Užburiantys karščiu alsuojančios Rusijos vaizdai

Rusiją, kaip ir Lietuvą, užklupo karščiai. Šiuo metu Rusijoje temperatūra siekia 26 laipsnius šilumos, tačiau meteorologai prognozuoja, kad karštis šioje šalyje tik kils. Kitą savaitę termometro stulpelis turėtų pasiekti net 33 laipsnių padalą. Tuo tarpu rusai jau dabar neatsitraukia nuo vandens telkinių.

Vladivostokas.<br>AOP nuotr.
Vladivostokas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 10:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:40 AM

Nors rusai ypač vertina Lietuvos kurortus, Rusijoje poilsiui skirtos vietos yra ne ką mažiau patrauklios. Maskva, Samara, Vladivostokas - tai tik keli miestai, vasarą galintys pakerėti kiekvieną. 

Pateikiame jums itin trumpą kelionių gidą, ką vasaros metu būtina aplankyti kiekviename šių miestų.

Maskva

Atsidūrę šalies sostinėje Maskvoje būtinai apsilankykite Kremliuje. Tai - Maskvos vizitinė kortelė ir bene svarbiausia jos lankytina vieta. Ivano Didžiojo varpinė, Rizpoloženio cerkvė, Blagoveščenskio, Archangelskio ir Uspenskio cerkvės – tai vieni iš įdomesnių Kremliaus statinių, kartu su demonstraciniais objektais: Carine patranka, kuri niekada nešaudė, ir Cariniu varpu, kuris niekada neskambėjo.

Didžiulį baltą statinį, Kristaus Gelbėtojo cerkvę, nesunku pastebėti iš tolo. Dar viena lankytina vieta - Tretjakovo galerija. Šios galerijos kolekcija buvo surinkta P.M.Tretjakovo, vienos gerbiamos pirklių šeimos atstovo, turėjusio nepaprastą skonį ir trauką menui. 

Nepamirškite įsiamžinti ir Raudonojoje aikštėje, kuri yra pagrindinė šalies aikštė, viena iš svarbiausių šalies architektūros paminklų nuo 15 amžiaus. Raudonoji aikštė kartu su Kremliaus tvirtove – tai Rusijos sostinės simbolis. 

Sankt Peterburgas

Baltosios naktys, begalė skirtingų tiltų, turistiniai laiveliai, didingos cerkvės, įstabūs muziejai, parkai ir dvarai... Sankt Peterburgas – tai kultūrinis ir istorinis Rusijos centras. 

Jei lankysitės Sankt Peterburge, būtinai užsukite į Ermitažo muziejų, kur sukaupta unikali meno kolekcija, demonstruojanti viso pasaulio meno istorijos raidą. Taip pat neaplenkite Šv. Isakijaus ir Kazanės katedrų-soborų, Išganytojo šventyklos. 

Štai Rusų muziejus Sankt Peterburge yra vienas didžiausių muziejų pasaulyje, jame saugoma daugiau nei 400 000 tapybos darbų.

Būtinai apsilankykite Carskoje selo ir Jekaterinos dvare. Jekaterinos dvaras garsėja ne tik prašmatniais parkais, bet ir vidinėmis dvaro patalpomis, tokiomis kaip Gintarinis kambarys ir didingoji barokinė Didžioji salė.

Lankantis Sankt Peterburge negalima neapžiūrėti Peterhofo – tai imperatoriškųjų pastatų ansamblio, apsupto įspūdingų parkų, sodų ir fontanų kompozicijų. Tai viena iš pačių gražiausių vietovių visame Sankt Peterburge ir jo apylinkėse. 

Samara

Prie Volgos upės įsikūręs uostamiestis Samara labiausiai žavi turistus gamtovaizdžiu. Metalurgijos parke gausu žalumos ir vandens telkinių. Atvykėliai grožisi tvenkiniuose plaukiojančiomis gulbėmis ar išskirtiniais fontanais.

Mieste veikia Samaros meno muziejus. Tai vienas didžiausių muziejų šalyje, kuriame eksponuojami keli tūkstančiai meno kūrinių iš įvairių epochų.

Šiuo metu viename Samaros paplūdimių vyksta smėlio skulptūrų paroda.

Vladivostokas

Vladivostokas – miestas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, prie Japonijos jūros Amūro įlankos. Mieste yra įsikūrę dramos, jaunimo ir lėlių teatrai, filharmonija, laivybos, Ramiojo vandenyno, kraštotyros ir mineralogijos muziejai, dailės galerija, okeanarijus, botanikos sodas.

Mieste gausu puikiai įrengtų paplūdimių, tad vietiniai gyventojai ir Vladivostoko svečiai gali atsigaivinti karštą vasaros dieną neišvykdami iš miesto. Populiariausias paplūdimys - miesto pakraštyje įsikūręs Šamoros paplūdimys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.