Draudimais reguliuojamas Singapūro gyvenimas - savotiškai žavus

Ar žinote, jog Singapūras yra valstybė-miestas?! Šioje valstybėje gyvena apie 5 mln. žmonių, bet dar daugiau jų kasmet atvyksta kaip turistai. Turistai čia tikrai mylimi ir laukiami.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Airida Samavičienė

Mar 18, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

2013 m. vykau į šią šalį žinodama tik tiek, jog ten labai karšta, ir viešbučio kambaryje gali nebūti lango. Abu teiginiai pasitvirtino – savaitę teko gyventi kambaryje be lango, o gatvėse tvyrojo 33-35 laipsnių karštis.

Singapūrui ir šiandien pavydžiu pavyzdinės tvarkos ir drausmės. Susidaro įspūdis, jog šioje šalyje viešoje vietoje draudžiama beveik viskas, o už pažeidimus mokamos didžiulės baudos. Vien rūkymas ar gumos kramtymas viešoje vietoje gali užtraukti 1 tūkst. Singapūro dolerių baudą (tai būtų apie 2 tūkst. Lt).

Mane, kaip atvykėlę, skelbimai apie baudas gatvėse pradžioje šokiravo, tačiau po kelių dienų pajutau šios griežtos tvarkos teigiamą pusę. Tikrai malonu naudotis tiesiog švara kvepiančiais metro, neįtikėtina, bet tikrai saugiai vaikščioti gatvėmis naktį ir gauti gražos taksi automobiliuose tiksliai iki cento!

Tik Singapūre teko lankytis nuostabaus grožio botanikos sode visiškai nemokamai. Ir vos tavo veide atsiras abejonė, prie tavęs prieis vietinis ir paklaus, ar nereikia pagalbos. Tik Singapūre pasijusite kaip svečiuose.

Jeigu tik galite rinktis – vykite į Singapūrą!

Šis pasakojimas – portalo lrytas.lt skelbto konkurso  „Rašyk apie savo kelionę ir laimėk kelionę į Bulgariją dviem!" – dalyvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.