Meilė iš antro žvilgsnio (konkursas)

Kviečiame pasidalyti savo atostogų romano istorija ir laimėti „Tez Tour“ įsteigtą prizą - kelionę dviem į Kiprą. Jūsų istorijų, parašyta tvarkinga lietuvių kalba, laukiame adresu vasara@lrytas.lt iki liepos 31 dienos. 

Daugiau nuotraukų (1)

Vingailė Vaiškūnaitė

Jul 8, 2014, 1:04 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 AM

Mano išvaizda tobula? Galbūt, bet niekada nesidžiaugiau beribiu vaikinų dėmesiu. Mano persikūnijimas į lengvabūdišką, pašėlusią mergaičiukę leido suprasti, kodėl. Visą laiką buvau rimta, nedrąsi, pritraukianti išore, bet atstumianti vidumi. Buvau savimi.

Todėl tą lemtingąją naktį nusprendžiau pasikeisti ir nevaržyti savęs: juoktis, kalbėti nuoširdžiai ir išklausyti aplinkinius ar bent jau gražius vaikinus. Galbūt tai skamba juokingai, tačiau nusprendžiau padaryti viską, kad nebeatstumčiau žmonių. Norėjau pagaliau vėl pabūti su vaikinu.

Prisėdu ant krėslo Palangos paplūdimio bare. Groja man gerai žinoma daina. Nejučiomis pradedu šokti. Taip, sėdžiu, bet šoku. Man tai būdinga. Įsijaučiu, užsimerkiu, šypsausi.

Kažkas paima mane už rankos ir švelniai padeda atsistoti. Atsimerkti bijau. Bet atsimerkiu. Edgaras? Negaliu patikėti, kad iš visų vaikinų bare, kurių buvo be galo daug, mane pastebėjo jis – vaikinas, su kuriuo susipažinau prieš keletą savaičių festivalyje.

Man keista, kad vėl susitikome, nes festivalyje su juo elgiausi baisiai. Ne tik negražiai su juo kalbėjau, bet ir atėmiau jo kepurę, pabėgau ir tikėjausi, kad daugiau niekada jo nepamatysiu.

Dabar jis stovi prieš mane. Jis visai ne piktas – šypsosi tarsi pažinotų mane jau 100 metų.

„Einam pasivaikščioti!“ – net nepaklausė, o sušunka ir išsitempia mane lauk. Jaučiuosi kvailai, tačiau to neparodau. Tiesiog šypsausi ir apsimetu, jog man niekas nerūpi.

Einame paplūdimiu, bangos groja garsiau už muziką. Jaučiu, kaip jis į mane žiūri, bet aš einu tvirtai įsmeigusi žvilgsni į priekį. Iš tiesų Edgaras man patinka, jis – panašus į mane.

Pagaliau bangų ošimą užgožia jo balsas ir mes pradedame šnekėti apie festivalį. Mums visai nėra nejauku, abu jaučiamės taip, lyg vienas kitą pažinotume. Kuo toliau, tuo garsiau aidi mūsų juokas, bangų ir muzikos jau beveik nebegirdime. Pakeliu akis ir mūsų žvilgsniai susitinka pirmą kartą... Tik tada pastebiu jo svaiginančią šypseną ir spindinčias iš laimės mėlynas akis.

Tai nebuvo pirmas mūsų susitikimas, bet tik šis atsitiktinumas davė puikią pradžią mūsų draugystei. Gal čia padėjo mano noras pasikeisti, o gal jo atlaidumas. O gal tai ir yra meilė? Atlaidumas ir noras pasikeisti dėl savo padarytų klaidų. Žinote, kas man labiausiai tą naktį patiko? Jis nė karto neužsiminė apie kepurę, kurią iš jo nugvelbiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.