Paradoksas: į Palangos paplūdimį nudistės keliauja apsirengti

Tai vieta, kurioje moterys jaučiasi nevaržomos, o vyrai – nepageidaujami. Visai netoli už Palangos gelbėjimo stoties dar sovietmečiu įsikūręs moterų paplūdimys iki šiol traukia moteriškos lyties atstoves ne tik laisvės pojūčiu, bet ir vasarą čia įsikūrusiu trikotažo turgeliu.

Palangos moterų paplūdimyje veikia turgavietė.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Palangos moterų paplūdimyje veikia turgavietė.<br>Ž.Karevaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

Jul 17, 2014, 2:33 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:04 PM

Į paplūdimį – apsipirkti ir įdegti

Pirmosios lankytojos liaudiškai vadinamame „bobų pliaže“ būna turgaus prekiautojos, sunkiai smėliu į pajūrį atsitempiančios už save didesnius maišus prekių. Jas atskirti galima ne tik iš krovinių ant ratukų, bet ir dėl įspūdingo, tolygaus įdegio, kurį galima pasiekti tik nuo ryto iki vakaro deginantis visiškai nuogai.

Kiekvienais metais asortimentas šiame turgelyje plečiasi, o prekiautojų vis daugėja. Jame galima nusipirkti apatinio trikotažo, parfumerijos, kosmetikos, vasariškų drabužių ir net aksesuarų. Visko, ką moters akys pamačiusios nugali sveiką protą.

Daugiausia čia prekiaujama latviškomis ir lenkiškomis prekėmis, kurių kainos keletu litų mažesnės nei perkant mugėje ar parduotuvėje. Dėl šios priežasties pirkėjų čia netrūksta. Sunkiai rastume moterį, atėjusią pasideginti į moterų pliažą ir neapsilankiusią šiame turgelyje.

Moterims ši turgavietė patinka dėl dar dviejų priežasčių. Jame nevaržomai iš karto galite pasimatuoti patikusį rūbą ir čia visuomet gausite patarimą, jei ne iš pardavėjos, tai iš aplinkinių moterų, kas jums tinka, o ko geriau nepirkti. Tiesa, prekiautojos pliaže dirba legaliai – jos visos turi verslo leidimus ir yra reguliariai tikrinamos Palangos miesto savivaldybės rinkliavų skyriaus.

Jūra prilygsta išvietei

Na, o apsipirkus prie kopų įsikūrusiame turgelyje, moterys traukia arčiau jūros.

Daugiausia moterų čia deginasi bent su apatine maudymosi kostiumėlio dalimi. Visiškai nuogai išsirengia vyresnio amžiaus moteriškės. Paauglės ir jaunos merginos savo privalumus, nors ir moterų paplūdimyje, slepia po bikiniais.

Daug mamų čia atsiveda vaikus, tad moterų paplūdimyje ramybę taip pat sunku rasti. Čia pat ant kranto mama vaikui keičia sauskelnes. Ne pats maloniausias vaizdelis, nuo kurio noras šokti į bangas kiek nusilpsta.

Besideginant aplink bėgioja du maždaug septynių metų berniukai. Vienam panorus į tualetą, mama pasiūlo nueiti išsimaudyti jūroje.

Dar po pusvalandžio kita mama vedasi poros metų berniuką, kuriam nusišlapinti padeda čia pat už šiukšlių dėžės.

Pagalvojus, kad per daug dėmesio kreipiu į smulkmenas, tiesiai ant manęs nusileidžia nuo moterų turgaus atskriejęs plastmasinis prekių maišas. Per pusvalandį prie manęs atskrido dar keli.

Moterys neskęsta

Giliau nei iki juosmens moterys į jūra neina. Kadangi čia deginasi daugiausiai pensijinio amžiaus moteriškės, dėl bangų joms sunku išlaikyti pusiausvyrą, o plaukti jos nemoka arba nebegali.

Jaunesnės moterys plaukia toliau nuo kranto, bet atsakingai laikosi atstumo ir giliau pečių į jūrą nebrenda. Būtent dėl to moterų paplūdimio ruože nėra nei vieno gelbėtojų bokštelio, kuriame akylai budėtų gyvybės sargai – čia nėra ko gelbėti.

Tiesa, praėjusiais metais buvo atliktas vienas eksperimentas, kurio metu dvi merginos gelbėtojos budėjo moterų paplūdimyje, tačiau joms teko nuobodžiauti, nes per mėnesį iš vandens teko išprašyti tik vieną nuo alkoholio apsvaigusią moteriškę.

Moterų ir vyrų paplūdimiai – lyg diena ir naktis

Gal už pusės kilometro nuo moterų pliažo, einant pakrante link Šventosios, prasideda vyrų paplūdimys. Vedama smalsumo ir žurnalistinės pareigos suteikti informaciją moterims, kaip viskas atrodo ten, patraukiau link jo.

Ties ženklu, įspėjančiu, jog prasideda vyrų paplūdimys, deginasi šeimos, visai nekreipdamos dėmesio, jog jų pašonėje poilsiauja nuogaliai.

Einant pakrante vyrai nebando slėptis, šaukti ar bandyti manęs išvaryti, kaip savo paplūdimyje mėgsta daryti moterys. Anaiptol, nejaukiai jaučiasi ne jie, o aš.

Paplūdimyje deginasi kelios dešimtys vyrų, jokio šurmulio, skraidančių maišų ir nė vieno vaiko. Tokia ramybė priminė laukinį paplūdimį, nuo moterų paplūdimio besiskiriantį lyg diena nuo nakties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.