Vasaros pradžia Palangoje: kol kas maudosi tik drąsiausi

Jūratės ir Kastyčio skvere dainuos žinomas atlikėjas Egidijus Sipavičius, o legendinė uostamiesčio grupė "Studija" visus pradžiugins jubiliejiniu koncertu.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 17, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:19 PM

Tiesa, išsimaudyti dar vėsioje Baltijos jūroje ryžosi tik vienas kitas drąsuolis. Šeši metrai nuo kranto vandens temperatūra siekė vos 11 laipsnių. Todėl centrinėje gelbėjimo stotyje pradėję budėti gelbėtojai dar nuobodžiavo.

Tačiau išsirengus pasikaitinti prieš saulę norinčių atsirado nemažai. Apie 10 nuogalių deginimosi sezoną pradėjo ir moterų pliaže.

Nuo pat ryto žmonių antplūdžio laukusi ir miesto gatvėse eismą riboti pasiruošusi kurorto policija liko apgauta. Iki pietų didesnio automobilio srauto į Palangą nesimatė ir nuo pietų uždaryti įvažiavimą į miestą Kretingos gatvėje dar nebuvo jokios būtinybės.

Kiek didesnė žmonių minia vaikštinėjo po Vytauto gatvėje atsidariusią mugę. Joje savo produkciją siūlė apie 200 kulinarinio ir tautinio paveldo kūrėjai.

Skystoka buvo ir vidurdienį nuo miesto pašto pajudėjusi mugės dalyvių eisena. Paskui trankius maršus grojantį kurorto pučiamųjų orkestrą žygiavusį mugės simbolį - lietuvių literatūros klasikos personažą Palangos Juzę su šeimyna lydėjo vos keliasdešimties tautodailininkų pulkelis.

Prie šiemet atgimusio Kurhauzo pasidžiaugę prasidėjusia švente ir vasara, bei sudainavę keletą dainų eisenos dalyviai ir žiūrovai beregint išsiskirstė.

Po pietų dar erdvu buvo ir J.Basanavičiaus gatvėje. Žmonės retais būreliais traukė link Jūratės ir Kastyčio skvero, palydimi ilgesingų gatvėje nuobodžiaujančių kavinių padavėjų žvilgsnių.

Šiltą dieną jau atsidarė nemažai lauko kavinių, tačiau jose daug klientų nesimatė.

Didesnį praeivių susidomėjimą kėlė J.Basanavičiaus gatvės žemutinėje terasoje prie Rąžės upės įsikūrusi dekoratyvinių žuvų paroda.

Keturiuose baseinuose plaukiojo keletas šimtų retų margaspavių žuvų: koi - karpių, spalvotųjų karosų bei auksinių lynų. Kai kurios dekoratyvinės ir tvenkiniams skirtos žuvys buvo išaugintos net iki keleto kilogramų svorio.

Kol kas dar nedaug darbo turėjo ir šventės rimtį sergintys policininkai. Penktadienį vakare į kurortą atvažiavęs jaunimas prekybos centruose gausiai pirko alkoholinius gėrimus, todėl nenuostabu, kad praėjusią naktį pareigūnams teko raminti keletą kumščiais mojavusių karštakošių.

Daugiau rūpesčių policijos darbuotojų laukia vakare, kai į vakarinius koncertus plūstelės daugiau žmonių.

Jūratės ir Kastyčio skvere dainuos žinomas atlikėjas Egidijus Sipavičius, o legendinė uostamiesčio grupė "Studija" visus pradžiugins jubiliejiniu koncertu.

Didžiausias svečių srautas ir automobilių antplūdis kurortinio sezono atidarymo šventėje laukiamas prieš 23 valandą, kai ant jūros tilto prasidės įspūdingas fejerverkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.