Liepos 12-oji. Lietuvos prezidentų priesaikos diena

2004 m. antrajai kadencijai prisiekė prezidentas Valdas Adamkus, o 2009 m. pirmą kartą Lietuvos istorijoje prezidento priesaiką davė moteris – Dalia Grybauskaitė. Šiandien moteris Lietuvos prezidento priesaiką duos antrą kartą. Ta pati moteris – Dalia Grybauskaitė.

Prieš ketverius metus Dalia Grybauskaitė jau prisiekė Lietuvai. Šiandien priesaiką kartojama. Svarbu, kad jos laikytųsi.<br>P.Lileikio nuotr.
Prieš ketverius metus Dalia Grybauskaitė jau prisiekė Lietuvai. Šiandien priesaiką kartojama. Svarbu, kad jos laikytųsi.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2014-07-09 18:10, atnaujinta 2018-02-12 02:49

Jei labai nemėgstate riešutų pyrago, galite šiandien ieškoti žmogaus su skirtingų spalvų akimis. Žodžiu, smaližiai švenčia riešutų pyrago (tiks ir duona) dieną, o mėgstantys pasikankinti – skirtingų spalvų akių dieną. Kodėl pasikankinti? Pamėginkite surasti žmogų, kurį šia proga reikia pasveikinti. Na, o visiems disko mirties metinių proga - keli šio stiliaus muzikos pavyzdžiai.

Okeanijos salų valstybė Kiribatis švenčia 1979 m. nuo Jungtinės Karalystės atgautą nepriklausomybę. San Tomė ir Prinsipė, dviejų salų valstybė Gvinėjos įlankoje, taip pat švenčia nepriklausomybės dieną. 1975 m. ją atgavo nuo Portugalijos.

Šiaurės Airijos, Niūfaundlendo ir Labradoro protestantai švenčia „The Twelfth“ dieną. Taip minima protestantų pergalė prieš katalikus 1690 m. ir 1688 m. „Šlovingoji revoliucija“.

1971 m. pirmą kartą iškelta Australijos Aborigenų vėliava, tad ir jų gerbėjai turi ką minėti.

Nekenčiantys tuščios muzikos tiesiog privalo šiandien klausytis sunkiojo metalo (ar ko nors dar „pilnesnio”). 1979 m. Čikagoje įvyko „Disko sunaikinimo naktis“. Beisbolo varžybų metu surengta reklaminė akcija virto beveik nevaldomomis riaušėmis.

Išpopuliarėjus Disko stiliaus muzikai praradęs darbą, roką grojęs radijo didžėjus Steve'as Dahlis, sumąstė atkeršyti. Sugalvota akcija buvo paprasta – kiekvienas atsinešęs į beisbolo varžybas sunaikinimui skirtą disko stiliaus muzikos plokštelę, į vidų pateks sumokėjęs 98 centus, o pertraukos metu surinktas plokšteles S. Dahlis susprogdins aikštės vidury.

Viskas taip ir įvyko, tik susirinkusi minia nebuvo tokia kultūringa, gausiai svaiginosi, todėl žmonės patys išbėgo į aikštę ir prasidėjo chaosas. Kaip ten bebūtų, vieną dalyką S. Dahlis tą naktį pasiekė – po jos JAV sakyti, kad mėgsti Disko - tapo klaikiai nemadinga, o diskotekas pakeitė šokių muzikos klubai. Taigi, kitas nakties pavadinimas - „Naktis, kuomet mirė Disko“ - taip pat teisingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.