. Todėl Fidžis – veikiau ne europiečių, o amerikiečių svajonių vieta sumainyti aukso žiedus.

Kaip šaunus amerikietis vyrukas gali pavergti vis dar dvejojančios išrinktosios širdį? Ogi pažadėjęs romantiškas vestuves Havajuose arba, dar geriau, – Fidžyje. Konkrečiai – visų nuotakų svajonių saloje muilinu pavadinimu Kamėja.

Verslo schema panaši kaip Maldyvuose, Karibuose ir Seišeliuose. Viena atogrąžų sala – vienas kurortas. Vešli gamta, tobuli paplūdimiai, idealus aptarnavimas ir pojūtis, kad esate pasaulio pakraštyje, beveik rojuje – su kisieliaus upėmis ir meduolių krantais.

Tik kopinėk saujomis laimę, alsuok aistra ir egzotiškos salos aromatais, gerk gaivališką saulės energiją, kad senatvėje turėtum ką papasakoti anūkams.

Su Kamėjos šeimininkais susipažinome kaimyninėje saloje, jie pakvietė pusdienį pasižvalgyti po jų valdas, kurias puoselėja jau 27 metus.

Amerikiečių pora puikiai išmano tautiečių poreikius, svajas ir lūkesčius. Vaikai ir šunys čia nepageidaujami – rimties, romantikos ir sacharino zona. Tik suaugusiesiems. Tai supranti vos įžengęs į pagrindinį pastatą aukštu nendrėmis dengtu stogu. Prie įėjimo pasitinka medinis vaisingumo dievukas su XXL dydžio lyties organu.

Sala, panaši į M.Bellucci 

Beprasmiška aprašinėti klasikinį Kamėjos grožį – jei tai būtų moteris, veikiausiai atrodytų kaip aktorė Monica Bellucci.

Paplūdimiai tokie, tarsi kurdamas Žemę Viešpats būtų naudojęs „fotošopą“ – prismaigstyta kokosų palmių, viduryje – ugnikalnis. Nei kelių, nei mašinų, nei minių. Tik džiunglių takai ir du kaimai. 30 žingsnių nuo kranto – koralų rifai, paplūdimyje – baidarės ir banglentės svečiams.

Kaip ir Šventosios Onos, ši sala kaupia linksmai liūdnas savo svečių istorijas. Apie jas papasakojo Lucia, įspūdingos išvaizdos, linksmų plaučių fidžietė, turinti puikų humoro jausmą ir aiškų požiūrį į amerikietišką vestuvių industriją.

Jai yra tekę rūpintis daugybe vestuvių, sutikti ir išlydėti šimtus porų: „Mačiau ašarų, spiegimo ir tūkstančius bučinių. Jie čia atvyksta padaryti tai, ką prisimins ilgus metus, o mes stengiamės, kad viskas pavyktų kaip įmanoma geriau. Kartais būna nelengva.“

Kur tau bus lengva, kai nartūs jaunikiai mėgina atsigriebti už visą būsimą vedybinį gyvenimą, o nuotakos jų nerimastingai laukia viešbutyje. Amerikiečiai atvyksta įsitempę. Vyrams prireikia paros, kad atsipalaiduotų, o moterims – mažiausiai dviejų, kartais ilgiau.

Nuotakų nerimo valandos

Ir nuotakos, ir jų mamos baiminasi dėl visko: ar bus paruošti visi užsakyti patiekalai? Kaip atrodys salė? Ar nelis? Ar visi atvyko?

O vyrai išsimiega ir patraukia žvejoti arba nardyti. Jie į šitą reikalą žiūri paprasčiau.

Kurorto personalui gražiausios torto formos vestuvinės suknelės, po ilgų dvejonių pagaliau išrinktos iš katalogo. Tada pasiūtos, atskraidintos ir užsivilktos. Kaip ir juodas jaunikio kostiumas. Viskas turi atrodyti idealiai – juk nuotraukose nematyti, kad paplūdimyje – apie 30 laipsnių kaitra.

Nuotakos nerimauja, debesys tvenkiasi, kartais liejasi ašaros. Bet paskui įvyksta ceremonija tarp dviejų palmių, primenančių gotikinės bažnyčios arkas. Jos pamažu atitirpsta, atsiduoda laimės pojūčiui ir pasineria į malonumų vandenyną.

Baseinai, sūkurinės vonios, specialios masažo programos jaunavedžiams. Visa tai – aukščiausiu lygiu ir už atitinkamą kainą – pustrečio tūkstančio litų už naktį, neskaitant visų su vestuvėmis susijusių paslaugų.

Turkio spalvos bangos skalauja akinamai balto smėlio krantą. Švelnus vėjas sūpuoja stiklo varpelius ažūrinėje palapinėje. Mažas bambukinis altorius, tamsaus gymio dvasininkas. Amžinosios meilės įžadai tolimoje atogrąžų saloje. Tokiomis svajonių vestuvėmis susigundo vis daugiau jaunavedžių. Kaip iš tiesų tai atrodo ir kiek kainuoja?

„Stilius" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.