Italas A.Zucca per metus Vilnių aplankė 38 kartus

Italų kilmės Antonio Zucca bando griauti žmones skiriančias sienas. Nors jis gyvena Suomijoje, tačiau pasiryžo nutiesti tiltą tarp Lietuvos ir Italijai priklausančios Sardinijos salos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:54 AM

- Kaip Suomijoje jau dvidešimt metų gyventis italas atsidūrė Lietuvoje?

- Man patinka keliauti ir pažinti skirtingas tautas ir jų žmones, kultūrą, tradicijas, bei jų kalbą. Visur, kur atvykdavau pirmą kartą, iš pradžių susidurdavau su siena, kuri skirdavo mane su tos tautos žmonėmis.

Reikėdavo įdėti nemažai pastangų, kad tą sieną pavyktų sugriauti. Apkeliavau beveik visą Europą, tačiau nebuvo niekur taip paprasta sugriauti mus skiriančią sieną, kaip čia, Lietuvoje. Neįtikėtinai greitai susipažinau su šauniais žmonėmis, kurie mane įkvėpė naujoms idėjoms.

- Kaip jums pavyksta sugriauti skirtingų tautų žmones skiriančias sienas?

- Kai esi svečias kitoje šalyje, svarbiausia yra gerbti kitos tautos kultūrą, tradicijas, papročius, kalbą. Vietos žmonės, jausdami pagarbą, tampa atviresni, nuoširdesni ir lengviau priima tave į savo ratą.

Vilniaus miestas man labai patinka tiek savo barokinio stiliaus architektūra, tiek žmonėmis, kurie mane supa. Manau, būtent Lietuvoje gana greitai sugriuvo siena ne tik dėl jaučiamos pagarbos, bet ir dėl abipusės simpatijos. Čia jaučiuosi laimingas.

- Kokie žmonės jus įkvepia?

- Nors pirmą kartą atvykau į Vilnių prieš porą metų, jau dabar turiu platų pažįstamų ratą. Džiaugiuosi tokiomis pažintimis, kai yra abipusė nauda. Kai tiek aš, tiek antra pusė gali kažką duoti vienas kitam, pavyzdžiui, kontaktus, patarimus ar suteikti kokią kitą naudą. Tokios pažintys mane ir įkvepia naujoms idėjos ir darbams.

- Jūsų įkurta Sardinijos draugų asociacija jau kelerius metus veikia Suomijoje, kur vykdo įvairius projektus, skirtus kultūriniams mainams propaguoti, teikti paramą vietos bendruomenėms ir pristatyti verslo bendradarbiavimo galimybes. Kodėl įkurti antrą Sardinijos draugų asociaciją nusprendėte būtent Lietuvoje?

- Per praėjusius metus buvau atvykęs į Vilnių net 38 kartus, pabūdavau čia po 3-4 dienas. Išsianalizavęs bendrą Lietuvos situaciją verslo atžvilgiu, pažinęs žmones, jų kultūrą, supratau, jog čia yra gana didelės perspektyvos įkurti Sardinijos draugų asociaciją, kuri visomis prasmėmis taps jungiančiu tiltu tarp Lietuvos ir Sardinijos.

Atsiradus tiesioginiams skrydžiams, Sardinija lietuviams kasmet tampa vis patrauklesnė atostogų vieta, nuostabi poilsio ir pažinimo vieta, tačiau asociacijos dėka gali atsiverti ir puikios investavimo, bei tarpusavio bedradarbiavimo galimybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.