Spėkite - kur atradau rojų Lietuvoje?

Kelionė, kurioje buvau toliausiai išvykusi, yra Kuršių nerija - unikalus iškyšulys į Baltijos jūrą, nusėtas mažais kurortiniais miesteliais. Balti kopų kauburiai taip užbūrė, kad jaučiausi lyg būčiau patekusi į rojų Žemėje. Pasirodo, gyvenimo kelione gali tapti ir trumpa išvyka prie Baltijos jūros.

Pasirodo, gyvenimo kelione gali tapti ir trumpa išvyka prie Baltijos jūros.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Pasirodo, gyvenimo kelione gali tapti ir trumpa išvyka prie Baltijos jūros.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Daniliauskaitė

Mar 28, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:12 AM

Šis pasakojimas – portalo lrytas.lt skelbto konkurso  „poilsis/rasyk-apie-savo-kelione-ir-laimek-isvyka-i-bulgarija-dviems.htm"="">poilsis/rasyk-apie-savo-kelione-ir-laimek-isvyka-i-bulgarija-dviems.htm"" target="_blank">Rašyk apie savo kelionę ir laimėk kelionę į Bulgariją dviem!" – dalyvis.

Poilsis Kuršių nerijos miestelyje Nidoje iš tiesų buvo išskirtinis - jūra, kopos ir saulė - nuostabusis rojaus kampelis. Gali gyventi pagal saulės laikrodį kuris rodo, kaip saulė pateka iš vandens ir į vandenį nugrimzta. Iš marių - į jūrą.

Man didžiausia įspūdį paliko mitologinė legenda apie tai, kaip susidarė tas nedidelis Kuršių nerijos pusiasalis. Mažasis Lietuvos rojaus kampelis. Pasakojama, kad gilioje senovėje Karvaičio dukra Neringa užaugo didelė didelė, tikra milžinė. Ji buvo labai geros širdies ir daug padėdavo žmonėms – per audras brisdavo į jūrą ir parplukdydavo į krantą pasiklydusius žvejų laivus.

Bet kartą Bangpūtis užsirūstino ir sukėlė audras, kurios niekaip nesiliovė. Tada žmonių ginti stojo Neringa, Karvaičio dukra. Ji sėmė į prijuostę smėlį, nešė į jūrą ir pylė į vandenį. Nešė tol , kol neriją supylė. Ta nerija nuo jūros atitvėrė marias. Nuo to laiko, pasak legendos, žmonės iš dėkingumo tą smėlio juostą ir pavadino Neringa.

Legenda tikrai labai įspūdinga, o dabartinė Kuršių nerija labai išpuoselėta ir prižiūrėta. Važinėdama po Nida dviračiu  grožėdavausi pasakiškomis vėtrungėmis palei marias ir gaiviu ypatingų oru. Nuostabi Nidos architektūra, muziejai, sena evangelikų liuteronų bažnyčia, senos vokiškos etnografinės kapinaitės su mediniais ornamentais.

Judant link jūros matomas Nidos švyturys, o nuo Urbo kalno galima grožėtis neįtikėtinais vaizdais, kurie atsiveria palipus į švyturio viršų.

Labai norėčiau nuvykti tolėliau ir pamatyti Bulgarijos kurortą, pasigrožėti tos šalies gamta ir pasimėgauti šiltu oru. Iki šiol tolimesnes keliones stebėjau tik per televizorių ir klausiausi pažįstamų pasakojimu. Dėkoju bent už galimybe dalyvauti šioje loterijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.