Keturiasdešimt afrikiečių cirko artistų Vilniuje mėgavosi pramogomis ant ledo

Pirmadienio vakarą Vilniaus Pramogų arenoje žiūrovų laukia linksmas šou – naują programą „Madagaskaras“ čia pristatys pirmą kartą Lietuvoje viešintis afrikiečių cirkas „Mother Africa“. Keturias dešimtis cirko artistų maloniai nudžiugino žinia, kad toje pačioje arenoje įsikūrusi ir čiuožykla – pirmadienio popietę artistai movėsi pačiūžas ir pramogavo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2013, 4:00 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:20 PM

Garsaus Afrikos akrobato Winstono Ruddle'o suburta trupė jau septynerius metus beveik be pertraukų rengia gastroles, užkariavo Vakarų Europą ir Australiją, o šįmet džiaugiasi ir puikių atsiliepimų sulaukusiu debiutu Niujorko Brodvėjuje.

Nenuostabu, nes net ir renginių išlepinta Vokietijos, Didžiosios Britanijos ar JAV publika šį cirką vadina unikaliu. Daugiau nei 40 artistų scenoje sukuria reginį, prilygstantį tikrai kelionei į Afriką. Tai užburiantis šou, persmelktas šio žemyno kultūros ir kupinas aukščiausio lygio meistriškumo reikalaujančių numerių.

Tuo jau įsitikino ne vienos TV laidos ir ypatingo renginio dalyviai. „Bravo“ cirko artistams šaukė ir vienas žymiausių pasaulio verslininkų, britų milijardierius seras Richardas Bransonas. 2011-ųjų pradžioje cirko pasirodymą jis pamatė Baden Badeno mieste – ceremonijoje, kurios metu jam buvo įteiktas Vokietijos žiniasklaidos apdovanojimas. Šventės rengėjai nusprendė, kad šventinę nuotaiką geriausiai sukurs svečiai iš Afrikos – ir neapsiriko.

Lietuvoje „Mother Africa“ vieši jau keturias dienas – Vilniuje baigia gastroles, kurių metu surengė pasirodymus Klaipėdoje, Šiauliuose ir Kaune. Akrobatų triukai, gyvai atliekama muzika ir puiki nuotaika pavergė šių trijų didmiesčių publiką.

Gyvenimo džiaugsmą ir laukinę energiją dovanojantis cirkas turi ne vieną kvapą gniaužiantį numerį, kuris papuoštų bet kurio prestižinio vakaro programą. Akrobatai važinėja mažiausiu pasaulyje dviračiu, balansuoja ant įspūdingo aukščio iš kėdžių suręsto bokšto ir demonstruoja triukus, kurie reikalauja ypatingo tikslumo.

Į Vilnių atvykę artistai prisipažino, kad pramogauti ant ledo jiems tenka nedažnai, o vaikystėje dauguma jų apskritai nepatyrė tokios pramogos.

Todėl viešnagė sostinėje atnešė džiaugsmą ne tik vakare pasirodymą stebėsiantiems žiūrovams, bet ir patiems artistams – ant ledo jie šėlo laimingi lyg vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.