Naktibaldos Kaune gali apsipirkti ir susipažinti su vaiduokliais

Tamsoje Kaunas suspindi kitomis spalvomis, o naktį verdantis gyvenimas primena Europos didmiesčių šurmulį. Kauniečiai pamėgo senamiesčio ir miesto centro barus bei naktinius klubus. Sutemus populiaru leistis į ekskursijas ir net apsipirkti.

Naktiniame klube „Mojo Lounge“ sunku rasti laisvą vietą. Kauniečiams ir svečiams patrauklus dėl prabangaus interjero, saugumo bei malonaus aptarnavimo.
Naktiniame klube „Mojo Lounge“ sunku rasti laisvą vietą. Kauniečiams ir svečiams patrauklus dėl prabangaus interjero, saugumo bei malonaus aptarnavimo.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 11, 2014, 11:10 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:14 AM

Šios vasaros orai naktinėtojams ne itin palankūs dėl dažno lietaus ir vėsumos, tačiau senamiestyje bei Laisvės alėjoje vakarais žmonių būna tiršta, rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas „Laikinoji sostinė“.

Nuo penktadienio iki sekmadienio miesto centras virsta iki aušros pulsuojančia arterija, o rasti vietos automobiliui pastatyti dažną vakarą labai sunku.

Pasidairyti ir iki paryčių pašėlti į Kauną vis dažniau atvažiuoja naktinėtojai iš Vilniaus, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų. Į vis labiau kosmopolitiškos laikinosios sostinės pramogų siautulį neria ir užsieniečiai.

Smalsuolius vilioja ir pažintinės, ir apžvalginės ekskursijos. Jų metu žmonės pajunta, kuo siauros miesto gatvelės, pastatai ir jų požemiai kvėpuoja naktį. Drąsiausi leidžiasi į vietas, kuriose knibžda vaiduoklių.

Senamiestis tampa ilgu baru

Vasarą Rotušės aikštė ir Vilniaus gatvė net paprastą vakarą tampa tarsi vienu ilgu visada žmonių apsėstu baru. Lauke, šalia vis naujai duris atveriančių pasilinksminimo vietų, glaustai sustatytus staliukus jau būtina užsisakyti iš anksto.

Šįmet smarkiai vytis senamiestį ėmėsi ir Laisvės alėja – čia pastaruoju metu atsidaro nauji barai ir kavinės.

Vakare prie alaus bokalo, vyno taurės ar kavos puodelio pasėdėti senamiesčio ar Laisvės alėjos užeigoje įprato ne tik jaunimas, bet ir vyresni žmonės.

Baruose mėgsta rinktis atskirų gildijų atstovai.

Tai vienoje, tai kitoje kavinėje galima išvysti grupelėmis besišnekučiuojančius menininkus, architektus, žurnalistus, verslininkus, politikus. Pastaruoju metu naktinėtojų gretas mieste pagausina baruose ir aikštėse rodomos Pasaulio futbolo čempionato kovos.

Dažnai kauniečių pasisėdėjimai užtrunka iki vėlumos, o šiltesnę naktį – ir iki aušros.

Pramogauja ir pakraščiuose

Šiltą vakarą kauniečiai pramogauja ir patogiai įsitaisę kur nors Santakos parke ant žolės ar amfiteatro suolų, žmonių netrūksta ir prie Nemuno salos.

Taip vakaroja ne tik meiliai burkuojančios porelės, bet ir šeimos su vaikais, bičiulių kompanijos, vyresnio amžiaus kauniečiai, net užsieniečiai.

Tie, kurių netraukia miesto centras, leisti vakarus ir net iki paryčių naktinėti mėgsta miesto pakraščiuose apsupti gamtos.

Dalis kauniečių atsipalaiduoja prie Kauno marių ar Nemuno įsikūrusiose kavinėse. Tie, kuriems sėdėti prie stalelių kavinėse nuobodoka ir brangu, renkasi kitokias pramogas.

Ratuotas jaunimas buriasi nuošalesnėse aikštelėse, kurios dažną vakarą ir net naktį primena dūzgiančius širšių lizdus.

Čia garsiai skamba muzika iš automobilių, sklinda juokas ir šūksniai.

Klesti naktiniai klubai

Aktyvus naktinis gyvenimas vasarą Kaune, ypač savaitgaliais, verda ir klubuose. Čia susitinka geri bičiuliai, mezgasi naujos pažintys, ragaujami gardūs kokteiliai.

Per kelerius pastaruosius metus Kaune atidaryta maždaug dvi dešimtys naktinių klubų ir kokteilių barų.

Kai kurie Kauno klubai akį traukia prabangiu ir itin šiuolaikišku interjeru. Į juos ne gėda užsukti net išrankiausiems naktinėtojams.

Naktinių pramogų organizatoriai tvirtina, jog pastaruoju metu mieste vis labiau jaučiamas klubinėtojų pagyvėjimas.

O trokštantieji pasiausti labiausiai lankomuose Kauno naktiniuose klubuose žino, jog vidurnaktį norint patekti į pasilinksminimo vietą tenka stovėti ilgose eilėse.

„Kaunas – puiki vieta naktinėms pramogoms. Aktyvėja ne tik patys kauniečiai, bet ir svečiai.

Vis dažniau tenka girdėti, kad žmonės iš kitų Lietuvos miestų ar užsienio atvyksta į Kauną linksmintis“, – kalbėjo miesto centre įsikūrusio klubo „Mojo Lounge“ šeimininkas Giedrius Ambrazevičius.

Dėl saugumo – griežta patikra

Mažesni Kauno klubai ir barai įsikūrę senamiesčio pastatų požemiuose, didesni – verslo ar prekybos centrų patalpose, loftuose. Klubinėtojai pastebi, jog Kaune daugelis naktinių klubų gyvuoja ne ilgiau kaip penkerius metus, kad lankytojams nenusibostų. Šį mėnesį kaip tik buvo uždarytas tokią veiklos sukaktį paminėjęs vienas populiariausių Kauno senamiesčio klubų.

Uždaryti klubai iš pagrindų atnaujinami arba parduodami kitiems savininkams, kurie taip pat dažniausiai pirmiausia galvoja apie erdvės pokyčius.

Dažno gerą vardą išlaikyti trokštančio kaunietiško klubo svarbiausias tikslas – sutraukti kuo daugiau vadinamojo auksinio jaunimo, pramogų pasaulio garsenybių ir žinomų žmonių. Maloniai laukiami ir vyresnio amžiaus lankytojai, kurie paprastai į klubą su tuščiomis piniginėmis neina.

Klubuose įprastai telpa nuo kelių šimtų iki beveik 1 tūkstančio žmonių. Dėl gero vardo ir lankytojų saugumo kai kurių klubų darbuotojai nustato tam tikras taisykles.

„Į mūsų klubą neįleidžiami jaunesni nei 21 metų, neblaivūs, apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų, agresyvūs, sportine ar kasdiene apranga vilkintys žmonės. Tokia kontrolė leidžia saugiai ir maloniai linksmintis kitiems klubo lankytojams ir padeda išlaikyti gerą klubo vardą“, – sakė G.Ambrazevičius.

Jis džiaugėsi, kad Kaune veiklą pradėjęs klubas „Mojo Lounge“ išaugo į didžiausią Lietuvoje esantį klubų tinklą, veikiantį dar trijuose miestuose.

Pajunta miesto požemių dvasią

Naktis – tinkamas metas ne tik šėlti, bet ir kitu žvilgsniu pažvelgti į dienos šviesoje puikiai pažįstamas ir išvaikščiotas Kauno gatves bei gatveles.

Ekskursijų organizatoriai naktibaldoms su degančiais fakelais rankose siūlo leistis į pažintinius žygius po tamsos apgaubtą miestą. Juk naktį Kaunas gražus, romantiškas, paslaptingas ir net bauginantis.

Apžiūrėti miestą galima pėsčiomis arba leistis į kelionę autobusu. Pažintis pėsčiomis prasideda prie Kauno pilies, kur ilsisi kunigaikščio Vaidoto karių vėlės. Pasiekiama Šv.Jurgio bažnyčia, Kauno seminarija, Maironio lietuvių literatūros muziejus, Rotušė, Vytauto bažnyčia, pirklių namai, praeinama seniausiomis gatvėmis.

„Ekskursijos metu galima sužinoti, kur Kaune knibžda vaiduoklių, išgirsti apie juos sklandančių intriguojamų istorijų. Drąsuolius ne mažiau vilioja ekskursija, kurios metu juntama XV–XVII amžiaus Kauno požemių dvasia“, – tikino Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius.

Kalne pasitinka Napoleonas

Vaiduoklių nebijantys kauniečiai taip pat turi progos naktį leistis į ekskursiją autobusu, kurios metu aplanko miesto vietas, kur dažniausiai vaidenasi.

Drąsuolių kelionė prasideda Kauno pilyje, kuri nuo seno garsėja vaiduokliais ir mistinėmis istorijomis. Vėliau jie aplanko IX fortą, kuriame Antrojo pasaulinio karo metais buvo nužudyta tūkstančiai žmonių.

Jų sielos ramybės neranda iki šiol, todėl forte dažnai girdėti aimanos. Ant Aleksoto apžvalgos aikštelės ekskursantai išgirsta istoriją apie šiame kalne gyvenusią meilės deivę Aleksotą ir daugybę ją pasiekti bandžiusių jaunų žmonių, kurie vienas po kito mirė, nes negalėjo įkopti į meilės kalną. Smalsuoliai mėgsta dairytis ir nuo Napoleono kalno, kur iš tamsos išnyra garsaus karvedžio dvasia.

Džiuginkite visą parą

Aidas Gaidys

Salono „Tarp gėlių“

komercijos direktorius

„Jeigu susipažinote vėlų vakarą ar net naktį, pradžiuginkite vienas kitą ne tik maloniu bendravimu, bet ir nustebinkite netikėtomis staigmenomis: gėlės žiedu ar puokšte, originaliu suvenyru, saldainiais. Tai dar labiau sustiprins simpatiją ir įžiebs aistrą. Gėlės, dovanos ir net malonios smulkmenos jus išgelbės ir tuomet, jeigu naktinėdami susipykote ar įžeidėte vienas kitą. Vyrai, jeigu iš karto susipykote su keliomis damomis, bet kuriuo paros metu jų atleidimo prašyti galite išrinkę kiekvienai malonias dovanas.“

Braškių galima nusipirkti ir naktį

Jonas Plenta

Prekybos miestelio „Urmas“ atstovas

„Naktimis Kaune nemiega ne tik pramogų ar nuotykių ieškotojai, bet ir prekeiviai. Kiekvieną naktį šurmuliuoja užaugintą derlių parduodantys Lietuvos ir Lenkijos ūkininkai. Tokia prekyba vilioja šviežių vaisių ir daržovių ieškančius pirkėjus.

Šiuo metu populiariausios prekės – braškės, salotos, ridikėliai, svogūnų laiškai, agurkai ir pomidorai. Prekeiviai ir pirkėjai po atviru dangumi renkasi dar neišaušus. Kai Kaunas pradeda gyventi įprastu ritmu, turgus jau išsiskirsto.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.