Liepos 19-oji. „Svarbiausia – ne laimėti, o dalyvauti“ diena

Mianmare šiandien „Azaninei“ – kankinių, arba kritusių lyderių, diena. Šią dieną 1947 m. žuvo nacionalinis didvyris, Birmos išsivadavimo nuo Japonų priespaudos kovų lyderis, generolas Aun Sanas ir artimiausi jo bendražygiai. Jį ir dar šešis naujos šalies vyriausybės narius susirinkime nužudė dešinieji teroristai. Ne šventė, bet paminėti galima.

Keista, tačiau šią frazę visada prisimena tik tie, kurie nelaimėjo...<br>123rf nuotr.
Keista, tačiau šią frazę visada prisimena tik tie, kurie nelaimėjo...<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 18, 2014, 7:43 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:19 PM

Nikaragvoje šiandien - Revoliucijos, arba sandinistų, diena. 1979 m. sandinistų nacionalinis išsivadavimo frontas nuvertė diktatorių Somosą ir atėjo į valdžią. Kažkam gal ir tai šventė.

1485 m. italų meistras Antonio Gislardi Maskvos upėje pradėjo statyti seniausią Maskvos Kremliaus bokštą – Tainickio. Kas nori švęsti Rusijos valdžios simbolio gimtadienį, gali tai ir daryti.

1908 m. Šv. Povilo katedroje Londone (Anglija) palaiminimą mieste rengiamai olimpiadai sakęs vyskupas ištarė istorinę frazę: „Svarbiausia – ne laimėti, o dalyvauti.“ Puikus šūkis bet kuriai šventei, festivaliui ar nemokšų žaidėjų susibėgimui.

1980 m. Maskvoje įvyko iškilmingas XXII olimpinių žaidynių atidarymas. JAV žaidynes boikotavo, motyvuodamos tuo, kad Sovietų Sąjunga kariauja Afganistane. Dabar boikotų mada praėjo. Deja, nepraėjo mada kariauti. Taigi, už olimpinį meškuką, nes jis be kalašnikovo.

JAV verslas mini vieną iš „pažink savo klientą“ dienų. Jos ten minimos keturis kartus per metus – kiekvieno metų laiko vidurinio mėnesio 19 d. Kai Lietuvos verslas ims rengti tokias dienas bent kartą per metus, gal ir jis nustos skųstis, kad klientai tik skundžiasi. Kita vertus, kam tas kliento pažinimas – geriau akcija ir išpardavimas!

Dar geriau – švęskime senovinę anglų šventę, kurios metu kiekviena šeima, įrodžiusi netekėjusių vaikinų ir merginų komisijai, kad šiuos metus gyveno laimingai ir harmoningai, gaudavo didžiulį kumpio gabalą. Sako, kumpius namo parsinešdavo labai retas, tačiau bent buvo dėl ko stengtis!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.