Žygio dvasią kėlė keliautojai be kojų

Neteko aplankyti itin egzotiškų šalių. Bet nors ir likau sužavėtas tuo, ką pamačiau būdamas Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Rusijoje, dar keliose šalyse, kur teko grožėtis architektūros, meno, gamtos šedevrais, vis tiek dažniausiai prisimenu baidarių žygį su neįgaliaisiais, kurie net supykdavo, jei norėdavai jiems padėti.

Žygyje dalyvavo sveikieji ir neįgalūs vandens turizmo mėgėjai iš Lietuvos, Rusijos, Kanados, Jungtinių Valstijų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Žygyje dalyvavo sveikieji ir neįgalūs vandens turizmo mėgėjai iš Lietuvos, Rusijos, Kanados, Jungtinių Valstijų.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Michailas Vilkomirskis

Mar 9, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:10 PM

Keliavau laivais, autobusais, lėktuvais, automobiliu ir motociklu. Ir įsitikinau – nė kiek ne blogiau galima pakeliauti po Lietuvą. Viena iš labiausiai likusių atmintyje kelionių – daugiau nei prieš dvidešimt metų įvykęs žygis baidarėmis po Aukštaitijos nacionalinio parko ežerus.

Atsimenu tą žygį ne tik dėl nuostabių gamtovaizdžių. Tame plaukime kartu dalyvavo sveikieji ir neįgalūs vandens turizmo mėgėjai. Iš Lietuvos, Rusijos, Kanados, Jungtinių Valstijų.

Neįgalieji buvo su skirtingais sveikatos sutrikimais ir labiausiai stebino, kad visi jie, net be kojų, keliaujant nenorėjo jokių nuolaidų - kiek leisdavo jų fizinės galimybės, irklavo, ruošė maistą, statė palapines. O jei kartais kažkas iš sveikųjų bandydavo padėti, kai neįgalieji galėjo susitvarkyti patys, jie net truputi supykdavo. Nereikia! Juk mes sugebame patys.

Geri orai, puiki gamta, draugiška atmosfera, nors tais laikais žmonėms dar neaiškindavo, kad reikia būti tolerantiškiems, tos kelionės neįmanoma pamiršti.

Atminčiai liko nemažai nuotraukų – gal jos padės bent truputį pajausti to žygio dvasią.

Šis pasakojimas – portalo lrytas.lt skelbto konkurso  „Rašyk apie savo kelionę ir laimėk kelionę į Bulgariją dviem!" – dalyvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.