Paaiškėjo konkurso „Mano gyvenimo kelionė“ nugalėtojai

Ar kelionė gali pakeisti žmogaus gyvenimą? Ar ji gali virsti keliu į laimę? O gal kuri nors išvyka tapo jūsų atradimu? Ar jau buvote ten, kur nuvykti svajojote visą savo gyvenimą? Kokia šalis jus apsvaigino ir nepaleidžia iki šiol? Į šiuos klausimus portalo lrytas.lt skaitytojai visą mėnesį bandė atsakyti, dalyvaudami lrytas.lt ir kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ paskelbtame konkurse „Mano gyvenimo kelionė“. Šiandien išrinkti šio konkurso nugalėtojai. Kas jie?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-01 17:37, atnaujinta 2018-02-14 23:08

Jeigu tikėtume lemtimi, galėtume sakyti: net jei būtume susvyravę rinkdami nugalėtojus, likimas vis tiek būtų lėmęs, jog pagrindinis konkurso prizas - kelionė dviem asmenims į Bulgariją - būtų atitekęs Eriko ir Justės Visakavičių šeimai iš Klaipėdos.

Mat tarp penkių geriausių rašinių, redakcijos rekomenduotų „Tez Tour" atstovams, buvo ir Eriko, ir Justės atskiri pasakojimai apie skirtingas šalis. Jog tai - vyras ir žmona, paaiškėjo tik išrinkus nugalėtojus, nes iki tol, norėdami būti objektyvūs, nekreipėmė dėmėsio į rašinių autorių pavardes.

Taigi įdomiausiais ir profesionaliausiai parengtais rašiniais buvo pripažinti:

1. Į Iraną – su vaikais: saugu ir ne taip nuobodu, kaip Europoje. Autorius - Erikas Visakavičius.

2. Turistų gyvenimą Kuboje reguliuoja keistos taisyklės. Autorė - Justė Visakavičienė.

3. Dvi su puse savaitės atokioje saloje, kurioje nėra turistų. Autorius - Saulius Norkevičius.

4. Heroino ir cunamių sostinėje lietuvis ieškojo aukso. Autorius - Tomas Baranauskas.

5. Pamestas pasas, rastas draugas ir kiti nuotykiai Himalajuose. Autorė Eglė Bakytė.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovai pasiūlė pagrindinį prizą skirti rašinio apie Iraną arba apie Kubą autoriui. Ilgai svarstę, kas vis tik labiau nusipelnė kelionės į Bulgariją, nusprendėme - žygis į turistų neišmindžiotą Iraną su dviem mažamečiais vaikais - tikras iššūkis šeimai. Tai - gyvenimo kelionė!  

Ir kiek buvo nuostabos, kai supratome, kad rašinį apie Kubą atsiuntė ta pati šeima. Tad likimas jai vis tiek būtų lėmęs  „Tez Tour“ kelionę į Bulgariją 2 asmenims.

Į kelionę įeina skrydis pirmyn atgal, 7 nakvynės „Morsko oko garden" 4 žvaigždučių viešbutyje, maitinimo tipas -  „viskas įskaičiuota". Kelionės laiką bus galima rinktis nuo šių metų gegužės 27 d. iki rugsėjo 20 d.

Kadangi antrąją ir trečiąją vietas laimėjusių rašinių autoriai apdovanojami „Tez Tourpaplūdimio rinkiniais – krepšiais, skėčiais ir rankšluosčiais, redakcija nusprendė antros vietos laimėtojos J.Visakavičienės prizą perleisti ketvirtąją vietą laimėjusio rašinio autoriui T.Baranauskui. 

Taigi „Tez Tourpaplūdimio rinkinius laimėjo S.Norkevičius ir T.Baranauskas.

Su visų prizų laimėtojais susisieks „Tez Tour" atstovai.

Pagrindinio prizo - kelionės į Bulgariją laimėtojai - Erikas, Justė, Elena ir Joana Visakavičiai šiuo metu gyvena Klaipėdoje. Erikas – geologas, Justė – teisininkė. Elena (4 m.) ir Joana (2 m.) lanko vaikų darželį.

Štai kaip trumpai savo šeimą pristatė Erikas, pranešus, kad jam atiteko pagrindinis konkurso „Mano gyvenimo kelionė“ prizas: „Intensyviai ar mažiau intensyviai keliaujame visą gyvenimą. Pradžioje po Lietuvą (matėme atokiausius jos kampelius), vėliau autostopu po Europą, o pastarąjį dešimtmetį, skrydžių kainoms sumažinus atstumus tarp kontinentų - ir po visą pasaulį. Aplankėme apie penkiasdešimt šalių keturiuose žemynuose.

Kelionėse ne turistaujame, o keliaujame - stengiamės gyvai pažinti šalis ir žmones, tad nesivaikome lankytinų objektų, o važiuojame ten, kur geidžia širdis, mėginame suprasti, kokiais rūpesčiais ir džiaugsmais gyvena vietos žmonės. Pažindami pasaulį - dalį laiko praleidžiame gamtoje, keliaujame po regionui būdingas vietas ir būtinai pasivaikštome po kalnus.

Vaikai drauge keliauja nuo gimimo. Manome, kad atostogos skirtos leisti laiką su šeima, tad nepaliekame vaikų Lietuvoje. Išvykų metu mums pavyksta puikiausiai su jais sutarti, kaip ir kasdieniame gyvenime. Kelionėse žmonės atsiskleidžia – vaikai taip pat. Įdomu stebėti besiformuojančias asmenybes."

Redakcija sveikina nugalėtojus!

Laukite tęsinio! Netrukus vėl skelbsime konkursą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.