1000 kilometrų lenktynėse – alinantis karštis ir šortukų mada

Premjeras Algirdas Butkevičius davė startą penkioliktosioms 1000 kilometrų lenktynėms Palangoje, kur lenktyninės mašinos varžysis iki 19 val. vakaro. Kaitinant saulei, žmonės slepiasi po skėčiais, skrybėlaitėmis ir saulės akiniais.

1000 kilometrų lenktynėse – variklių gausmas ir šortukų mada<br>T.Bauro nuotr.
1000 kilometrų lenktynėse – variklių gausmas ir šortukų mada<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Karevaitė

2014-07-19 15:28, atnaujinta 2018-02-11 20:58

Prie įvažiavimo – žiūrovų spūstis

Šiandien pagrindinė jubiliejinių 1000 kilometrų lenktynių diena. Prie kasų nusidriekė žmonių eilės, pakelėse ir aplinkiniuose žvyrkeliuose jau sausakimša mašinų, o į už miesto esančią trasą žmonės daugiausia ne eina pėsčiomis, bet važiuoja dviračiais.

Bilietas vienai dienai šeštadienį kainuoja 12 litų.

Lenktynių gausmas ir merginų žavesys

Nors mašinų sportas labiau vyrų hobis, moterų žiūrovų tarpe ne ką mažiau. Tiesa, dailiosios lyties atstovės, pasipuošusios skrybėlaitėmis ir trumpais šortukais, vyrų dėmesį traukia ne ką mažiau nei lenktynių trasa.

Pasakymas, jog ten, kur geros mašinos, visada būna ir gražios merginos, varžybose visiškai pasiteisina. Ilgakojės, įdegusios merginos čia dalina skrajutes, gėrimus ir akinančias šypsenas.

Kadangi ant kaitrios saulės visą dieną išstovėti sunku, žiūrovai slepiasi po kavinių skėčiais ir gaivinasi šaltu alumi, gira ar ledais. Čia taip pat galima papietauti, pasiskaninti desertu ar kava.

Visą dieną – ant saulės

Dėl karščio įsidienojus iš lenktynių dauguma anksčiau atėjusių žiūrovų traukia namo, nes visą dieną saulėje išstovėti sunku, o su apyrankėmis iš varžybų teritorijos galima išeiti ir vėl sugrįžti.

„Atėjome dar gerokai prieš startą, tad finišo nesulauksime. Žadame vakare sugrįžti į koncertą“, - sakė su dviračiais į varžybų trasą atmynusi pora, traukianti link išėjimo.

Dėl lenktynių padarytų viską

Didžiausi varžybų aistruoliai  jas stebi  arčiausiai, prie tvorų, nebijodami ir vidudienio saulės, tačiau tokių drąsuolių nėra daug.

Nors greičio mėgėjai slepiasi po kepuraitėmis, skėčiais ir saulės akiniais, prakaitas kaktomis tiesiog žliauga. Vyrai juokauja, jog dėl lenktynių iškentėtų viską. Šiuo metu, nenuvažiavus net pusės lenktynių, trasoje vienas po kito genda automobiliai, tad gyvai stebėti tikrai yra ką.

Moterys taip dėl lenktynių taip nesiaukoja, o kas vyksta trasoje, atrodo, ne taip įdomu, kaip pasikalbėti su draugėmis prie šalto gėrimo.

Vaikams taip pat įdomesnės atrodo pramogos lenktynių miestelyje.

Pramogų šiandien tik daugės

Vaikų dėmesį šiandien varžybų miestelyje traukia net trys pripusti batutai, pomidorais ir šampūno buteliukų kostiumais persirengę herojai bei saldumynų gausa.

Pastatytoje scenoje nuolat atnaujinami lenktynių rezultatai, varžybas gyvai komentuoja pašnekovai ir lenktynių dalyviai.

Pasibaigus varžyboms, 19 val. šioje scenoje bus apdovanoti nugalėtojai ir prasidės finalinis koncertas, kurį tiesiogiai transliuos LNK televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo