Agurkų šventė

Liepos 12 d. Kėdainių miesto parke vyks tradicinė Agurkų šventė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Liepos 12 d. Kėdainių miesto parke vyks tradicinė Agurkų šventė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2014, 8:12 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:04 AM

Liepos 12 d. Kėdainių miesto parke vyks tradicinė Agurkų šventė. Parko pievoje nuo pietų šurmuliuos tarptautinė mugė „Žaliasis skonis“, kurioje dalyvaus Čekijos, Latvijos, Lietuvos Pamario krašto ir Kėdainių rajono bendruomenių naminio maisto gamintojai, amatininkai.

Kulinarinį paveldą iš agurkų demonstruos vienuolika Kėdainių rajono seniūnijų. Visi norintieji galės ragauti įvairiausias agurkines sriuba, degustuoti raugintus agurkus, stebėti „Agurkienės“ gaspadinių varžytuvės, o žaliajame kampe pateikti savo idėją su agurkais.

Argi reikia įtikinėti, kad kėdainiečiai agurkų augintojai, patiekalų iš agurkų gamintojai ir visokių atrakcijų su agurkais pramanytojai – nepralenkiami. Štai parko tvenkinyje jau antrą kartą vyks praėjusiais metais itin daug gerų emocijų sukėlusi agurkų augintojų baidarininkų regata, kuri šiemet dar bus ir su „žaliaisiais prieskoniais“.

Galite ir Jūs dalyvauti bei laimėti svorių rovimo čempionate, į kurį prašome registruotis tel. 8 610 33457 (Daiva) arba e. p režisieriai@takas.lt

Parko estradoje 18 val. prasidės koncertas „Žalioj stotelėje“ – Kėdainių rajono seniūnijų mėgėjų meno kolektyvų teatralizuoti muzikiniai sveikinimai. Vėliau – ansamblio „Jonis“ ir muzikinės grupės „Tabasco“ koncertas.

Liepos 12-ąją tikrai verta atvažiuoti į Kėdainius ir pasisemti agurkiškos patirties – juk vienintelę visoje Lietuvoje unikalią Agurkų šventę jau septynioliktą kartą organizuoja Kėdainių kultūros centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.