Ar iš tiesų Lietuvoje žiemą galima buriuoti?

Vėjaračiai ir ledrogės seniai išpopuliarėjo Danijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Belgijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 10, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:51 AM

Pasirodo, didžiulis malonumas yra pajūryje ar ant ledo  skrieti su burėmis. Tad nidiškis M.Mizgiris  siūlo išskirtinę pramogą – pasivažinėjimą vėjaračiais ar ledrogėmis.

 Jei Kuršių marios užšąlusios – pasigalynėti su vėju geriausiai ant ledo. Jei šalčio ir sniego nėra – galima skrieti pajūriu arba Nidos aerodrome.

Vėjaračiai ir ledrogės seniai išpopuliarėjo Danijoje, Olandijoje, Vokietijoje, Belgijoje.

Kažkada buriuoti ant ledo privertė gyvenimas. Spėjama, kad pirmieji to ėmėsi olandų prekeiviai. Jie ant burinių laivų sumontuodavo pačiūžas ir genami vėjo gabendavo krovinius ledu padengtais kanalais.

Dabar ledrogės – pramoga. Patyrę buriuotojai jomis gali pasiekti 70-80 kilometrų per valandą greitį. Vasarą pačiūžas pakeitus ratukais ledrogės virsta vėjaračiais.

M.Mizgirio teigimu, vairuoti vėjaratį ar ledroges labai paprasta ir saugu, be to, tai – didžiulis malonumas.

Tokios pamokos gali būti pradžiamokslis svajojantiems išmokti buriuoti. Instruktoriai pastebėjo, kad daugelis žmonių visas subtilybes perpranta per keliolika minučių.

„Su savo ledrogėmis ir visa manta pasiekiame ir Gargždų karjerą, ir Elektrėnų marias ar Rėkyvos ežerą. Šia žiemos pramoga žmonės paįvairina šeimos ar įmonių šventes.

Ledrogės tinka visiems, kas nebijo iššūkių ir šalčio. Ir mėgstantiems gamtą: juk būni ne tik grynane ore – gali grožėtis aplinkui atsiveriančiais gamtos vaizdais“, – sakė M.Mizgiris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.