Nedidukas Karklės kaimas vilioja turistus iš užsienio

Nedidukas Karklės kaimas nutolęs nuo Klaipėdos vos per 10 kilometrų, o nuo populiariausio vasaros kurorto Palangos – per 12 kilometrų. Laukine gamta, Pajūrio regioninio parko grožiu, Olando kepure žavisi ramybės ir atokumo išsiilgę poilsiautojai. Tačiau, Karklė po truputėlį traukia vis didesnius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio turistų srautus.

Ramų Karklės kaimą vis labiau užplūsta poilsiautojai.<br>T.Bauro nuotr.
Ramų Karklės kaimą vis labiau užplūsta poilsiautojai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 19, 2014, 12:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:07 PM

Apsistoja Karklėje, bet keliauja į Palangą

Senovinis žvejų kaimelis šiandieną gali pasiūlyti čia atvykusiems tiek viešnagę trijų žvaigždučių viešbutyje, tiek svečių namuose ar erdvią pievelę kemperiui pasistatyti ar palapinei susiręsti.

Norintys daugiau patogumų, gali apsistoti viešbutyje "Gamtos perlas", čia už vienvietį kambarį sumokėsite 160 Lt, už dvivietį 180-230 Lt, už liukso kambarį – 300 Lt. Visuose kambariuose rasite bevielį internetą, kabelinę televiziją, seifą, mini šaldytuvą, oro kondicionierių. Atvykusiems su vaikais ar augintiniais, teks sumokėti kiek daugiau.

„Poilsiautojų tikrai netrūksta, Karklę mėgsta šeimos su vaikais, norinčios ramaus poilsio prie jūros, tačiau nemažai ir tokių, kurie neradę vietų aplinkiniuose kurortuose, apsigyvena čia, bet dienomis išvažiuoja į didesnius miestus“, – pasakojo viešbučio vyr. administratorė Roberta. Pašnekovė teigė, jog praėjusiais metais sulaukė nemažai poilsiautojų iš Rusijos, o šiemet juntamas didelis turistų suaktyvėjimas iš kaimyninės Latvijos. Jau ketvirtus metus rengiamam „Karklės festivaliui“ pasiruošusieji kambarius viešbutyje užsisakė nuo balandžio mėnesio.

Ilsisi ir vokiečiai ir rusai

„Praktiškai iki rugpjūčio viskas užsakyta“, – apie likusias vietas vasarai atsakė „Karklės vilos“ atstovas. Vyriškio teigimu, poilsiautojų šiuo metu čia nemažai, per Žolinių savaitgalį laisvų kambarių nebėra seniausiai, tik birželį buvo nykiau – šaltas oras padarė savo.

Svečių namus „Karklės vila“ sudaro trys namai po 5 ar 7 kambarius, juose yra bendros virtuvės, kuriose galima svečiams pasigaminti valgyti, gal todėl čia labiausiai traukia ramybės ištroškusios šeimos. „Sulaukiame ne tik daug svečių iš Lietuvos, čia atvažiuoja poilsiautojai ir iš Lenkijos, Baltarusijos, traukai rusai, norvegai ir vokiečiai“, – pasakojo „Karklės vilos“ atstovas.

„Karklės viloje“ nakvynė dviviečiame kambaryje kainuoja 100 Lt, kambarys talpinantis du suaugusius ir du vaikus kainuoja 140 Lt, penkiavietis kambarys – 160 Lt. Svečių pageidavimu, už papildomą mokestį galima naudotis pirtimi, gido paslaugomis, organizuojami jodinėjimai žirgais.

Sulaukia 40 skambučių per dieną

Atvykusieji į Karklę ir ieškantys svečių namų ar kempingo, gali rinktis „Pajūrio taką“. Svečių namų darbuotojai tikina, jog tiek skambučių kiek sulaukė per pastarąjį mėnesį, nėra buvę per visus šešerius metus. "Besiteiraujančių dėl vietų svečių namuose ar kempinge sulaukiame iš ties daug, net 30 ar 40 skambučių per dieną, tikrai džiaugiamės jog Karklė taip sparčiai populiarėja", - pasakojo svečių namų darbuotojas Henrikas.

Tarp atvykstančiųjų į Karklę, populiaru apsistoti kempinguose, čia nameliais ant ratų važiuoja ilsėtis užsieniečiai, vietiniai lietuviai ar kaimynai iš Baltijos šalių jau pamėgo apsistoti palapinėse. „Žmonių čia daugiausia festivalio metu, visi laisvi kambariai Žolinių savaitgaliui buvo išgraibstyti prieš metus, o kempingo erdvę išnuomavome festivalio organizatoriams“, – kalbėjo Hernrikas.

„Pajūrio take“ nakvynė vienviečiame kambaryje kainuoja 100 Lt, dviviečiuose – 130 Lt, liukso kambariuose – 170 Lt. Kemperiai čia gali apsistoti už 55 Lt parai, palapinė ir automobilis už 35 Lt parai,į šias kainas įskaičiuotas naudojimasis dušu ir tualetu, bevieliu internetu, elektros tiekimu, dujomis. Už papildomą 10 litų už vienkartinį mokestį galima naudotis skalbimo arba džiovinimo mašinomis.

Tikimasi suteikti paplūdimio statusą

Vis didėjančiu atvykėlių srautu besidžiaugiantis Kretingalės seniūnas Vytautas Gūžas, pažymėjo, jog vis dėl to poilsiautojų daugiausia atplūsta rugpjūčio mėnesį.

„Dažnai Karklę aplanko žmonės, kuomet neberanda kur apsistoti Klaipėdoje, Palangoje ar Šventojoje, tuomet Karklės kaime žmonių apstu“, – kalbėjo V.Gūžas.

Pasak seniūno, darbo dienomis atvykėlių srautas sumažėja, tačiau paplūdimyje visada galima sutikti žmonių, tiek apniukusiomis dienomis, tiek per karščius. Vieni gintarus ar akmenukus renka, kiti banguojančia jūra džiaugiasi, treti lanko Olando kepurę.

Pašnekovas užsiminė, jog šiuo metu ruošiama Klaipėdos rajono savivaldybei teikti siūlymą Karklės pliažui suteikti oficialaus paplūdimio statusą. Priėmus teigiamą sprendimą, būtų įrengtos persirengimo kabinos, tualetai ir kiti atributai reikalingi paplūdimiui.

„Karklės pliažas nėra laukinis, renkame šiukšles, stovi šiukšlių konteineriai ir biotualetai, tačiau tam tikrų patogumų čia vis gi trūksta“, – teigė V.Gūžas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.