Praktiški grožio patarimai karštuoju metų laiku

Plūstelėjus karščio bangai, tiek dirbant, tiek atostogaujant, norisi jaustis gerai tiek vidumi, tiek išore. Todėl svarbu pasirūpinti ne tik kremu nuo saulės, bet ir daugybe kitų dalykų, kurie gali padėti įveikti nepatogumus sukeliantį karštį.

Karštu oru išlaikyti tobulą makiažą tampa keblu.<br>123rf nuotr.
Karštu oru išlaikyti tobulą makiažą tampa keblu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-09 13:21, atnaujinta 2018-02-12 03:02

Visai nebūtina pirkti daug įvairių kosmetikos ar odos priežiūros priemonių. Iš tiesų jums reikia investuoti į kelis svarbiausius produktus: vandeniui atsparų akių makiažą, makiažo pagrindą ir priemonę nuo plaukų sausėjimo.

Akių makiažas

Kai lauke tvyro didžiulis karštis, gali būti labai sunku susiruošti į darbą, vakarėlį, pasimatymą ar susitikimą. Todėl, labai svarbu pasirūpinti vandeniui atspariu makiažu. Tai ypač svarbu, jei nusprendžiate išryškinti akis.

Makiažas nenubėgs, jei naudosite vandeniui atsparų blakstienų tušą ir šešėlius, kurie visiškai apsaugo nuo prakaito ir išlieka net po maudynių vandens tvenkiniuose. Sustiprinti apsaugą nuo karščio ir vandens, galite akių makiažo baze. Ją tepkite prieš ryškindami akis šešėliais ar akių kontūru.

Veido oda

Karštą vasarą svarbu pasirūpinti savo veido oda. Visai nesvarbu, kokio ji tipo: sausa, normali, riebi ar mišri. Prieš dailinant veido odą skysta ar biria pudra, rekomenduojama tepti makiažo pagrindo bazę, kuri apsaugos nuo makiažo nutekėjimo, prakaitavimo ir blizgėjimo. Ši priemonė puikus pasirinkimas bet kokiu oru, nes ji padeda makiažui išlikti ilgiau, užmaskuoja atviras veido poras, suteikia matinį ir sveikai švytintį efektą.

Plaukai

Ar galite suskaičiuoti, kiek kartų ryte puikiai atrodę plaukai po ištisos dienos saulėje tapo išsausėję ir nebekontroliuojami? Karštomis ar drėgnomis dienomis rekomenduojama naudoti specialius šampūnus ir kondicionierius, stabdančius plaukų vėlimąsi. Tokių priemonių technologija yra efektyvi tuo, jog ji drėkina plaukų šaknis, atstato plauko struktūrą, apsaugo nuo karščio, drėgmės, chloro ir sūraus jūros vandens.

Kūno oda

Skysti kūno kremai dažnai tampa labai lipnūs ir yra nepatogūs naudoti, kai lauke karšta. Todėl gelio pagrindo kūno kremas yra kur kas geresnis pasirinkimas. Tokių kremų sudėtis paprastai yra daug lengvesnė, šaldanti kūną, apsauganti nuo lipnumo ir prakaitavimo. Geliniai kūno kremai yra tikras išsigelbėjimas po sunkios darbo dienos ar keliaujant.

Ko nepamiršti keliaujant vasarą?

Viena būtiniausių grožio priemonių kelionės metu yra sausas šampūnas, kuris pašalina nešvarumus ir suteikia plaukams daugiau apimties. Taip pat, keliaujant į šiltus kraštus, svarbu nepamiršti naudoti kremą su apsaugos faktoriumi nuo saulės ne mažesniu kaip 30 (SPF 30).

Keliaujant nebūtina su savimi imti visos makiažo šepetėlių kolekcijos. Kur kas naudingiau ir mažiau vietos bagaže užimantis yra nedidelių makiažo šepetėlių rinkinys, kuriame rasite visus jums reikalingus įrankius.

Keliaudami, nepamirškite pasilepinti ne tik ilsėdamiesi prie jūros ar lankydamiesi muziejuose, bet ir besirūpindami savo veido oda. Greičiausiai ir efektyviausia pagalba yra universali kaukė, kuri maitina, drėkina ir valo veido odą.

Pagal dailymail.co.uk parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.