Liepos 10-oji. Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo diena

Po dviejų metų pertraukos Visuomenės harmonizavimo parke netoli Prienų vėl renkasi širdy jauni lietuviai iš viso pasaulio. Šiandien prasideda verslo kultūros politikos ir mokslo festivalis „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas“. Paskaitos, kinai, žaidimai, susitikimai, linksmybės ir koncertai garantuoti. Svarbu, kad septyni broliai nepavestų.

Prieš dvejus metus PLJS buvo labai linksma, triksi įdomu ir šiek tiek naudinga.<br>P.Mantauto nuotr.
Prieš dvejus metus PLJS buvo labai linksma, triksi įdomu ir šiek tiek naudinga.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 9, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:52 AM

Nuo seno Lietuvoje šiandien Septynių brolių miegančiųjų (labiau paplitęs pavadinimas su kitu žodžiu iš „m“ raidės) diena. Protėviai tikėjo, kad jei šią dieną be perstojo lyja, tai lietus lis ir dar septynias dienas, o gal ir septynias savaites. Jei šią dieną iš viso nelyja – gresia sausra.

Pliušinio meškučio pikniko diena – puikiausia šventės gamtoje proga. Svarbiausia, kol blaškysies po laukus su pliušiniais meškučiais, neužmiršti paminėti ir „Neužmink bitės“ dienos. Kaip žinia, visokie pliušiniai mikės pūkuotukai labai prastai su tomis bitėmis sutaria. Na, o praradę vaikišką romantiką šiandien gali švęsti Klasikinės kokakolos dieną. Sako, joje vištos sparnelius galima marinuoti, su ja unitazus ir anginą išvalyti, o jei dar ir gerti…

Pasaulinė Teslos diena. Ne tešlos, o serbų inžinieriaus, fiziko, išradėjo, elektromagnetinių reiškinių tyrinėtojo ir bevielio elektros perdavimo metodų kūrėjo Nikola Teslos diena. Šią dieną 1856 m. jis gimė. Laiką aplenkusio genijaus atminimą švęs tik tie, kurie jo laiką jau pavijo.

Rusijoje – Kariškos šlovės diena. Taip paminima 1709 m. liepos 8 d. Poltavos mūšyje Rusijos kariuomenės pasiekta pergalė prieš švedus. Kiek po to buvo kariškos gėdos, matyt, šia proga neprisimins.

Bahamose minima nepriklausomybės nuo Jungtinės Karalystės (1973 m.) diena. Mauritanijoje – Karinių pajėgų diena.

1962 m. į orbitą paleistas pirmasis pasaulyje ryšių palydovas „Telstar“. Taigi, šiandien galime švęsti kosminio ryšio dieną. Kaip, kaip – įsijungę palydovinę televiziją, aišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.